Maku

Peran marinoitu lammaspaisti

14 h 10 min
2.8
0

Peran marinoitu lammaspaisti

GL
MU
0
2.8
Peran marinoitu lammaspaisti maustetaan vasta paistamisen jälkeen; ohuet, kypsät paistiviipaleet saavat ylleen maukkaan marinadin. Jälkimarinoinnin ansiosta juhlava kylmä paisti maistuu erityisen mehevälle!
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 annosta)

  • 2500 glampaanpaistia
  • 1/2 dlvoita

Marinadi

  • 3 dlruokaöljyä
  • 1 dlpunaviinietikkaa
  • 1/2 dlbalsamiviinietikkaa
  • 3 kplkesäsipulia (silputtuna)
  • 6 rklpersiljaa (silputtuna)
  • 1/2 dltuoretta oreganoa (silputtuna)
  • 1/2 dltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
  • 1 rklsuolaa
  • 2 tlsokeria
  • 1 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

14 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN13 h 30 min

Kuumenna uuni 150 asteeseen.

Ruskista huoneenlämpöisten paistien pinnat pannulla voissa.

Aseta paistit uuniritilälle uunipellin päälle ja työnnä lämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.

Kypsennä paisteja uunissa, kunnes mittari osoittaa 60–65 astetta.

Kiedo paistit folioon ja anna niiden jäähtyä noin puolen tunnin ajan.

Sekoita marinadin ainekset keskenään.

Leikkaa lampaanliha ohuiksi viipaleiksi ja siirrä viipaleet kulhoon. Kaada päälle marinadi. Anna lampaanlihan maustua kylmässä seuraavaan päivään.

Tarjoile Peran marinoitu lampaanpaisti juhlapöydässä.

MITÄ PIDIT?
2.8
Katso myös nämä