Patapulla on hittileivän makea serkku – paista jättikorvapuusti padassa, niin saat pullaan rapean pinnan ja mehevän sisuksen
2 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 50 min
Jos rakastat pataleipää ja pullaa, nyt ehkä pökerryt innostuksesta: padassa voi valmistaa myös jättikorvapuustin. Patapulla riittää isommallekin porukalle. Leivo vaikka jo tänään!
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää sokeri, mausteet ja muna. Alusta ⅔ vehnäjauhoista taikinaan. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
Peitä kulho leivinliinalla ja kohota 30 minuuttia.
Mittaa täytteen aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Kauli taikina ohueksi levyksi (50 cm × 50 cm). Levitä täyte levylle ja rullaa tiukasti.
Halkaise rulla keskeltä. Nosta säikeet ristikkäin. Käännä alimmainen säie toisen yli. Letitä säikeet vaihekuvien mukaisesti. Käännä palmikko kaksin kerroin keräksi.
Nosta pulla ensin leivinpaperin päälle ja sen avulla pataan. Kohota leivinliinan alla 20–30 minuuttia.
Voitele pulla vatkatulla munalla ja ripottele pinnalle sokeria tai kanelisokeria.
Paista patapullaa ilman kantta 200 asteessa uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Peitä patapulla paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla, mikäli sen pinta meinaa tummua liikaa.
Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
Halkaise taikinarulla pitkittäin keskeltä kahtia.
Vaihe 2
Aseta säikeet ristikkäin.
Vaihe 3
Nosta vasemmalla ylhäällä oleva säie päällimmäisen säikeen yli.
Vaihe 4
Aloita letittäminen siirtämällä oikealla oleva säie viereisen säikeen ali. Jatka letittämistä siirtämällä vasemmanpuolimmainen säie viereisen päältä.
Vaihe 5
Jatka samoin, kunnes olet letittänyt säikeet loppuun. Käännä lopuksi pitko kaksinkerroin niin, että loppupää tulee alkupään alle.