4,5(12)
Pehmeät korvapuustit – taivaalliset kuohkeat pullat ikimuistoisiin kahvihetkiin
Kasvis
1 h 20 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 45 min
Pehmeät korvapuustit hurmaavat koko pöytäseurueesi! Näitä kannattaakin leipoa heti tuplasatsi, sillä herkut katoavat pelliltä alta aikayksikön.
17.6.2010
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
12 kpl
Pehmeät korvapuustit
3 dlvettä
25 ghiivaa
½ tlsuolaa
1 dlsokeria
2 tlhienonnettua kardemummaa
7½–8½ dlluomuvehnäjauhoja
½ dlpehmeää voita tai margariinia
noin ½ dlkanelisokeria
Lisäksi
margariinia (voiteluun)
raesokeria

Pehmeät korvapuustit – ohje:

  1. Ota kaikki aineet huoneenlämpöön ajoissa ennen leipomista.
  2. Liuota hiiva taikinakulhossa kädenlämpöiseen veteen. Sekoita nesteeseen suola, sokeri ja kardemumma.
  3. Lisää nesteeseen noin puolet jauhoista ja sekoita taikina vellimäiseksi seokseksi. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen.
  4. Lisää rasva taikinaan ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
  5. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  6. Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle ja kauli siitä noin 30 x 60 cm:n suuruinen suorakaide.
  7. Levitä taikinalle rasva ja kanelisokeri. Kääri levy rullaksi saumakohta alaspäin.
  8. Leikkaa rullasta vinottain paloja. Nosta palat pystyyn kapea puoli ylöspäin. Paina pulla sormella litteäksi. Asettele pullat leivinpaperin päälle uunipellille.
  9. Kohota pullia lämpimässä paikassa liinan alla. Voitele pullat vesi-margariiniseoksella ja ripottele päälle raesokeria.
  10. Paista korvapuusteja uunin keskiritilätasolla 225 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Vinkki!

Katso myös toinen suosittu korvapuustiohjeemme!

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.