Kotivinkki

Pasta tonnato

15 min
4.1
0

Pasta tonnato

Pasta tonnato on italialainen klassikko. Tämä helppo versio on lautasilla 15 minuutissa.
Teksti Raisa Laine
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gpastaa, esim. spagettia
  • 2 prktonnikalaa öljyssä
  • 1 prkranskankermaa (150 g)
  • 2 rklkapriksia
  • 2 rklchiliketsuppia (esim. Heinz)
  • 2 rklruohosipulia silputtuna
  • ½sitruunan mehu
  • ¼ tlmustapippuria myllystä
  • ½ tlsuolaa
  • 1–2 dlpastan keitinvettä
  • 250 gkirsikkatomaatteja

Tarjoiluun

  • parmesaanijuustoa

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

2. Pastan kiehuessa valmista pastakastike. Valuta tonnikaloista öljy pois. Yhdistä keskenään tonnikala, ranskankerma, kaprikset, chiliketsuppi, ruohosipuli, sitruunan mehu, mustapippuri ja suola ja sekoita tasaiseksi. Ohenna kastiketta pastan keitinvedellä ja sekoita sitten kastike kuuman pastan joukkoon.

3. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja lisää pastaan. Halutessasi kuumenna pasta tonnato vielä kertaalleen tai nauti sellaisenaan.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä