Peran jälkimarinoitu lammaspaisti – yrttinen tulokas pääsiäisen juhlapöytään
14 h 10 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
13 h 30 minJälkimarinoitu lammaspaisti maustetaan vasta paistamisen jälkeen; ohuet, kypsät paistiviipaleet saavat ylleen maukkaan marinadin. Jälkimarinoinnin ansiosta juhlava kylmä paisti maistuu erityisen mehevälle!
GL
MU
3.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 10.9.2006

Peran jälkimarinoitu lammaspaisti – yrttinen tulokas pääsiäisen juhlapöytään
Reseptin ainekset (25 annosta)
- 2500 glampaanpaistia
- 1/2 dlvoita
Marinadi
- 3 dlruokaöljyä
- 1 dlpunaviinietikkaa
- 1/2 dlbalsamiviinietikkaa
- 3 kplkesäsipulia (silputtuna)
- 6 rklpersiljaa (silputtuna)
- 1/2 dltuoretta oreganoa (silputtuna)
- 1/2 dltuoretta timjamia (silputtuna)
- 2 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
- 1 rklsuolaa
- 2 tlsokeria
- 1 1/2 tlmustapippuria
Peran jälkimarinoitu lammaspaisti valmistuu näin:
- Kuumenna uuni 150 asteeseen.
- Ruskista huoneenlämpöisten paistien pinnat pannulla voissa.
- Aseta paistit uuniritilälle uunipellin päälle ja työnnä lämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.
- Kypsennä paisteja uunissa, kunnes mittari osoittaa 60–65 astetta.
- Kiedo paistit folioon ja anna niiden jäähtyä noin puolen tunnin ajan.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään.
- Leikkaa lampaanliha ohuiksi viipaleiksi ja siirrä viipaleet kulhoon. Kaada päälle marinadi. Anna lampaanlihan maustua kylmässä seuraavaan päivään.
- Tarjoile Peran jälkimarinoitu lampaanpaisti juhlapöydässä.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen lampaanpaistin resepti.

Lampaanpaisti – suosikkiresepti, joka takaa paistin mehevyyden ja herkullisen maun
Maku

Saslik-vartaat perinteiseen tapaan – maun ja mehevyyden salaisuus löytyy marinadista
Kotivinkki

Karitsanpaisti yrttitahnalla – mehevä makuelämys vailla vertaa
Kotivinkki

Mausteiset lammaskebakot
Maku

Cokislammas
Maku

Lampaanpaisti ja lisukkeet
Kotivinkki

Pistaasikuorrutettua karitsaa
Maku

Punaviinissä haudutettua lammasta
Maku