Maku

Perinteinen maksalaatikko

2 h 15 min
3.8
3

Perinteinen maksalaatikko

Perinteinen maksalaatikko valmistetaan ohrasuurimoista. Herkullinen perinteinen maksalaatikko on jouluruoka, joka sopii hyvin tarjottavaksi myös muulloin.
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 1/2 dlohrasuurimoita (esikypsennettyjä, rikottuja)
  • 3 dlvettä
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 400 gnaudanmaksaa (jauhettuna)
  • 2 kplmunaa
  • 1 rkllihafondia
  • 1/2 dlsiirappia
  • 1/2 rklmeiramia
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 dlkuivattuja karpaloita
  • 7 dlkevytmaitoa

Tarjoiluun

  • 2 dlpuolukkasurvosta

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Perinteinen maksalaatikko valmistuu näin.

Mittaa suurimot kulhoon ja kaada vesi päälle. Anna seistä 30 minuuttia tai pidempään.

Sekoita toisessa kulhossa muut ainekset keskenään ja lisää lopuksi suurimot liotusvesineen. Sekoita hyvin.

Kaada seos isoon voideltuun uunivuokaan. Pane vuoka 175-asteiseen uuniin alatasolle. Sekoita vuokaa 30 minuutin päästä, jotta ainekset sekoittuvat tasaisesti ruokaan.

Jatka maksalaatikon kypsentämistä noin tunnin verran.

Nosta vuoka loppuvaiheessa ylemmälle tasolle, jotta maksalaatikon pinta saa väriä.

Tarjoa perinteinen maksalaatikko puolukkahillon tai -survoksen kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä