3,9(35)
Perinteiset laskiaispullat – täytä klassikkoherkut mantelimassalla ja tarjoile kuuman maidon kera
Kasvis
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h
Perinteinen laskiaispulla täytetään mantelimassalla sekä kermavaahdolla ja tarjoillaan kuuman maidon kera. Kaupan versiot jäävät näille herkuille kakkoseksi – kokeile vaikka itse!
Reseptin ainekset
12 kpl
Taikina
2 1/2 dltäysmaitoa
25 ghiivaa
1 1/2 dlsokeria
1 tlkardemummaa
1/2 tlsuolaa
7 dlvehnäjauhoja
75 gvoita
Voiteluun
1 kplmunaa
Täyte
4 dlkuohukermaa
1 rklsokeria
150 gmantelimassaa
Koristeluun
2 rkltomusokeria

Perinteiset laskiaispullat – ohje:

  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon.
  2. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon reilu puolet jauhoista.
  3. Vatkaa vellimäistä seosta hetki, niin taikinaan muodostuu parempi sitko.
  4. Lisää jauhoja koko ajan alustaen. Vaivaa taikinaa loppuvaiheessa pehmeä, huoneenlämpöinen rasva.
  5. Peitä kulho ja kohota taikina kooltaan lähes kaksinkertaiseksi.
  6. Leivo taikinasta 12 pikkupullaa. Kohota uudelleen ja voitele munalla.
  7. Paista pullat 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 10–15 minuuttia.
  8. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja pane pursotinpussiin.
  9. Leikkaa jäähtyneistä pullista lakit irti. Täytä pullat kermavaahdolla ja mantelimassalla. Nosta lakit kanneksi. Viimeistele laskiaispullat tomusokerilla.
  10. Tarjoa perinteiset laskiaispullat kuuman maidon kera.

Vinkki!

Ota talteen myös mantelimassan resepti!

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.