Perinteinen puolukkapiirakka

1 h 5 min
5
0

Perinteinen puolukkapiirakka

Perinteinen puolukkapiirakka leivotaan murotaikinapohjaan ja tarjotaan vaniljakastikkeen kanssa. 
Teksti Bettina Sågbom-Ek
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Murotaikina

  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 kplmunaa

Täyte

  • 2 dlpuolukoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 kplmunaa

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN30 min

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet. Nypi seos muruiksi. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka. Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä puolukat taikinapohjan päälle.

Vatkaa sokeri ja muna ilmavaksi vaahdoksi. Kun vaahto on valmis (noin 5 minuutin kuluttua), kaada se puolukoiden päälle. Pane puolukkapiirakka uunin alatasolle noin 20 minuutiksi ja sen jälkeen 10 minuutiksi ylätasolle.
Tarjoa puolukkapiirakka kuohkean vaniljakastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä