Maku

Perinteinen maksalaatikko – suomalainen klassikko, joka maistuu vuosi toisensa jälkeen

2 h 15 min
3.75
3

Perinteinen maksalaatikko valmistetaan ohrasuurimoista. Tarjoile perinteinen maksalaatikko puolukkasurvoksen kera ja ihastu täydelliseen makuelämykseen!
Tulosta
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Anna Huovinen

Ainekset (6 annosta)

Perinteinen maksalaatikko

  • 1 1/2 dlohrasuurimoita (esikypsennettyjä, rikottuja)
  • 3 dlvettä
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 400 gnaudanmaksaa (jauhettuna)
  • 2 kplmunaa
  • 1 rkllihafondia
  • 1/2 dlsiirappia
  • 1/2 rklmeiramia
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 dlkuivattuja karpaloita
  • 7 dlkevytmaitoa

Tarjoiluun

  • 2 dlpuolukkasurvosta

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Perinteinen maksalaatikko valmistuu näin:

  1. Mittaa suurimot kulhoon ja kaada vesi päälle. Anna seistä 30 minuuttia tai pidempään.
  2. Sekoita toisessa kulhossa muut ainekset keskenään ja lisää lopuksi suurimot liotusvesineen. Sekoita hyvin.
  3. Kaada seos isoon voideltuun uunivuokaan. Pane vuoka 175-asteiseen uuniin alatasolle. Sekoita vuokaa 30 minuutin päästä, jotta ainekset sekoittuvat tasaisesti ruokaan.
  4. Jatka maksalaatikon kypsentämistä noin tunnin verran.
  5. Nosta vuoka loppuvaiheessa ylemmälle tasolle, jotta maksalaatikon pinta saa väriä.
  6. Tarjoa perinteinen maksalaatikko puolukkahillon tai -survoksen kanssa.

Vinkki!

Kurkkaa myös tämä sivustomme suosituin maksalaatikkoresepti!

MITÄ PIDIT?
3.75