Maku

Makea makaronilaatikko

2 h 20 min
KA
3.71
1

Makea makaronilaatikko on pitopöydän lisäke, johon ei tule jauhelihaa. Aavistuksen makea makaronilaatikko on koostumukseltaan pehmeä ja maultaan lempeä. Kurkkaa resepti ja ihastu helpon uuniruoan herkullisuuteen!
Tulosta
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Marita Joutjärvi

Ainekset (5 annosta)

Makea makaronilaatikko

  • 250 gpastaa (esim. Myllyn Paras putkispagetti)
  • 2 kplsipulia
  • 1 rklvoita
  • 2 kplmunaa
  • 8 dlkevytmaitoa
  • 1 1/2 rklsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 75 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna, mustaleimaa)

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Makea makaronilaatikko valmistuu näin:

  1. Murra pasta käsin pieniksi (noin 5 cm) pätkiksi. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla voissa. Älä ruskista.
  3. Sekoita kulhossa munat, maito ja mausteet.
  4. Kaada pasta voideltuun uunivuokaan. Sekoita joukkoon juustoraaste ja kaada päälle munamaito.
  5. Kypsennä makeaa makaronilaatikkoa 125-asteisessa uunissa noin 2 tuntia, kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta saanut kaunista väriä.

Vinkki!

Perinteisesti makeaa makaronilaatikkoa on tarjottu lihapullien seurana.

MITÄ PIDIT?
3.71