Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Aivan ihana persikkaryppypiirakka eli crinkle pie – filotaikinan, vaniljakastikkeen ja säilykepersikoiden kombo on vastustamaton!

50 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 35 min

Rypytä filotaikina kierteelle piirakkavuokaan ja täytä välit säilykepersikalla. Lisää samettinen vaniljakastike ja paista uunissa. Viimeistele herkku pistaasipähkinöillä.

26.3.2024
Reseptin ainekset
8 annosta
6–7 (250 g)
filotaikinalevyä (pakaste)
1 tlk (425/235 g)
säilykepersikoita (puolikkaita)
75–100 g
voita sulatettuna
Täyte
2 dl
kuohukermaa
2
munaa
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
¼ tl
suolaa
1
sitruunan kuori (luomu)
Lisäksi
½ dl
pistaasipähkinöitä (kuorittuja ja suolattomia)
2 rkl
tomusokeria

Persikkaryppypiirakka – ohje:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata voi.
  2. Voitele piirakkavuoka (ø 28 cm). Leikkaa filotaikinat pituussuunnassa puoliksi ja rypytä ne 2–3 cm korkeiksi rypyiksi. Niitä ei tarvitse erikseen voidella ennen rypytystä. Aseta taikinat spiraaliksi vuokaan.
  3. Leikkaa persikat ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne taikinan väleihin. Sudi päälle loput voisulasta. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  4. Sekoita kulhossa kerma, munat, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Raasta joukkoon pestyn sitruunan kuori. Kaada seos piirakan päälle ja jatka paistamista vielä 15–20 minuuttia.

Vinkki!

Voit kokeilla myös muita hedelmiä, esimerkiksi tuoretta tai säilöttyä mangoa.

Persikkaryppypiirakka
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt