Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Peran jälkimarinoitu lammaspaisti – yrttinen tulokas pääsiäisen juhlapöytään

14 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 13 h 30 min

Jälkimarinoitu lammaspaisti maustetaan vasta paistamisen jälkeen; ohuet, kypsät paistiviipaleet saavat ylleen maukkaan marinadin. Jälkimarinoinnin ansiosta juhlava kylmä paisti maistuu erityisen mehevälle!

10.9.2006
Reseptin ainekset
25 annosta
2500 g
lampaanpaistia
1/2 dl
voita
Marinadi
3 dl
ruokaöljyä
1 dl
punaviinietikkaa
1/2 dl
balsamiviinietikkaa
3 kpl
kesäsipulia (silputtuna)
6 rkl
persiljaa (silputtuna)
1/2 dl
tuoretta oreganoa (silputtuna)
1/2 dl
tuoretta timjamia (silputtuna)
2 kpl
valkosipulinkynttä (silputtuna)
1 rkl
suolaa
2 tl
sokeria
1 1/2 tl
mustapippuria

Peran jälkimarinoitu lammaspaisti valmistuu näin:

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
  2. Ruskista huoneenlämpöisten paistien pinnat pannulla voissa.
  3. Aseta paistit uuniritilälle uunipellin päälle ja työnnä lämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.
  4. Kypsennä paisteja uunissa, kunnes mittari osoittaa 60–65 astetta.
  5. Kiedo paistit folioon ja anna niiden jäähtyä noin puolen tunnin ajan.
  6. Sekoita marinadin ainekset keskenään.
  7. Leikkaa lampaanliha ohuiksi viipaleiksi ja siirrä viipaleet kulhoon. Kaada päälle marinadi. Anna lampaanlihan maustua kylmässä seuraavaan päivään.
  8. Tarjoile Peran jälkimarinoitu lampaanpaisti juhlapöydässä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen lampaanpaistin resepti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt