Dr. Sugarin Pätkis-keksit ovat todellista herkuttelua varten! Näitä suussasulavia keksejä minttusuklaan ystävä ei yksinkertaisesti pysty vastustamaan
21 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
11 minPätkis-keksit vievät suklaafanin kielen mennessään. Leivo kekseihin vastustamaton minttutryffelin maku upottamalla niihin reilusti Pätkis-karkkeja.
KA
3.7
Kuvat
Julkaistu: 16.10.2020

Dr. Sugarin Pätkis-keksit ovat todellista herkuttelua varten! Näitä suussasulavia keksejä minttusuklaan ystävä ei yksinkertaisesti pysty vastustamaan
Reseptin ainekset (15 kpl)
- 180 gPätkis-karkkeja
- 115 g huoneenlämpöistä voita (rouhittuna)
- 1 dlfariinisokeria
- ¾ dl hienoa sokeria
- 1 muna
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl tummaa kaakaojauhetta
- ½ tl ruokasoodaa
- ½ tl vaniljasokeria
Pinnalle
- Pätkis-karkkeja paloiteltuna
Pätkis-keksit valmistuvat näin:
- Pane uuni kuumenemaan 190 asteeseen. Rouhi ja paloittele suklaat.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit sekaisin. Lisää muna ja vaahdota kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Sekoita ne nopeasti vaahtoon. Varo ylisekoittamasta taikinaa, jotta kekseistä ei tule sitkeitä.
- Kääntele suklaarouhe nuolijalla taikinaan.
- Pyörittele taikinasta noin pingispallon kokoisia palloja pellille (3 × 3 cm) ja paina niitä hieman. Painele suklaapaloja keksien pinnalle.
- Paista 9–11 minuuttia. Anna Pätkis-keksien jäähtyä ritilällä, jotta niiden mehukkuus säilyy.
Vinkki!
Voit käyttää kekseihin myös muuta suklaata, esimerkiksi Fazerinaa.

Pätkiskakku – tässä on suklaanystävän suosikkiherkku!
Maku

Pätkis-mutakakku – taivaalliselta maistuva suklaakakku puolessa tunnissa
Maku

Pätkis-kuppikakut
Maku

Suolakinuski-suklaakeksit – kinuskikerroksella viimeistellyt suklaiset herkut saavat viimeisen silauksen suolahipuista
Maku

Suklaakeksit ilman jauhoja – ihanan tahmeat cookiet ovat suklaafanin suosikkiherkku
Maku

Brownie-keksit pähkinävoitäytteellä
Maku

S’mores-palat – keksien, suklaan ja vaahtokarkkien kolmikko kohtaa nyt valloittavassa piirakassa
Maku