Pehmeä piparikakku

1 h
4.2
0

Pehmeä piparikakku

Jos rakastat piparkakkujen makua, tämä ihanan pehmeä piparkakkukakku on juuri sinulle! Helposti valmistuva piparikakku on täydellinen joulukauden avaus. 
Teksti Taina Vuohelainen
Kuvat Arto Vuohelainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

  • 125 gvoita
  • 1 3/4 dlfariinisokeria
  • 1 kplmunaa
  • 1 kplkeltuaista
  • 1/2 dlsiirappia
  • 50 gvalkosuklaata
  • 1 dlpekaanipähkinöitä
  • 1/4 kplgranaattiomenaa (1/2 dl siemeniä)
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlkanelia
  • 1/2 tlruokasoodaa
  • 1/2 tlinkivääriä
  • 1/2 tlneilikkaa
  • 1/2 tlvaniljasokeria
  • 1/2 tlsuolaa

Voiteluun

  • 1 rklvoita

Koristeluun

  • 1 dlpekaanipähkinöitä
  • 1/4 kplgranaattiomenaa (1/2 dl siemeniä)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Valmista pehmeä piparkakkukakku näin:

Voitele ja korppujauhota leipävuoka (10–12 cm x 30 cm).

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna, keltuainen ja siirappi.

Rouhi valkosuklaa ja pähkinät. Irrota granaattiomenan siemenet.

Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää granaattiomenan siemenet, valkosuklaa ja pähkinät.  

Lisää jauhoseos taikinaan kahdessa tai kolmessa erässä. Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kakku saa jäädä keskeltä hiukan tahmeaksi, sillä jäähtyessään se tiivistyy. Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Koristele piparikakku pähkinöillä ja granaattiomenan siemenillä.

* Rasvainen ja maukas piparikakku säilyy muutaman päivän huoneenlämmössä leivinpaperilla peitettynä.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä