


Perinteinen vanhanajan maksalaatikko – suomalainen klassikko, joka maistuu vuosi toisensa jälkeen
2 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 0 min
Vanhanajan maksalaatikko valmistetaan ohrasuurimoista. Tarjoile perinteinen maksalaatikko puolukkasurvoksen kera ja ihastu täydelliseen makuelämykseen!
Reseptin ainekset
6 annosta
Vanhanajan maksalaatikko
1 ½ dl
ohrasuurimoita (esikypsennettyjä, rikottuja)
3 dl
vettä
1
sipuli (hienonnettuna)
400 g
naudanmaksaa (jauhettuna)
2
munaa
1 rkl
lihafondia
½ dl
siirappia
½ rkl
meiramia
1 tl
mustapippuria
1 dl
kuivattuja karpaloita
7 dl
kevytmaitoa
Tarjoiluun
2 dl
puolukkasurvosta
Vanhanajan maksalaatikko – ohje:
- Mittaa suurimot kulhoon ja kaada vesi päälle. Anna seistä 30 minuuttia tai pidempään.
- Sekoita toisessa kulhossa muut ainekset keskenään ja lisää lopuksi suurimot liotusvesineen. Sekoita hyvin.
- Kaada seos isoon voideltuun uunivuokaan. Pane vuoka 175-asteiseen uuniin alatasolle. Sekoita vuokaa 30 minuutin päästä, jotta ainekset sekoittuvat tasaisesti ruokaan.
- Jatka maksalaatikon kypsentämistä noin tunnin verran.
- Nosta vuoka loppuvaiheessa ylemmälle tasolle, jotta maksalaatikon pinta saa väriä.
- Tarjoa perinteinen maksalaatikko puolukkahillon tai -survoksen kanssa.
Vinkki!
Kurkkaa myös tämä sivustomme suosituin maksalaatikkoresepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat