Maksalaatikko
2 h 5 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h 45 minMaksalaatikko sopii tarjottavaksi minä tahansa vuodenaikana, mutta herkullinen maksalaatikko on myös suosittu jouluruoka. Tällä ohjeella onnistut!
3
Kuvat
Julkaistu 1.1.2007

Maksalaatikko
Reseptin ainekset (8 annosta)
Maksalaatikko
- 2 dltummaa riisiä
- 1 kplsipulia
- 1 rklrypsiöljyä
- 8 dlkevytmaitoa
- 1 kplmunaa
- 500 gnaudanmaksaa (jauhettuna)
- 3 rklsiirappia
- 1 dlrusinoita
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlvalkopippuria
- 1/2 rklmeiramia
Maksalaatikko – ohje:
- Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi öljyssä pannulla.
- Lisää keitetyn riisin joukkoon sipuli ja loput aineet.
- Kaada seos voideltuun 2 litran vuokaan. Nosta vuoka uunin alimmalle ritilätasolle. Kypsennä 200 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia.
- Peitä maksalaatikko tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa.
- Tarjoa maksalaatikon kanssa puolukkasurvosta ja juuresraastetta tai kaalisalaattia.
Vinkki!
Keitä maksalaatikkoon tarvittava riisi edellisenä iltana, se nopeuttaa ruoan valmistusta seuraavana päivänä.

Perinteinen maksalaatikko – suomalainen klassikko, joka maistuu vuosi toisensa jälkeen
Maku

Kaalilaatikko uudella twistillä – lisää makua suolakurkuilla ja sienillä!
Kotivinkki

Koko perheen arkiruokasuosikki: liha-makaronilaatikko
Kotivinkki

Jauheliha-kasvissoselaatikko
Maku

Juurisellerilaatikko
Maku

Paprikainen sweet chili -kaalilaatikko
Maku

Palsternakkalaatikko
Maku

Perunasoselaatikko
Kotivinkki