2,1(57)
Peltilasagne
2 h 25 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h 50 min
Pidätkö lasagnen rapeasta pinnasta? Tässä resepti, jossa sitä on paljon.
Julkaistu 3.9.2017
Maku
Reseptin ainekset
8 annosta
jauhelihakastike
1 kplsipuli
3-4 kplvalkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkloliiviöljyä
600 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
2 kplporkkanaa
800 gtomaattimurskaa
1 1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
1/2 kplruukku tuoretta basilikaa
juustokastike
50 gvoita
1/2 dlvehnäjauhoja
1 lkevytmaitoa
250 gmozzarellajuustoa raasteena
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmuskottipähkinää
lisäksi
100 gmozzarellajuustoa raasteena
300 glasagnelevyjä

Valmista jauhelihakastike hienontamalla sipulit. Kuullota niitä isossa paistinpannussa tilkassa oliiviöljyä. Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Raasta porkkanat raasteeksi ja lisää paistinpannulle. Lisää joukkoon tomaattimurska ja mausta suolalla, mustapippurilla ja hiennetulla basilikalla. Anna hautua noin 10 minuttiia.

Valmista juustokastike lisäämällä kattilaan voi. Anna voin sulaa ja lisää sitten vehnäjauhot. Anna vehnäjauhojen hieman kiehua, mutta älä ruskista. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon mozzarellaraaste, suola ja muskottipähkinä. Anna kastikkeen hautua hetki.

Kokoa lasagne syvälle uunipellille. Voit käyttää alla myös leivinpaperia, mutta parhaan tuloksen saa suoraan pellille tehtynä. Voitele pelti kauttaaltaan ja lisää pohjalle 1/3 jauhelihakastiketta. Lisää sitten päälle kerros lasagnelevyjä. Sitten kerros jauhelihakastiketta, juustokastiketta ja uusi kerros lasagnelevyjä. Jätä päällimäiseksi kerrokseksi vain juustokastiketta.

Ripottele päälle juustoraastetta ja paista lasagnea 30-40 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.