


Peltikarjalanpiirakka – perinneherkku isoon nälkään!
2 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 45 min
Peltikarjalanpiirakka vie perinteisen karjalanpiirakan aivan uudelle tasolle. Tästä herkusta riittää jaettavaksi isommallekin porukalle!
Reseptin ainekset
20 palaa
Taikina
2 dl
kylmää vettä
1 tl
suolaa
4,5 dl
ruisjauhoja
0,5 dl
vehnäjauhoja
Riisipuuro
2 dl
vettä
2 dl
puuroriisiä
1 l
maitoa
1 tl
suolaa
Lisäksi
1 kpl
kananmuna
50 g
voita sulatettuna
maitoa
Voiteluun
voita
Peltikarjalanpiirakka – ohje:
- Keitä riisipuuro. Lisää riisit kiehuvaan veteen ja anna veden imeytyä. Lisää maito, kiehauta, alenna lämpöä ja anna hautua. Muista sekoittaa tasaisin väliajoin pohjaanpalamisen välttämiseksi.
- Tee piirakkataikina sekoittamalla kuivat aineet veteen. Taikinan kuuluisi olla kiinteää ja sitkeää.
- Kaulitse taikina ruisjauhojen avulla hieman uunipelliä suuremmaksi, mutta samanmuotoiseksi. Käytä runsaasti ruisjauhoja. Nosta pohja uunipellille kiepauttamalla se kaulimen päälle ja siitä pellille.
- Sekoita jäähtyneeseen puuroon kananmuna, sula voi ja mahdollisesti maitoa, mikäli puuro on liian paksua.
- Levitä riisipuuro pohjan päälle tasaisesti, taita reunat joka puolelta puuron päälle ja rypytä.
- Paista peltikarjalanpiirakkaa 275-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sivele reunat vielä voilla.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisten karjalanpiirakoiden resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat