Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pehmeät korvapuustit – taivaalliset kuohkeat pullat ikimuistoisiin kahvihetkiin

1 h 20 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 45 min

Pehmeät korvapuustit hurmaavat koko pöytäseurueesi! Näitä kannattaakin leipoa heti tuplasatsi, sillä herkut katoavat pelliltä alta aikayksikön.

17.6.2010
Reseptin ainekset
12 kpl
Pehmeät korvapuustit
3 dl
vettä
25 g
hiivaa
½ tl
suolaa
1 dl
sokeria
2 tl
hienonnettua kardemummaa
7½–8½ dl
luomuvehnäjauhoja
½ dl
pehmeää voita tai margariinia
noin ½ dl
kanelisokeria
Lisäksi
margariinia (voiteluun)
raesokeria

Pehmeät korvapuustit – ohje:

  1. Ota kaikki aineet huoneenlämpöön ajoissa ennen leipomista.
  2. Liuota hiiva taikinakulhossa kädenlämpöiseen veteen. Sekoita nesteeseen suola, sokeri ja kardemumma.
  3. Lisää nesteeseen noin puolet jauhoista ja sekoita taikina vellimäiseksi seokseksi. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen.
  4. Lisää rasva taikinaan ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
  5. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  6. Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle ja kauli siitä noin 30 x 60 cm:n suuruinen suorakaide.
  7. Levitä taikinalle rasva ja kanelisokeri. Kääri levy rullaksi saumakohta alaspäin.
  8. Leikkaa rullasta vinottain paloja. Nosta palat pystyyn kapea puoli ylöspäin. Paina pulla sormella litteäksi. Asettele pullat leivinpaperin päälle uunipellille.
  9. Kohota pullia lämpimässä paikassa liinan alla. Voitele pullat vesi-margariiniseoksella ja ripottele päälle raesokeria.
  10. 10
    Paista korvapuusteja uunin keskiritilätasolla 225 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Vinkki!

Katso myös toinen suosittu korvapuustiohjeemme!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt