Maku

Maksalaatikko

2 h 5 min
3
0

Maksalaatikko sopii tarjottavaksi minä tahansa vuodenaikana, mutta herkullinen maksalaatikko on myös suosittu jouluruoka. Tällä ohjeella onnistut!
Tulosta
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara

Ainekset (8 annosta)

Maksalaatikko

  • 2 dltummaa riisiä
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 8 dlkevytmaitoa
  • 1 kplmunaa
  • 500 gnaudanmaksaa (jauhettuna)
  • 3 rklsiirappia
  • 1 dlrusinoita
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1/2 rklmeiramia

Tee näin

2 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 45 min

Maksalaatikko valmistuu näin:

  1. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi öljyssä pannulla.
  3. Lisää keitetyn riisin joukkoon sipuli ja loput aineet.
  4. Kaada seos voideltuun 2 litran vuokaan. Nosta vuoka uunin alimmalle ritilätasolle. Kypsennä 200 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia.
  5. Peitä maksalaatikko tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa.
  6. Tarjoa maksalaatikon kanssa puolukkasurvosta ja juuresraastetta tai kaalisalaattia.

Vinkki!

Keitä maksalaatikkoon tarvittava riisi edellisenä iltana, se nopeuttaa ruoan valmistusta seuraavana päivänä.

MITÄ PIDIT?
3