


Dr. Sugarin Pätkis-keksit ovat todellista herkuttelua varten! Näitä suussasulavia keksejä minttusuklaan ystävä ei yksinkertaisesti pysty vastustamaan
21 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 11 min
Pätkis-keksit vievät suklaafanin kielen mennessään. Leivo kekseihin vastustamaton minttutryffelin maku upottamalla niihin reilusti Pätkis-karkkeja.
Reseptin ainekset
15 kpl
180 g
Pätkis-karkkeja
115 g
huoneenlämpöistä voita (rouhittuna)
1 dl
fariinisokeria
¾ dl
hienoa sokeria
1
muna
2 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
tummaa kaakaojauhetta
½ tl
ruokasoodaa
½ tl
vaniljasokeria
Pinnalle
Pätkis-karkkeja paloiteltuna
Pätkis-keksit valmistuvat näin:
- Pane uuni kuumenemaan 190 asteeseen. Rouhi ja paloittele suklaat.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit sekaisin. Lisää muna ja vaahdota kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Sekoita ne nopeasti vaahtoon. Varo ylisekoittamasta taikinaa, jotta kekseistä ei tule sitkeitä.
- Kääntele suklaarouhe nuolijalla taikinaan.
- Pyörittele taikinasta noin pingispallon kokoisia palloja pellille (3 × 3 cm) ja paina niitä hieman. Painele suklaapaloja keksien pinnalle.
- Paista 9–11 minuuttia. Anna Pätkis-keksien jäähtyä ritilällä, jotta niiden mehukkuus säilyy.
Vinkki!
Voit käyttää kekseihin myös muuta suklaata, esimerkiksi Fazerinaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat