Kotivinkki

Dr. Sugarin Pätkis-keksit ovat todellista herkuttelua varten! Näitä suussasulavia keksejä minttusuklaan ystävä ei yksinkertaisesti pysty vastustamaan

21 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
11 min
Pätkis-keksit vievät suklaafanin kielen mennessään. Leivo kekseihin vastustamaton minttutryffelin maku upottamalla niihin reilusti Pätkis-karkkeja.
KA
5
0
Julkaistu: 16.10.2020


Ainekset (15 kpl)

  • 180 gPätkis-karkkeja
  • 115 g huoneenlämpöistä voita (rouhittuna)
  • 1 dlfariinisokeria
  • ¾ dl hienoa sokeria
  • 1 muna
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl tummaa kaakaojauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • ½ tl vaniljasokeria

Pinnalle

  • Pätkis-karkkeja paloiteltuna
Tulosta

Pätkis-keksit valmistuvat näin:

  1. Pane uuni kuumenemaan 190 asteeseen. Rouhi ja paloittele suklaat.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit sekaisin. Lisää muna ja vaahdota kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Sekoita ne nopeasti vaahtoon. Varo ylisekoittamasta taikinaa, jotta kekseistä ei tule sitkeitä.
  4. Kääntele suklaarouhe nuolijalla taikinaan.
  5. Pyörittele taikinasta noin pingispallon kokoisia palloja pellille (3 × 3 cm) ja paina niitä hieman. Painele suklaapaloja keksien pinnalle.
  6. Paista 9–11 minuuttia. Anna Pätkis-keksien jäähtyä ritilällä, jotta niiden mehukkuus säilyy.

Vinkki!

Voit käyttää kekseihin myös muuta suklaata, esimerkiksi Fazerinaa.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Lisää ihania herkkuja! Osta Kinuskikissan leivontakirja tästä

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »