


Persikkapiirakka
2 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 45 min
Persikkapiirakka syntyy mehevistä, kypsistä persikoista ja huolella valmistetusta piirakkapohjasta. Tee piirakkaan umpinainen kansi tai taiteile nätti punoskansi!
Reseptin ainekset
12 palaa
Pohja
225 g
voita
6 dl
vehnäjauhoja (+ kaulimiseen lisää)
2 rkl
sokeria
½ dl
kylmää vettä
Täyte
10
persikkaa
½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1
muna (voiteluun)
Persikkapiirakka – ohje:
- Valmista ensin pohja. Kuutioi voi ja laita pakkaseen n. 15 minuutiksi. Mittaa kulhoon myös vesi ja laita se pakkaseen odottamaan.
- Nypi ensin puolet kylmästä voista vehnäjauhojen ja sokerin kanssa murumaiseksi. Voit käyttää blenderiä tai kahta veistä tähän, lämpimät kädet lämmittävät voita (tätä emme halua!).
- Sekoita sen jälkeen loput voista jauhojen joukkoon, jos käytät blenderiä vältä ylityöstämästä taikinaa (5–10 nopeaa painallusta riittää).
- Lisää 2 rkl kylmää vettä ja sekoita veitsellä sekaisin. Lisää tarvittaessa 1–2 rkl vettä. Taikina on valmista, kun se on murumaista mutta puristettaessa se jää muotoonsa.
- Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja puristele siitä käsin pallo, älä vaivaa liikaa.
- Jaa taikina kahteen, kääri tuorekelmuun, painele levyksi ja anna levätä n. 1 h tai yön yli kylmässä.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Ota taikina ajoissa huoneenlämpöön ennen leipomista. Jos teet kaksi pienempää piirakkaa, jaa pohjan puolikkat vielä kahteen.
- Kauli pohjat jauhotetulla alustalla piirakkavuoan halkaisijaa suuremmiksi. Nosta pohja kaulimen avulla 22-senttiseen piirakkavuokaan, asettele vuokaan ja anna ylimääräisen taikinan mennä reunojen yli.
- Pese ja kuutioi persikat. Valmista täyte yhdistämällä jäiset marjat vehnäjauhojen, sokerin ja vaniljasokerin kanssa.
- 10Kaada piirakkavuokaan. Nosta päälle taikinakansi ja tee viiltoja pintaan, tee vaihtoehtoisesti punoskansi. Voitele kansi munalla, nipistä pohjan kanssa yhteen ja leikkaa yli jäävä taikina pois.
- 11Paista ensimmäiset 15 minuuttia 200 asteessa, laske lämpöä sitten 175 asteeseen ja paista n. 30 minuuttia tai kunnes punoskansi on saanut kunnolla väriä ja täyte poreilee kannen alla.
- 12Anna piiraan jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat. Säilytä kylmässä, mutta tarjoile persikkapiirakka lämmitettynä vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat