Maku

Maksalaatikko

2 h 5 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 45 min
Maksalaatikko sopii tarjottavaksi minä tahansa vuodenaikana, mutta herkullinen maksalaatikko on myös suosittu jouluruoka. Tällä ohjeella onnistut!
3
0
Julkaistu 1.1.2007


Reseptin ainekset (8 annosta)

Maksalaatikko

  • 2 dltummaa riisiä
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 8 dlkevytmaitoa
  • 1 kplmunaa
  • 500 gnaudanmaksaa (jauhettuna)
  • 3 rklsiirappia
  • 1 dlrusinoita
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1/2 rklmeiramia
Tulosta

Maksalaatikko – ohje:

  1. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi öljyssä pannulla.
  3. Lisää keitetyn riisin joukkoon sipuli ja loput aineet.
  4. Kaada seos voideltuun 2 litran vuokaan. Nosta vuoka uunin alimmalle ritilätasolle. Kypsennä 200 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia.
  5. Peitä maksalaatikko tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa.
  6. Tarjoa maksalaatikon kanssa puolukkasurvosta ja juuresraastetta tai kaalisalaattia.

Vinkki!

Keitä maksalaatikkoon tarvittava riisi edellisenä iltana, se nopeuttaa ruoan valmistusta seuraavana päivänä.

Kommentoi »