Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Perinteiset laskiaispullat – täytä klassikkoherkut mantelimassalla ja tarjoile kuuman maidon kera

1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min

Perinteinen laskiaispulla täytetään mantelimassalla sekä kermavaahdolla ja tarjoillaan kuuman maidon kera. Kaupan versiot jäävät näille herkuille kakkoseksi – kokeile vaikka itse!

18.2.2013
Reseptin ainekset
12 kpl
Taikina
2 1/2 dl
täysmaitoa
25 g
hiivaa
1 1/2 dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
7 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita
Voiteluun
1 kpl
munaa
Täyte
4 dl
kuohukermaa
1 rkl
sokeria
150 g
mantelimassaa
Koristeluun
2 rkl
tomusokeria

Perinteiset laskiaispullat – ohje:

  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon.
  2. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon reilu puolet jauhoista.
  3. Vatkaa vellimäistä seosta hetki, niin taikinaan muodostuu parempi sitko.
  4. Lisää jauhoja koko ajan alustaen. Vaivaa taikinaa loppuvaiheessa pehmeä, huoneenlämpöinen rasva.
  5. Peitä kulho ja kohota taikina kooltaan lähes kaksinkertaiseksi.
  6. Leivo taikinasta 12 pikkupullaa. Kohota uudelleen ja voitele munalla.
  7. Paista pullat 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 10–15 minuuttia.
  8. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja pane pursotinpussiin.
  9. Leikkaa jäähtyneistä pullista lakit irti. Täytä pullat kermavaahdolla ja mantelimassalla. Nosta lakit kanneksi. Viimeistele laskiaispullat tomusokerilla.
  10. 10
    Tarjoa perinteiset laskiaispullat kuuman maidon kera.

Vinkki!

Ota talteen myös mantelimassan resepti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt