Aivan ihana persikkaryppypiirakka eli crinkle pie – filotaikinan, vaniljakastikkeen ja säilykepersikoiden kombo on vastustamaton!
50 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 35 min
Rypytä filotaikina kierteelle piirakkavuokaan ja täytä välit säilykepersikalla. Lisää samettinen vaniljakastike ja paista uunissa. Viimeistele herkku pistaasipähkinöillä.
Reseptin ainekset
8 annosta
6–7 (250 g)
filotaikinalevyä (pakaste)
1 tlk (425/235 g)
säilykepersikoita (puolikkaita)
75–100 g
voita sulatettuna
Täyte
2 dl
kuohukermaa
2
munaa
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
¼ tl
suolaa
1
sitruunan kuori (luomu)
Lisäksi
½ dl
pistaasipähkinöitä (kuorittuja ja suolattomia)
2 rkl
tomusokeria
Persikkaryppypiirakka – ohje:
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata voi.
- Voitele piirakkavuoka (ø 28 cm). Leikkaa filotaikinat pituussuunnassa puoliksi ja rypytä ne 2–3 cm korkeiksi rypyiksi. Niitä ei tarvitse erikseen voidella ennen rypytystä. Aseta taikinat spiraaliksi vuokaan.
- Leikkaa persikat ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne taikinan väleihin. Sudi päälle loput voisulasta. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Sekoita kulhossa kerma, munat, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Raasta joukkoon pestyn sitruunan kuori. Kaada seos piirakan päälle ja jatka paistamista vielä 15–20 minuuttia.
Vinkki!
Voit kokeilla myös muita hedelmiä, esimerkiksi tuoretta tai säilöttyä mangoa.


Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat