


Perinteiset laskiaispullat – täytä klassikkoherkut mantelimassalla ja tarjoile kuuman maidon kera
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min
Perinteinen laskiaispulla täytetään mantelimassalla sekä kermavaahdolla ja tarjoillaan kuuman maidon kera. Kaupan versiot jäävät näille herkuille kakkoseksi – kokeile vaikka itse!
Reseptin ainekset
12 kpl
Taikina
2 1/2 dl
täysmaitoa
25 g
hiivaa
1 1/2 dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
7 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita
Voiteluun
1 kpl
munaa
Täyte
4 dl
kuohukermaa
1 rkl
sokeria
150 g
mantelimassaa
Koristeluun
2 rkl
tomusokeria
Perinteiset laskiaispullat – ohje:
- Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon.
- Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon reilu puolet jauhoista.
- Vatkaa vellimäistä seosta hetki, niin taikinaan muodostuu parempi sitko.
- Lisää jauhoja koko ajan alustaen. Vaivaa taikinaa loppuvaiheessa pehmeä, huoneenlämpöinen rasva.
- Peitä kulho ja kohota taikina kooltaan lähes kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta 12 pikkupullaa. Kohota uudelleen ja voitele munalla.
- Paista pullat 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 10–15 minuuttia.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja pane pursotinpussiin.
- Leikkaa jäähtyneistä pullista lakit irti. Täytä pullat kermavaahdolla ja mantelimassalla. Nosta lakit kanneksi. Viimeistele laskiaispullat tomusokerilla.
- 10Tarjoa perinteiset laskiaispullat kuuman maidon kera.
Vinkki!
Ota talteen myös mantelimassan resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat