Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Persimonikeikauskakku

50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min

Persimon on yksi talven herkullisimmista sesonkihedelmistä. Se sopii mainiosti myös uudenlaiseen keikauskakkuun. Muscovadosiirappi ja voi tekevät kakkutaikinasta mehevän ja lakritsiin vivahtavan. Appelsiini täydentää loistavasti persimonin makua. Nauti helppotekoinen keikaus sellaisenaan tai vaikka vaniljajäätelön kanssa!

8.12.2015
Reseptin ainekset
10 annosta
Taikina
125 g
voita (pehmeää)
1½ dl
muscovadosiirappia (DanSukker)
2
munaa (huoneenlämpöistä)
2 tl
appelsiinin kuorta hienoksi raastettuna (luomu)
200 g
appelsiini- tai vaniljarahkaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
jauhettua neilikkaa
Lisäksi
2 rkl
voita
2l
persimonia (kypsää)
2–3 rkl
ruokokidesokeria
2 rkl
appelsiinimehua

Persimonikeikauskakku – ohje:

  1. Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella pehmeä voi ja siirappi kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen ja edelleen vatkaten.
  2. Lisää appelsiininkuori, rahka ja yhteen sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  3. Huuhtele ja viipaloi persimonit (niitä ei tarvitse kuoria mutta poista kova kanta).
  4. Sulata voi pannussa. Paista siinä persimoneja hetki. Lisää sokeri ja appelsiinimehu. Hauduta pari minuuttia välillä sekoitellen, kunnes persimonit pehmenevät ja liemi sakenee.
  5. Levitä metalli- tai silikonivuokaan (ei irtopohjaiseen) pohjalle persimonit liemineen. Lisää päälle taikina nokareina.
  6. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Odota hetki ja kumoa kakku vielä lämpimänä tarjoiluvadille.
  7. Tarjoa persimonikeikauskakku sellaisenaan tai jäätelön kera.

Vinkki! Voit korvata persimonin ananaksella, päärynällä, omenalla tai jollakin toisella haluamallasi hedelmällä. Muscovadosiirapin tilalla voit käyttää tavallista tummaa siirappia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt