


Peltilasagne
2 h 25 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h 50 min
Pidätkö lasagnen rapeasta pinnasta? Tässä resepti, jossa sitä on paljon.
Reseptin ainekset
8 annosta
Jauhelihakastike
1 kpl
sipuli
3-4 kpl
valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl
oliiviöljyä
600 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
2 kpl
porkkanaa
800 g
tomaattimurskaa
1 1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1/2 kpl
ruukku tuoretta basilikaa
Juustokastike
50 g
voita
1/2 dl
vehnäjauhoja
1 l
kevytmaitoa
250 g
mozzarellajuustoa raasteena
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
muskottipähkinää
lisäksi
100 g
mozzarellajuustoa raasteena
300 g
lasagnelevyjä
Peltilasagne – ohje:
- Valmista jauhelihakastike hienontamalla sipulit. Kuullota niitä isossa paistinpannussa tilkassa oliiviöljyä. Lisää jauheliha ja anna ruskistua.
- Raasta porkkanat raasteeksi ja lisää paistinpannulle. Lisää joukkoon tomaattimurska ja mausta suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla basilikalla. Anna hautua noin 10 minuuttia.
- Valmista juustokastike lisäämällä kattilaan voi. Anna voin sulaa ja lisää sitten vehnäjauhot. Anna vehnäjauhojen hieman kiehua, mutta älä ruskista. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon mozzarellaraaste, suola ja muskottipähkinä. Anna kastikkeen hautua hetki.
- Kokoa lasagne syvälle uunipellille. Voit käyttää alla myös leivinpaperia, mutta parhaan tuloksen saa suoraan pellille tehtynä. Voitele pelti kauttaaltaan ja lisää pohjalle 1/3 jauhelihakastiketta. Lisää sitten päälle kerros lasagnelevyjä. Sitten kerros jauhelihakastiketta, juustokastiketta ja uusi kerros lasagnelevyjä. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi vain juustokastiketta.
- Ripottele päälle juustoraastetta ja paista peltilasagnea 30–40 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
Vinkki!
Maistuisiko sittenkin perinteinen versio? Katso mehevän lasagnen ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat