Maku

Maksalaatikko

2 h 5 min
3
0

Maksalaatikko

Maksalaatikko sopii tarjottavaksi minä tahansa vuodenaikana, mutta herkullinen maksalaatikko on myös suosittu jouluruoka. Tällä ohjeella onnistut!
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 2 dltummaa riisiä
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 8 dlkevytmaitoa
  • 1 kplmunaa
  • 500 gnaudanmaksaa (jauhettuna)
  • 3 rklsiirappia
  • 1 dlrusinoita
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1/2 rklmeiramia

Tee näin

2 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 45 min

Herkullinen maksalaatikko valmistuu näin:

Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi öljyssä pannulla.

Lisää keitetyn riisin joukkoon sipuli ja loput aineet.

Kaada seos voideltuun 2 litran vuokaan. Nosta vuoka uunin alimmalle ritilätasolle. Kypsennä 200 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia.

Peitä maksalaatikko tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa.

Tarjoa maksalaatikon kanssa puolukkasurvosta ja juuresraastetta tai kaalisalaattia.

  • Maksalaatikko sopii myös joulupöytään.

Vinkki!

• Keitä maksalaatikkoon tarvittava riisi edellisenä iltana, se nopeuttaa ruoan valmistusta seuraavana päivänä.
MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä