


Pehmeä piparikakku
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Jos rakastat piparkakkujen makua, tämä ihanan pehmeä piparikakku on juuri sinulle! Helposti valmistuva piparikakku on täydellinen joulukauden avaus.
Reseptin ainekset
10 kpl
125 g
voita
1 ¾ dl
fariinisokeria
1
muna
1
keltuainen
½ dl
siirappia
50 g
valkosuklaata
1 dl
pekaanipähkinöitä
¼
granaattiomenaa (½ dl siemeniä)
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
kanelia
½ tl
ruokasoodaa
½ tl
inkivääriä
½ tl
neilikkaa
½ tl
vaniljasokeria
½ tl
suolaa
Voiteluun
1 rkl
voita
Koristeluun
1 dl
pekaanipähkinöitä
¼
granaattiomenaa (½ dl siemeniä)
Pehmeä piparikakku – ohje:
- Voitele ja korppujauhota leipävuoka (10–12 cm x 30 cm).
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna, keltuainen ja siirappi.
- Rouhi valkosuklaa ja pähkinät. Irrota granaattiomenan siemenet.
- Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää granaattiomenan siemenet, valkosuklaa ja pähkinät.
- Lisää jauhoseos taikinaan kahdessa tai kolmessa erässä. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina vuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kakku saa jäädä keskeltä hiukan tahmeaksi, sillä jäähtyessään se tiivistyy. Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.
- Koristele pehmeä piparikakku pähkinöillä ja granaattiomenan siemenillä.
Vinkki!
Rasvainen ja maukas piparikakku säilyy muutaman päivän huoneenlämmössä leivinpaperilla peitettynä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat