


Perinteinen puolukkapiirakka
1 h 5 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 30 min
Perinteinen puolukkapiirakka leivotaan murotaikinapohjaan ja tarjotaan vaniljakastikkeen kanssa.
Reseptin ainekset
6 annosta
Murotaikina
100 g
voita
1 dl
sokeria
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 kpl
munaa
Täyte
2 dl
puolukoita
1 dl
sokeria
1 kpl
munaa
Perinteinen puolukkapiirakka – ohje:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet. Nypi seos muruiksi. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka. Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä puolukat taikinapohjan päälle.
- Vatkaa sokeri ja muna ilmavaksi vaahdoksi. Kun vaahto on valmis (noin 5 minuutin kuluttua), kaada se puolukoiden päälle. Pane puolukkapiirakka uunin alatasolle noin 20 minuutiksi ja sen jälkeen 10 minuutiksi ylätasolle.
- Tarjoa puolukkapiirakka kuohkean vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat