3,2(6)
Peran jälkimarinoitu lammaspaisti – yrttinen tulokas pääsiäisen juhlapöytään
gluteeniton
munaton
14 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 13 h 30 min
Jälkimarinoitu lammaspaisti maustetaan vasta paistamisen jälkeen; ohuet, kypsät paistiviipaleet saavat ylleen maukkaan marinadin. Jälkimarinoinnin ansiosta juhlava kylmä paisti maistuu erityisen mehevälle!
Julkaistu 10.9.2006
Maku
Reseptin ainekset 25 annosta
2500 glampaanpaistia
1/2 dlvoita
Marinadi
3 dlruokaöljyä
1 dlpunaviinietikkaa
1/2 dlbalsamiviinietikkaa
3 kplkesäsipulia (silputtuna)
6 rklpersiljaa (silputtuna)
1/2 dltuoretta oreganoa (silputtuna)
1/2 dltuoretta timjamia (silputtuna)
2 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
1 rklsuolaa
2 tlsokeria
1 1/2 tlmustapippuria

Peran jälkimarinoitu lammaspaisti valmistuu näin:

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
  2. Ruskista huoneenlämpöisten paistien pinnat pannulla voissa.
  3. Aseta paistit uuniritilälle uunipellin päälle ja työnnä lämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.
  4. Kypsennä paisteja uunissa, kunnes mittari osoittaa 60–65 astetta.
  5. Kiedo paistit folioon ja anna niiden jäähtyä noin puolen tunnin ajan.
  6. Sekoita marinadin ainekset keskenään.
  7. Leikkaa lampaanliha ohuiksi viipaleiksi ja siirrä viipaleet kulhoon. Kaada päälle marinadi. Anna lampaanlihan maustua kylmässä seuraavaan päivään.
  8. Tarjoile Peran jälkimarinoitu lampaanpaisti juhlapöydässä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen lampaanpaistin resepti.

Kommentoi »