Pehmeät korvapuustit – taivaalliset kuohkeat pullat ikimuistoisiin kahvihetkiin
1 h 20 min
{
Aktiivinen
35 minPassiivinen
45 minPehmeät korvapuustit hurmaavat koko pöytäseurueesi! Näitä kannattaakin leipoa heti tuplasatsi, sillä herkut katoavat pelliltä alta aikayksikön.
KA
4.6
Teksti
Julkaistu: 17.6.2010

Pehmeät korvapuustit – taivaalliset kuohkeat pullat ikimuistoisiin kahvihetkiin
Reseptin ainekset (12 kpl)
Pehmeät korvapuustit
- 3 dlvettä
- 25 ghiivaa
- ½ tlsuolaa
- 1 dlsokeria
- 2 tlhienonnettua kardemummaa
- 7½–8½ dlluomuvehnäjauhoja
- ½ dlpehmeää voita tai margariinia
- noin ½ dlkanelisokeria
Lisäksi
- margariinia (voiteluun)
- raesokeria
Pehmeät korvapuustit valmistuvat näin:
- Ota kaikki aineet huoneenlämpöön ajoissa ennen leipomista.
- Liuota hiiva taikinakulhossa kädenlämpöiseen veteen. Sekoita nesteeseen suola, sokeri ja kardemumma.
- Lisää nesteeseen noin puolet jauhoista ja sekoita taikina vellimäiseksi seokseksi. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen.
- Lisää rasva taikinaan ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
- Peitä taikinakulho liinalla ja kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle ja kauli siitä noin 30 x 60 cm:n suuruinen suorakaide.
- Levitä taikinalle rasva ja kanelisokeri. Kääri levy rullaksi saumakohta alaspäin.
- Leikkaa rullasta vinottain paloja. Nosta palat pystyyn kapea puoli ylöspäin. Paina pulla sormella litteäksi. Asettele pullat leivinpaperin päälle uunipellille.
- Kohota pullia lämpimässä paikassa liinan alla. Voitele pullat vesi-margariiniseoksella ja ripottele päälle raesokeria.
- Paista korvapuusteja uunin keskiritilätasolla 225 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Helpot korvapuustit – klassikkoresepti, johon palaat yhä uudelleen ja uudelleen!
Maku

Gluteeniton korvapuusti vetää mehevyydessään vertoja jopa perinteiselle versiolle – katso ohje, jolla leivot täydellisen kuohkeat pullat!
Maku

Korvapuustit – rakastettu resepti, jolla onnistut varmasti
Maku

Pullataikina – resepti, jossa piilee täydellisten pullien salaisuus
Maku

Korvapuustifanin omenapiirakka – suussasulavat kanelikierteet ja mehevä omenatäyte samassa kauniissa paketissa
Maku

Korvapuustipannarit – helpot luksuspannarit, jotka näyttävät ja maistuvat kanelipullalta
Maku

Korvapuustimunkit – kaksi rakastettua herkkua samassa pyöreässä paketissa!
Maku

Ruotsalaiset kanelipullat
Kotivinkki