Perinteiset laskiaispullat – täytä klassikkoherkut mantelimassalla ja tarjoile kuuman maidon kera
1 h 40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
1 h Perinteinen laskiaispulla täytetään mantelimassalla sekä kermavaahdolla ja tarjoillaan kuuman maidon kera. Kaupan versiot jäävät näille herkuille kakkoseksi – kokeile vaikka itse!
KA
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 18.2.2013

Perinteiset laskiaispullat – täytä klassikkoherkut mantelimassalla ja tarjoile kuuman maidon kera
Ainekset (12 kpl)
Taikina
- 2 1/2 dltäysmaitoa
- 25 ghiivaa
- 1 1/2 dlsokeria
- 1 tlkardemummaa
- 1/2 tlsuolaa
- 7 dlvehnäjauhoja
- 75 gvoita
Voiteluun
- 1 kplmunaa
Täyte
- 4 dlkuohukermaa
- 1 rklsokeria
- 150 gmantelimassaa
Koristeluun
- 2 rkltomusokeria
Perinteiset laskiaispullat valmistuvat näin:
- Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon.
- Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon reilu puolet jauhoista.
- Vatkaa vellimäistä seosta hetki, niin taikinaan muodostuu parempi sitko.
- Lisää jauhoja koko ajan alustaen. Vaivaa taikinaa loppuvaiheessa pehmeä, huoneenlämpöinen rasva.
- Peitä kulho ja kohota taikina kooltaan lähes kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta 12 pikkupullaa. Kohota uudelleen ja voitele munalla.
- Paista pullat 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 10–15 minuuttia.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja pane pursotinpussiin.
- Leikkaa jäähtyneistä pullista lakit irti. Täytä pullat kermavaahdolla ja mantelimassalla. Nosta lakit kanneksi. Viimeistele laskiaispullat tomusokerilla.
- Tarjoa perinteiset laskiasipullat kuuman maidon kera.
Vinkki!
Ota talteen myös mantelimassan resepti!
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.91