Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Peltikarjalanpiirakka – perinneherkku isoon nälkään!

2 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 45 min

Peltikarjalanpiirakka vie perinteisen karjalanpiirakan aivan uudelle tasolle. Tästä herkusta riittää jaettavaksi isommallekin porukalle!

27.1.2016
Reseptin ainekset
20 palaa
Taikina
2 dl
kylmää vettä
1 tl
suolaa
4,5 dl
ruisjauhoja
0,5 dl
vehnäjauhoja
Riisipuuro
2 dl
vettä
2 dl
puuroriisiä
1 l
maitoa
1 tl
suolaa
Lisäksi
1 kpl
kananmuna
50 g
voita sulatettuna
maitoa
Voiteluun
voita

Peltikarjalanpiirakka – ohje:

  1. Keitä riisipuuro. Lisää riisit kiehuvaan veteen ja anna veden imeytyä. Lisää maito, kiehauta, alenna lämpöä ja anna hautua. Muista sekoittaa tasaisin väliajoin pohjaanpalamisen välttämiseksi.
  2. Tee piirakkataikina sekoittamalla kuivat aineet veteen. Taikinan kuuluisi olla kiinteää ja sitkeää.
  3. Kaulitse taikina ruisjauhojen avulla hieman uunipelliä suuremmaksi, mutta samanmuotoiseksi. Käytä runsaasti ruisjauhoja. Nosta pohja uunipellille kiepauttamalla se kaulimen päälle ja siitä pellille.
  4. Sekoita jäähtyneeseen puuroon kananmuna, sula voi ja mahdollisesti maitoa, mikäli puuro on liian paksua.
  5. Levitä riisipuuro pohjan päälle tasaisesti, taita reunat joka puolelta puuron päälle ja rypytä.
  6. Paista peltikarjalanpiirakkaa 275-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sivele reunat vielä voilla.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisten karjalanpiirakoiden resepti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt