


Peran jälkimarinoitu lammaspaisti – yrttinen tulokas pääsiäisen juhlapöytään
14 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 13 h 30 min
Jälkimarinoitu lammaspaisti maustetaan vasta paistamisen jälkeen; ohuet, kypsät paistiviipaleet saavat ylleen maukkaan marinadin. Jälkimarinoinnin ansiosta juhlava kylmä paisti maistuu erityisen mehevälle!
Reseptin ainekset
25 annosta
2500 g
lampaanpaistia
1/2 dl
voita
Marinadi
3 dl
ruokaöljyä
1 dl
punaviinietikkaa
1/2 dl
balsamiviinietikkaa
3 kpl
kesäsipulia (silputtuna)
6 rkl
persiljaa (silputtuna)
1/2 dl
tuoretta oreganoa (silputtuna)
1/2 dl
tuoretta timjamia (silputtuna)
2 kpl
valkosipulinkynttä (silputtuna)
1 rkl
suolaa
2 tl
sokeria
1 1/2 tl
mustapippuria
Peran jälkimarinoitu lammaspaisti valmistuu näin:
- Kuumenna uuni 150 asteeseen.
- Ruskista huoneenlämpöisten paistien pinnat pannulla voissa.
- Aseta paistit uuniritilälle uunipellin päälle ja työnnä lämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.
- Kypsennä paisteja uunissa, kunnes mittari osoittaa 60–65 astetta.
- Kiedo paistit folioon ja anna niiden jäähtyä noin puolen tunnin ajan.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään.
- Leikkaa lampaanliha ohuiksi viipaleiksi ja siirrä viipaleet kulhoon. Kaada päälle marinadi. Anna lampaanlihan maustua kylmässä seuraavaan päivään.
- Tarjoile Peran jälkimarinoitu lampaanpaisti juhlapöydässä.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen lampaanpaistin resepti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
