Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Makea makaronilaatikko

2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 0 min

Makea makaronilaatikko on joulupöydän lisäke, johon ei tule jauhelihaa. Aavistuksen makea makaronilaatikko on koostumukseltaan pehmeä ja maultaan lempeä. Kurkkaa resepti ja ihastu helpon uuniruoan herkullisuuteen!

28.11.2013
Reseptin ainekset
5 annosta
Makea makaronilaatikko
250 g
pastaa (esim. Myllyn Paras putkispagetti)
2 kpl
sipulia
1 rkl
voita
2 kpl
munaa
8 dl
kevytmaitoa
1 1/2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
1/2 tl
valkopippuria
75 g
emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna, mustaleimaa)

Makea makaronilaatikko – ohje:

  1. Murra pasta käsin pieniksi (noin 5 cm) pätkiksi. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla voissa. Älä ruskista.
  3. Sekoita kulhossa munat, maito ja mausteet.
  4. Kaada pasta voideltuun uunivuokaan. Sekoita joukkoon juustoraaste ja kaada päälle munamaito.
  5. Kypsennä makeaa makaronilaatikkoa 125-asteisessa uunissa noin 2 tuntia, kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta saanut kaunista väriä.

Vinkit!

  • Perinteisesti makeaa makaronilaatikkoa on tarjottu lihapullien seurana.
  • Katso myös perinteisen, lempeänmakuisen makaronilaatikon resepti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt