


Patapulla on hittileivän makea serkku – paista jättikorvapuusti padassa, niin saat pullaan rapean pinnan ja mehevän sisuksen
2 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 50 min
Jos rakastat pataleipää ja pullaa, nyt ehkä pökerryt innostuksesta: padassa voi valmistaa myös jättikorvapuustin. Patapulla riittää isommallekin porukalle. Leivo vaikka jo tänään!
Reseptin ainekset
14 annosta
2½ dl
maitoa
25 g
hiivaa
1 dl
sokeria
2 tl
kardemummaa
1 tl
suolaa
1
muna
noin 8 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita tai margariinia
Täyte
125 g
voita
1½ dl
fariinisokeria
1½ rkl
kanelia
1 rkl
perunajauhoja
1 tl
vaniljasokeria
Voitelu ja koristelu
1
muna
1 rkl
sokeria tai kanelisokeria
Patapulla – ohje:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää sokeri, mausteet ja muna. Alusta ⅔ vehnäjauhoista taikinaan. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
- Peitä kulho leivinliinalla ja kohota 30 minuuttia.
- Mittaa täytteen aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
- Kauli taikina ohueksi levyksi (50 cm × 50 cm). Levitä täyte levylle ja rullaa tiukasti.
- Halkaise rulla keskeltä. Nosta säikeet ristikkäin. Käännä alimmainen säie toisen yli. Letitä säikeet vaihekuvien mukaisesti. Käännä palmikko kaksin kerroin keräksi.
- Nosta pulla ensin leivinpaperin päälle ja sen avulla pataan (noin 3 l). Kohota leivinliinan alla 20–30 minuuttia.
- Voitele pulla vatkatulla munalla ja ripottele pinnalle sokeria tai kanelisokeria.
- Paista patapullaa ilman kantta 200 asteessa uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Peitä patapulla paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla, mikäli sen pinta meinaa tummua liikaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat