Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Perinteinen vanhanajan maksalaatikko – suomalainen klassikko, joka maistuu vuosi toisensa jälkeen

2 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 0 min

Vanhanajan maksalaatikko valmistetaan ohrasuurimoista. Tarjoile perinteinen maksalaatikko puolukkasurvoksen kera ja ihastu täydelliseen makuelämykseen!

23.11.2008
Reseptin ainekset
6 annosta
Vanhanajan maksalaatikko
1 ½ dl
ohrasuurimoita (esikypsennettyjä, rikottuja)
3 dl
vettä
1
sipuli (hienonnettuna)
400 g
naudanmaksaa (jauhettuna)
2
munaa
1 rkl
lihafondia
½ dl
siirappia
½ rkl
meiramia
1 tl
mustapippuria
1 dl
kuivattuja karpaloita
7 dl
kevytmaitoa
Tarjoiluun
2 dl
puolukkasurvosta

Vanhanajan maksalaatikko – ohje:

  1. Mittaa suurimot kulhoon ja kaada vesi päälle. Anna seistä 30 minuuttia tai pidempään.
  2. Sekoita toisessa kulhossa muut ainekset keskenään ja lisää lopuksi suurimot liotusvesineen. Sekoita hyvin.
  3. Kaada seos isoon voideltuun uunivuokaan. Pane vuoka 175-asteiseen uuniin alatasolle. Sekoita vuokaa 30 minuutin päästä, jotta ainekset sekoittuvat tasaisesti ruokaan.
  4. Jatka maksalaatikon kypsentämistä noin tunnin verran.
  5. Nosta vuoka loppuvaiheessa ylemmälle tasolle, jotta maksalaatikon pinta saa väriä.
  6. Tarjoa perinteinen maksalaatikko puolukkahillon tai -survoksen kanssa.

Vinkki!

Kurkkaa myös tämä sivustomme suosituin maksalaatikkoresepti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt