Peltilasagne

2 h 25 min
2.7
0

Peltilasagne

Pidätkö lasagnen rapeasta pinnasta? Tässä resepti, jossa sitä on paljon.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

jauhelihakastike

  • 1 kplsipuli
  • 3-4 kplvalkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 600 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 2 kplporkkanaa
  • 800 gtomaattimurskaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 kplruukku tuoretta basilikaa

juustokastike

  • 50 gvoita
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 lkevytmaitoa
  • 250 gmozzarellajuustoa raasteena
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmuskottipähkinää

lisäksi

  • 100 gmozzarellajuustoa raasteena
  • 300 glasagnelevyjä

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN1 h 50 min

Valmista jauhelihakastike hienontamalla sipulit. Kuullota niitä isossa paistinpannussa tilkassa oliiviöljyä. Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Raasta porkkanat raasteeksi ja lisää paistinpannulle. Lisää joukkoon tomaattimurska ja mausta suolalla, mustapippurilla ja hiennetulla basilikalla. Anna hautua noin 10 minuttiia.

Valmista juustokastike lisäämällä kattilaan voi. Anna voin sulaa ja lisää sitten vehnäjauhot. Anna vehnäjauhojen hieman kiehua, mutta älä ruskista. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon mozzarellaraaste, suola ja muskottipähkinä. Anna kastikkeen hautua hetki.

Kokoa lasagne syvälle uunipellille. Voit käyttää alla myös leivinpaperia, mutta parhaan tuloksen saa suoraan pellille tehtynä. Voitele pelti kauttaaltaan ja lisää pohjalle 1/3 jauhelihakastiketta. Lisää sitten päälle kerros lasagnelevyjä. Sitten kerros jauhelihakastiketta, juustokastiketta ja uusi kerros lasagnelevyjä. Jätä päällimäiseksi kerrokseksi vain juustokastiketta.

Ripottele päälle juustoraastetta ja paista lasagnea 30-40 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

MITÄ PIDIT?
2.7
Katso myös nämä