Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Maksalaatikko

2 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 45 min

Maksalaatikko sopii tarjottavaksi minä tahansa vuodenaikana, mutta herkullinen maksalaatikko on myös suosittu jouluruoka. Tällä ohjeella onnistut!

1.1.2007
Reseptin ainekset
8 annosta
Maksalaatikko
2 dl
tummaa riisiä
1 kpl
sipulia
1 rkl
rypsiöljyä
8 dl
kevytmaitoa
1 kpl
munaa
500 g
naudanmaksaa (jauhettuna)
3 rkl
siirappia
1 dl
rusinoita
1 tl
suolaa
1/2 tl
valkopippuria
1/2 rkl
meiramia

Maksalaatikko – ohje:

  1. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi öljyssä pannulla.
  3. Lisää keitetyn riisin joukkoon sipuli ja loput aineet.
  4. Kaada seos voideltuun 2 litran vuokaan. Nosta vuoka uunin alimmalle ritilätasolle. Kypsennä 200 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia.
  5. Peitä maksalaatikko tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa.
  6. Tarjoa maksalaatikon kanssa puolukkasurvosta ja juuresraastetta tai kaalisalaattia.

Vinkit!

  • Keitä maksalaatikkoon tarvittava riisi edellisenä iltana, se nopeuttaa ruoan valmistusta seuraavana päivänä.
  • Katso myös perinteisen ohrasuurimoista valmistettavan maksalaatikon ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt