Maku

Pekonimunakas uunissa

40 min
3.6
6

Pekonimunakas uunissa

GL
6
3.6
Munakas valmistuu kätevästi uunissa! Mausta uunimunakas meheväksi pekonilla ja tomaatilla.
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplsipulia
  • 170 gpekonia
  • 6 kplmunaa
  • 1 dlruokakermaa
  • 1 dlrasvatonta maitoa
  • 1 tlbasilikaa
  • 1 tlmeiramia
  • 2 kpltomaattia
  • 50 gjuustoa (raasteena)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN25 min

Valmista pekonimunakas uunissa näin:

Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa pekoniviipaleet 5 osaan.

Ruskista pekonit ja sipulit pannulla. Sekoita keskenään munat, kerma ja maito. Mausta kuivatuilla yrteillä.

Levitä laakean uunivuoan pohjalle pekoniseos. Kaada munamaito päälle. Levitä päälle viipaloidut tomaatit ja juustoraaste.

Paista pekonimunakasta 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes munamassa on hyytynyt.

Vinkki!

Muista yrteillä maustaessasi, että 1 tl kuivattua vastaa 1–3 rkl tuoretta yrttiä.
MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä