3,6(27)
Makea makaronilaatikko
Kasvis
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h
Makea makaronilaatikko on joulupöydän lisäke, johon ei tule jauhelihaa. Aavistuksen makea makaronilaatikko on koostumukseltaan pehmeä ja maultaan lempeä. Kurkkaa resepti ja ihastu helpon uuniruoan herkullisuuteen!
Reseptin ainekset
5 annosta
Makea makaronilaatikko
250 gpastaa (esim. Myllyn Paras putkispagetti)
2 kplsipulia
1 rklvoita
2 kplmunaa
8 dlkevytmaitoa
1 1/2 rklsokeria
1 tlsuolaa
1/2 tlvalkopippuria
75 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna, mustaleimaa)

Makea makaronilaatikko – ohje:

  1. Murra pasta käsin pieniksi (noin 5 cm) pätkiksi. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla voissa. Älä ruskista.
  3. Sekoita kulhossa munat, maito ja mausteet.
  4. Kaada pasta voideltuun uunivuokaan. Sekoita joukkoon juustoraaste ja kaada päälle munamaito.
  5. Kypsennä makeaa makaronilaatikkoa 125-asteisessa uunissa noin 2 tuntia, kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta saanut kaunista väriä.

Vinkit!

  • Perinteisesti makeaa makaronilaatikkoa on tarjottu lihapullien seurana.
  • Katso myös perinteisen, lempeänmakuisen makaronilaatikon resepti.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.