Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Patapulla on hittileivän makea serkku – paista jättikorvapuusti padassa, niin saat pullaan rapean pinnan ja mehevän sisuksen

2 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 50 min

Jos rakastat pataleipää ja pullaa, nyt ehkä pökerryt innostuksesta: padassa voi valmistaa myös jättikorvapuustin. Patapulla riittää isommallekin porukalle. Leivo vaikka jo tänään!

13.11.2020
Reseptin ainekset
14 annosta
2½ dl
maitoa
25 g
hiivaa
1 dl
sokeria
2 tl
kardemummaa
1 tl
suolaa
1
muna
noin 8 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita tai margariinia
Täyte
125 g
voita
1½ dl
fariinisokeria
1½ rkl
kanelia
1 rkl
perunajauhoja
1 tl
vaniljasokeria
Voitelu ja koristelu
1
muna
1 rkl
sokeria tai kanelisokeria

Patapulla – ohje:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää sokeri, mausteet ja muna. Alusta ⅔ vehnäjauhoista taikinaan. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
  2. Peitä kulho leivinliinalla ja kohota 30 minuuttia.
  3. Mittaa täytteen aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kauli taikina ohueksi levyksi (50 cm × 50 cm). Levitä täyte levylle ja rullaa tiukasti.
  5. Halkaise rulla keskeltä. Nosta säikeet ristikkäin. Käännä alimmainen säie toisen yli. Letitä säikeet vaihekuvien mukaisesti. Käännä palmikko kaksin kerroin keräksi.
  6. Nosta pulla ensin leivinpaperin päälle ja sen avulla pataan (noin 3 l). Kohota leivinliinan alla 20–30 minuuttia.
  7. Voitele pulla vatkatulla munalla ja ripottele pinnalle sokeria tai kanelisokeria.
  8. Paista patapullaa ilman kantta 200 asteessa uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Peitä patapulla paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla, mikäli sen pinta meinaa tummua liikaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt