Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Nakkikastike – perinteinen resepti, jolla valmistat elämäsi herkullisimman nakkikastikkeen

15 min

Nakkikastike on yksi arkiruokien kestosuosikeista. Perinteinen nakkikastike valmistuu ilman kermaa, ja on lautasilla vain 15 minuutissa. Tällä reseptillä lopputulos on pehmeän täyteläinen ja täynnä makua, ihan kuin mummon nakkikastike.

Reseptin ainekset
4 annosta
Nakkikastike
400 g
nakkeja
3 rkl
voita
1
sipuli
2 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
lihalientä
mustapippuria

Nakkikastike – ohje:

  1. Viipaloi nakit. Paista nakkeja pannulla pienessä määrässä voita. Kun nakkipalat ovat hieman ruskistuneet, siirrä ne kattilaan.
  2. Hienonna sipuli. Kuullota sipuleita voissa (3 rkl) pannulla.
  3. Lisää sipulien joukkoon vehnäjauhot ja jatka ruskistamista.
  4. Kaada joukkoon kuuma lihaliemi ja sekoita kastike tasaiseksi.
  5. Kaada kastike nakkien päälle kattilaan. Mausta kastike lopuksi mustapippurilla.
  6. Tarjoa nakkikastike esimerkiksi perunamuusin ja suolakurkkujen kanssa.

Paras nakkikastike – näin onnistut:

1. Valitse hyvät nakit

Nakkikastikkeeseen kannattaa valita mahdollisimman lihapitoisia nakkeja. Kiinteä ja napakka nakki säilyttää muotonsa ja antaa purutuntumaa.

2. Ruskista nakkeja tarpeeksi

Älä vain lämmitä nakkiviipaleita pannulla vaan ruskista niin, että ne saavat paistopintaa. Ruskistaminen tuo makuun syvyyttä ja ehkäisee vetisyyttä.

3. Kuullota sipulit erikseen

Sipulin kuullottaminen aidossa voissa lisää kastikkeeseen pehmeää makeutta.

4. Tee kastikepohjasta täyteläinen

Sipulien kanssa ruskistetuista vehnäjauhoista syntyy roux-tyyppinen kastikepohja, jossa hieman paahtuneiden jauhojen sekaan sekoitetaan lihalientä. Neste kannattaa lisätä vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

5. Mausta harkiten

Perinteisessä nakkikastikkeessa ei kikkailla mausteilla. Mustapippuri viimeistelee täyteläisen maun.

6. Anna kastikkeen vetäytyä

Valmis kastike paranee, kun se saa levätä hetken ennen tarjoilua. Näin maut tasoittuvat ja rakenne jämäköityy. Nakkikastike voi olla seuraavana päivänä jopa paremman makuista.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt