Peltikarjalanpiirakka – perinneherkku isoon nälkään!
2 h 15 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 45 minPeltikarjalanpiirakka vie perinteisen karjalanpiirakan aivan uudelle tasolle. Tästä herkusta riittää jaettavaksi isommallekin porukalle!
KA
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 27.1.2016

Peltikarjalanpiirakka – perinneherkku isoon nälkään!
Reseptin ainekset (20 palaa)
Taikina
- 2 dlkylmää vettä
- 1 tlsuolaa
- 4,5 dlruisjauhoja
- 0,5 dlvehnäjauhoja
Riisipuuro
- 2 dlvettä
- 2 dlpuuroriisiä
- 1 lmaitoa
- 1 tlsuolaa
Lisäksi
- 1 kplkananmuna
- 50 gvoita sulatettuna
- maitoa
Voiteluun
- voita
Peltikarjalanpiirakka valmistuu näin:
- Keitä riisipuuro. Lisää riisit kiehuvaan veteen ja anna veden imeytyä. Lisää maito, kiehauta, alenna lämpöä ja anna hautua. Muista sekoittaa tasaisin väliajoin pohjaanpalamisen välttämiseksi.
- Tee piirakkataikina sekoittamalla kuivat aineet veteen. Taikinan kuuluisi olla kiinteää ja sitkeää.
- Kaulitse taikina ruisjauhojen avulla hieman uunipelliä suuremmaksi, mutta samanmuotoiseksi. Käytä runsaasti ruisjauhoja. Nosta pohja uunipellille kiepauttamalla se kaulimen päälle ja siitä pellille.
- Sekoita jäähtyneeseen puuroon kananmuna, sula voi ja mahdollisesti maitoa, mikäli puuro on liian paksua.
- Levitä riisipuuro pohjan päälle tasaisesti, taita reunat joka puolelta puuron päälle ja rypytä.
- Paista peltikarjalanpiirakkaa 275-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sivele reunat vielä voilla.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisten karjalanpiirakoiden resepti!

Karjalanpiirakka – selkeillä kuvaohjeillamme teet suomalaiset perinneherkut kuin ammattilainen!
Maku

Aidot karjalanpiirakat – aivan kuin mummon tekemiä
Maku

Perinteiset karjalanpiirakat – rapsakka ruiskuori kätkee sisäänsä mehevän riisipuurotäytteen
Maku

Ohratäytteiset karjalanpiirakat – perinneherkun makoisa versio
Maku

Gluteenittomat karjalanpiirakat – rapsakka kuori valmistetaan tattari- ja riisijauhoista
Maku

Vatruskat – karjalaisen keittiön klassikot
Maku