


Makea makaronilaatikko
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 0 min
Makea makaronilaatikko on joulupöydän lisäke, johon ei tule jauhelihaa. Aavistuksen makea makaronilaatikko on koostumukseltaan pehmeä ja maultaan lempeä. Kurkkaa resepti ja ihastu helpon uuniruoan herkullisuuteen!
Reseptin ainekset
5 annosta
Makea makaronilaatikko
250 g
pastaa (esim. Myllyn Paras putkispagetti)
2 kpl
sipulia
1 rkl
voita
2 kpl
munaa
8 dl
kevytmaitoa
1 1/2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
1/2 tl
valkopippuria
75 g
emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna, mustaleimaa)
Makea makaronilaatikko – ohje:
- Murra pasta käsin pieniksi (noin 5 cm) pätkiksi. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla voissa. Älä ruskista.
- Sekoita kulhossa munat, maito ja mausteet.
- Kaada pasta voideltuun uunivuokaan. Sekoita joukkoon juustoraaste ja kaada päälle munamaito.
- Kypsennä makeaa makaronilaatikkoa 125-asteisessa uunissa noin 2 tuntia, kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta saanut kaunista väriä.
Vinkit!
- Perinteisesti makeaa makaronilaatikkoa on tarjottu lihapullien seurana.
- Katso myös perinteisen, lempeänmakuisen makaronilaatikon resepti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat