4,1(10)
Pehmeä piparikakku
kasvis
1 h
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Jos rakastat piparkakkujen makua, tämä ihanan pehmeä piparikakku on juuri sinulle! Helposti valmistuva piparikakku on täydellinen joulukauden avaus. 
Julkaistu 18.1.2017
Maku
Reseptin ainekset 10 kpl
125 gvoita
1 ¾ dlfariinisokeria
1muna
1keltuainen
½ dlsiirappia
50 gvalkosuklaata
1 dlpekaanipähkinöitä
¼granaattiomenaa (½ dl siemeniä)
2 ½ dlvehnäjauhoja
1 tlkanelia
½ tlruokasoodaa
½ tlinkivääriä
½ tlneilikkaa
½ tlvaniljasokeria
½ tlsuolaa
Voiteluun
1 rklvoita
Koristeluun
1 dlpekaanipähkinöitä
¼granaattiomenaa (½ dl siemeniä)

Pehmeä piparikakku – ohje:

  1. Voitele ja korppujauhota leipävuoka (10–12 cm x 30 cm).
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna, keltuainen ja siirappi.
  3. Rouhi valkosuklaa ja pähkinät. Irrota granaattiomenan siemenet.
  4. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää granaattiomenan siemenet, valkosuklaa ja pähkinät.  
  5. Lisää jauhoseos taikinaan kahdessa tai kolmessa erässä. Sekoita tasaiseksi.
  6. Levitä taikina vuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kakku saa jäädä keskeltä hiukan tahmeaksi, sillä jäähtyessään se tiivistyy. Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.
  7. Koristele pehmeä piparikakku pähkinöillä ja granaattiomenan siemenillä.

Vinkki!

Rasvainen ja maukas piparikakku säilyy muutaman päivän huoneenlämmössä leivinpaperilla peitettynä.

Kommentoi »