


Maksalaatikko
2 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 45 min
Maksalaatikko sopii tarjottavaksi minä tahansa vuodenaikana, mutta herkullinen maksalaatikko on myös suosittu jouluruoka. Tällä ohjeella onnistut!
Reseptin ainekset
8 annosta
Maksalaatikko
2 dl
tummaa riisiä
1 kpl
sipulia
1 rkl
rypsiöljyä
8 dl
kevytmaitoa
1 kpl
munaa
500 g
naudanmaksaa (jauhettuna)
3 rkl
siirappia
1 dl
rusinoita
1 tl
suolaa
1/2 tl
valkopippuria
1/2 rkl
meiramia
Maksalaatikko – ohje:
- Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi öljyssä pannulla.
- Lisää keitetyn riisin joukkoon sipuli ja loput aineet.
- Kaada seos voideltuun 2 litran vuokaan. Nosta vuoka uunin alimmalle ritilätasolle. Kypsennä 200 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia.
- Peitä maksalaatikko tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa.
- Tarjoa maksalaatikon kanssa puolukkasurvosta ja juuresraastetta tai kaalisalaattia.
Vinkit!
- Keitä maksalaatikkoon tarvittava riisi edellisenä iltana, se nopeuttaa ruoan valmistusta seuraavana päivänä.
- Katso myös perinteisen ohrasuurimoista valmistettavan maksalaatikon ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat