Maku

Peltikarjalanpiirakka

2 h 15 min
3.8
5

Peltikarjalanpiirakka

Kokonainen uunipellillinen karjalanpiirakkaa.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Taikina

  • 2 dlkylmää vettä
  • 1 tlsuolaa
  • 4,5 dlruisjauhoja
  • 0,5 dlvehnäjauhoja

Riisipuuro

  • 2 dlvettä
  • 2 dlpuuroriisiä
  • 1 lmaitoa
  • 1 tlsuolaa

Lisäksi

  • 1 kplkananmuna
  • 50 gvoita sulatettuna
  • maitoa

Voiteluun

  • voita

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 45 min

Keitä riisipuuro. Lisää riisit kiehuvaan veteen ja anna veden imeytyä. Lisää maito, kiehauta, alenna lämpöä ja anna hautua. Muista sekoittaa tasaisin väliajoin pohjaanpalamisen välttämiseksi.

Tee piirakkataikina sekoittamalla kuivat aineet veteen. Taikinan kuuluisi olla kiinteää ja sitkeää.

Kaulitse taikina ruisjauhojen avulla hieman uunipelliä suuremmaksi, mutta samanmuotoiseksi. Käytä runsaasti ruisjauhoja. Nosta pohja uunipellille kiepauttamalla se kaulimen päälle ja siitä pellille.

Sekoita jäähtyneeseen puuroon kananmuna, sula voi ja mahdollisesti maitoa, mikäli puuro on liian paksua.

Levitä riisipuuro pohjan päälle tasaisesti, taita reunat joka puolelta puuron päälle ja rypytä.

Paista peltikarjalanpiirakkaa 275-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sivele reunat vielä voilla.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä