Maku

Perinteiset laskiaispullat – täytä klassikkoherkut mantelimassalla ja tarjoile kuuman maidon kera

1 h 40 min
KA
3.91
2

Perinteinen laskiaispulla täytetään mantelimassalla sekä kermavaahdolla ja tarjoillaan kuuman maidon kera. Kaupan versiot jäävät näille herkuille kakkoseksi – kokeile vaikka itse!
Tulosta
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 2 1/2 dltäysmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 75 gvoita

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Täyte

  • 4 dlkuohukermaa
  • 1 rklsokeria
  • 150 gmantelimassaa

Koristeluun

  • 2 rkltomusokeria

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

Perinteiset laskiaispullat valmistuvat näin:

  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon.
  2. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon reilu puolet jauhoista.
  3. Vatkaa vellimäistä seosta hetki, niin taikinaan muodostuu parempi sitko.
  4. Lisää jauhoja koko ajan alustaen. Vaivaa taikinaa loppuvaiheessa pehmeä, huoneenlämpöinen rasva.
  5. Peitä kulho ja kohota taikina kooltaan lähes kaksinkertaiseksi.
  6. Leivo taikinasta 12 pikkupullaa. Kohota uudelleen ja voitele munalla.
  7. Paista pullat 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 10–15 minuuttia.
  8. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja pane pursotinpussiin.
  9. Leikkaa jäähtyneistä pullista lakit irti. Täytä pullat kermavaahdolla ja mantelimassalla. Nosta lakit kanneksi. Viimeistele laskiaispullat tomusokerilla.
  10. Tarjoa perinteiset laskiasipullat kuuman maidon kera.

Vinkki!

Ota talteen myös mantelimassan resepti!

MITÄ PIDIT?
3.91