Persimon-keikauskakku

50 min
4.5
0

Persimon-keikauskakku

Persimon on yksi talven herkullisimmista sesonkihedelmistä. Se sopii mainiosti myös uudenlaiseen keikauskakkuun. Muscovadosiirappi ja voi tekevät kakkutaikinasta mehevän ja lakritsiin vivahtavan. Appelsiini täydentää loistavasti persimonin makua. Nauti helppotekoinen keikaus sellaisenaan tai vaikka vaniljajäätelön kanssa!
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Taikina

  • 125 gvoita (pehmeää)
  • 1 1/2 dlmuscovadosiirappia (DanSukker)
  • 2 kplmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 2 tlappelsiinin kuorta hienoksi raastettuna (luomu)
  • 200 gappelsiini- tai vaniljarahkaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tljauhettua neilikkaa

Lisäksi

  • 2 rklvoita
  • 2 kplpersimonia (kypsää)
  • 2-3 rklruokokidesokeria
  • 2 rklappelsiinimehua

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella pehmeä voi ja siirappi kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen ja edelleen vatkaten.
Lisää appelsiininkuori, rahka ja yhteen sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Huuhtele ja viipaloi persimonit (niitä ei tarvitse kuoria mutta poista kova kanta).
Sulata voi pannussa. Paista siinä persimoneja hetki. Lisää sokeri ja appelsiinimehu. Hauduta pari minuuttia välillä sekoitellen, kunnes persimonit pehmenevät ja liemi sakenee.

Levitä metalli- tai silikonivuokaan (ei irtopohjaiseen) pohjalle persimonit liemineen.
Lisää päälle taikina nokareina.

Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää.
Odota hetki ja kumoa kakku vielä lämpimänä tarjoiluvadille.
Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kera.

Vinkki!

Voit korvata persimonin ananaksella, päärynällä, omenalla tai jollakin toisella haluamallasi hedelmällä. Muscovadosiirapin tilalla voit käyttää tavallista tummaa siirappia.
MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä