Maku

Peran jälkimarinoitu lammaspaisti – yrttinen tulokas pääsiäisen juhlapöytään

14 h 10 min
GL
MU
3.17
0

Jälkimarinoitu lammaspaisti maustetaan vasta paistamisen jälkeen; ohuet, kypsät paistiviipaleet saavat ylleen maukkaan marinadin. Jälkimarinoinnin ansiosta juhlava kylmä paisti maistuu erityisen mehevälle!
Tulosta
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (25 annosta)

  • 2500 glampaanpaistia
  • 1/2 dlvoita

Marinadi

  • 3 dlruokaöljyä
  • 1 dlpunaviinietikkaa
  • 1/2 dlbalsamiviinietikkaa
  • 3 kplkesäsipulia (silputtuna)
  • 6 rklpersiljaa (silputtuna)
  • 1/2 dltuoretta oreganoa (silputtuna)
  • 1/2 dltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
  • 1 rklsuolaa
  • 2 tlsokeria
  • 1 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

14 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN13 h 30 min

Peran jälkimarinoitu lammaspaisti valmistuu näin:

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
  2. Ruskista huoneenlämpöisten paistien pinnat pannulla voissa.
  3. Aseta paistit uuniritilälle uunipellin päälle ja työnnä lämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.
  4. Kypsennä paisteja uunissa, kunnes mittari osoittaa 60–65 astetta.
  5. Kiedo paistit folioon ja anna niiden jäähtyä noin puolen tunnin ajan.
  6. Sekoita marinadin ainekset keskenään.
  7. Leikkaa lampaanliha ohuiksi viipaleiksi ja siirrä viipaleet kulhoon. Kaada päälle marinadi. Anna lampaanlihan maustua kylmässä seuraavaan päivään.
  8. Tarjoile Peran jälkimarinoitu lampaanpaisti juhlapöydässä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen lampaanpaistin resepti.

MITÄ PIDIT?
3.17