


Pehmeät korvapuustit – taivaalliset kuohkeat pullat ikimuistoisiin kahvihetkiin
1 h 20 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 45 min
Pehmeät korvapuustit hurmaavat koko pöytäseurueesi! Näitä kannattaakin leipoa heti tuplasatsi, sillä herkut katoavat pelliltä alta aikayksikön.
Reseptin ainekset
12 kpl
Pehmeät korvapuustit
3 dl
vettä
25 g
hiivaa
½ tl
suolaa
1 dl
sokeria
2 tl
hienonnettua kardemummaa
7½–8½ dl
luomuvehnäjauhoja
½ dl
pehmeää voita tai margariinia
noin ½ dl
kanelisokeria
Lisäksi
margariinia (voiteluun)
raesokeria
Pehmeät korvapuustit – ohje:
- Ota kaikki aineet huoneenlämpöön ajoissa ennen leipomista.
- Liuota hiiva taikinakulhossa kädenlämpöiseen veteen. Sekoita nesteeseen suola, sokeri ja kardemumma.
- Lisää nesteeseen noin puolet jauhoista ja sekoita taikina vellimäiseksi seokseksi. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen.
- Lisää rasva taikinaan ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
- Peitä taikinakulho liinalla ja kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle ja kauli siitä noin 30 x 60 cm:n suuruinen suorakaide.
- Levitä taikinalle rasva ja kanelisokeri. Kääri levy rullaksi saumakohta alaspäin.
- Leikkaa rullasta vinottain paloja. Nosta palat pystyyn kapea puoli ylöspäin. Paina pulla sormella litteäksi. Asettele pullat leivinpaperin päälle uunipellille.
- Kohota pullia lämpimässä paikassa liinan alla. Voitele pullat vesi-margariiniseoksella ja ripottele päälle raesokeria.
- 10Paista korvapuusteja uunin keskiritilätasolla 225 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
Vinkki!
Katso myös toinen suosittu korvapuustiohjeemme!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat