Perinteinen maksalaatikko – suomalainen klassikko, joka maistuu vuosi toisensa jälkeen
2 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
2 h Perinteinen maksalaatikko valmistetaan ohrasuurimoista. Tarjoile perinteinen maksalaatikko puolukkasurvoksen kera ja ihastu täydelliseen makuelämykseen!
4
Kuvat
Julkaistu 23.11.2008

Perinteinen maksalaatikko – suomalainen klassikko, joka maistuu vuosi toisensa jälkeen
Reseptin ainekset (6 annosta)
Perinteinen maksalaatikko
- 1 1/2 dlohrasuurimoita (esikypsennettyjä, rikottuja)
- 3 dlvettä
- 1 kplsipulia (hienonnettuna)
- 400 gnaudanmaksaa (jauhettuna)
- 2 kplmunaa
- 1 rkllihafondia
- 1/2 dlsiirappia
- 1/2 rklmeiramia
- 1 tlmustapippuria
- 1 dlkuivattuja karpaloita
- 7 dlkevytmaitoa
Tarjoiluun
- 2 dlpuolukkasurvosta
Perinteinen maksalaatikko – ohje:
- Mittaa suurimot kulhoon ja kaada vesi päälle. Anna seistä 30 minuuttia tai pidempään.
- Sekoita toisessa kulhossa muut ainekset keskenään ja lisää lopuksi suurimot liotusvesineen. Sekoita hyvin.
- Kaada seos isoon voideltuun uunivuokaan. Pane vuoka 175-asteiseen uuniin alatasolle. Sekoita vuokaa 30 minuutin päästä, jotta ainekset sekoittuvat tasaisesti ruokaan.
- Jatka maksalaatikon kypsentämistä noin tunnin verran.
- Nosta vuoka loppuvaiheessa ylemmälle tasolle, jotta maksalaatikon pinta saa väriä.
- Tarjoa perinteinen maksalaatikko puolukkahillon tai -survoksen kanssa.
Vinkki!
Kurkkaa myös tämä sivustomme suosituin maksalaatikkoresepti!

Sieni-kaalilaatikko
Maku

Koko perheen arkiruokasuosikki: liha-makaronilaatikko
Kotivinkki

Kaalilaatikko uudella twistillä – lisää makua suolakurkuilla ja sienillä!
Kotivinkki

Jauheliha-kasvissoselaatikko
Maku

Kesäkurpitsalaatikko
Maku

Perunasoselaatikko
Kotivinkki

Juurisellerilaatikko
Maku

Paprikainen sweet chili -kaalilaatikko
Maku