Maku

Perinteinen makea makaronilaatikko

2 h 20 min
3.7
1

Perinteinen makea makaronilaatikko

KA
1
3.7
Perinteinen makaronilaatikko on pitopöydän lisäke, johon ei tule jauhelihaa. Aavistuksen makea makaronilaatikko on koostumukseltaan pehmeä ja maultaan lempeä.
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Marita Joutjärvi
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 250 gpastaa (esim. Myllyn Paras putkispagetti)
  • 2 kplsipulia
  • 1 rklvoita
  • 2 kplmunaa
  • 8 dlkevytmaitoa
  • 1 1/2 rklsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 75 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna, mustaleimaa)

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Murra pasta käsin pieniksi (noin 5 cm) pätkiksi. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla voissa. Älä ruskista.

Sekoita kulhossa munat, maito ja mausteet.

Kaada pasta voideltuun uunivuokaan. Sekoita joukkoon juustoraaste ja kaada päälle munamaito.

Kypsennä 125-asteisessa uunissa noin 2 tuntia, kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta saanut kaunista väriä.

*Perinteisesti makeaa makaronilaatikkoa on tarjottu lihapullien seurana.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä