Patapulla on hittileivän makea serkku – paista jättikorvapuusti padassa, niin saat pullaan rapean pinnan ja mehevän sisuksen
2 h 20 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 50 minJos rakastat pataleipää ja pullaa, nyt ehkä pökerryt innostuksesta: padassa voi valmistaa myös jättikorvapuustin. Patapulla riittää isommallekin porukalle. Leivo vaikka jo tänään!
3.9
Kuvat
Julkaistu 13.11.2020

Patapulla on hittileivän makea serkku – paista jättikorvapuusti padassa, niin saat pullaan rapean pinnan ja mehevän sisuksen
Reseptin ainekset (14 annosta)
- 2½ dlmaitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- 1muna
- noin 8 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita tai margariinia
Täyte
- 125 g voita
- 1½ dl fariinisokeria
- 1½ rkl kanelia
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 tlvaniljasokeria
Voitelu ja koristelu
- 1muna
- 1 rklsokeria tai kanelisokeria
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Patapulla leivotaan näin:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää sokeri, mausteet ja muna. Alusta ⅔ vehnäjauhoista taikinaan. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
- Peitä kulho leivinliinalla ja kohota 30 minuuttia.
- Mittaa täytteen aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
- Kauli taikina ohueksi levyksi (50 cm × 50 cm). Levitä täyte levylle ja rullaa tiukasti.
- Halkaise rulla keskeltä. Nosta säikeet ristikkäin. Käännä alimmainen säie toisen yli. Letitä säikeet vaihekuvien mukaisesti. Käännä palmikko kaksin kerroin keräksi.
- Nosta pulla ensin leivinpaperin päälle ja sen avulla pataan. Kohota leivinliinan alla 20–30 minuuttia.
- Voitele pulla vatkatulla munalla ja ripottele pinnalle sokeria tai kanelisokeria.
- Paista patapullaa ilman kantta 200 asteessa uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Peitä patapulla paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla, mikäli sen pinta meinaa tummua liikaa.
Valmistus vaihe vaiheelta

Korvapuustit – rakastettu resepti, jolla onnistut varmasti
Maku

Kaikki rakastavat korvapuusteja! Pyöräytä pulla pannariksi, kierrä kekseiksi tai leivo juustokakuksi – 8 uutta ideaa herkkusuille

Korvapuustipitkolla herkuttelee isompikin sakki – katso huippumehevä resepti!
Maku

Gluteeniton korvapuusti vetää mehevyydessään vertoja jopa perinteiselle versiolle – katso ohje, jolla leivot täydellisen kuohkeat pullat!
Maku

Pullataikina juureen – leivo elämäsi kuohkeimmat ja maukkaimmat pullat hapanjuurella
Maku

Paras pataleipä
Kotivinkki

Rakastatko pataleipää? Pyöräytä samalla kaavalla myös leipomotasoinen ruisleipä, gluteeniton leipä ja rapsakat sämpylät

Pataleipä
Maku