Pehmeä piparikakku
kasvis
1 h
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Jos rakastat piparkakkujen makua, tämä ihanan pehmeä piparikakku on juuri sinulle! Helposti valmistuva piparikakku on täydellinen joulukauden avaus.

Reseptin ainekset 10 kpl
125 gvoita
1 ¾ dlfariinisokeria
1muna
1keltuainen
½ dlsiirappia
50 gvalkosuklaata
1 dlpekaanipähkinöitä
¼granaattiomenaa (½ dl siemeniä)
2 ½ dlvehnäjauhoja
1 tlkanelia
½ tlruokasoodaa
½ tlinkivääriä
½ tlneilikkaa
½ tlvaniljasokeria
½ tlsuolaa
Voiteluun
1 rklvoita
Koristeluun
1 dlpekaanipähkinöitä
¼granaattiomenaa (½ dl siemeniä)
Pehmeä piparikakku – ohje:
- Voitele ja korppujauhota leipävuoka (10–12 cm x 30 cm).
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna, keltuainen ja siirappi.
- Rouhi valkosuklaa ja pähkinät. Irrota granaattiomenan siemenet.
- Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää granaattiomenan siemenet, valkosuklaa ja pähkinät.
- Lisää jauhoseos taikinaan kahdessa tai kolmessa erässä. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina vuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kakku saa jäädä keskeltä hiukan tahmeaksi, sillä jäähtyessään se tiivistyy. Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.
- Koristele pehmeä piparikakku pähkinöillä ja granaattiomenan siemenillä.
Vinkki!
Rasvainen ja maukas piparikakku säilyy muutaman päivän huoneenlämmössä leivinpaperilla peitettynä.