Peran jälkimarinoitu lammaspaisti – yrttinen tulokas pääsiäisen juhlapöytään
gluteeniton
munaton
14 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 13 h 30 min
Jälkimarinoitu lammaspaisti maustetaan vasta paistamisen jälkeen; ohuet, kypsät paistiviipaleet saavat ylleen maukkaan marinadin. Jälkimarinoinnin ansiosta juhlava kylmä paisti maistuu erityisen mehevälle!

Reseptin ainekset 25 annosta
2500 glampaanpaistia
1/2 dlvoita
Marinadi
3 dlruokaöljyä
1 dlpunaviinietikkaa
1/2 dlbalsamiviinietikkaa
3 kplkesäsipulia (silputtuna)
6 rklpersiljaa (silputtuna)
1/2 dltuoretta oreganoa (silputtuna)
1/2 dltuoretta timjamia (silputtuna)
2 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
1 rklsuolaa
2 tlsokeria
1 1/2 tlmustapippuria
Peran jälkimarinoitu lammaspaisti valmistuu näin:
- Kuumenna uuni 150 asteeseen.
- Ruskista huoneenlämpöisten paistien pinnat pannulla voissa.
- Aseta paistit uuniritilälle uunipellin päälle ja työnnä lämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.
- Kypsennä paisteja uunissa, kunnes mittari osoittaa 60–65 astetta.
- Kiedo paistit folioon ja anna niiden jäähtyä noin puolen tunnin ajan.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään.
- Leikkaa lampaanliha ohuiksi viipaleiksi ja siirrä viipaleet kulhoon. Kaada päälle marinadi. Anna lampaanlihan maustua kylmässä seuraavaan päivään.
- Tarjoile Peran jälkimarinoitu lampaanpaisti juhlapöydässä.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen lampaanpaistin resepti.