Tonnikalapasta – italialainen pasta tonnato maistuu myös arkena
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Tonnikalapastan hienous piilee helppoudessa ja herkullisessa maussa. Pastakastike syntyy käden käänteessä sekoittamalla, joten pastan keittoaika määrittää sen, kuinka nopeasti italialainen pasta tonnato löytyy lautaseltasi. Todellista arjen pikaruokaa!
MU
4.2
Kuvat
Julkaistu 23.2.2017

Tonnikalapasta – italialainen pasta tonnato maistuu myös arkena
Reseptin ainekset (4 annosta)
Tonnikalapasta
- 300 gspagettia
- 2 prktonnikalaa öljyssä
- 150 granskankermaa
- 2 rklkapriksia
- 2 rklchiliketsuppia
- 2 rklruohosipulia silputtuna
- ½sitruunan mehu
- ¼ tlmustapippuria myllystä
- ½ tlsuolaa
- 1–2 dlpastan keitinvettä
- 250 gkirsikkatomaatteja
Pinnalle
- 2 rklparmesaanijuustoa
Tonnikalapasta valmistuu näin:
- Keitä spagetti kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Valuta tonnikaloista öljy pois. Yhdistä keskenään tonnikala, ranskankerma, kaprikset, chiliketsuppi, ruohosipuli, sitruunamehu, pippuri ja suola ja sekoita tasaiseksi. Ohenna kastiketta pastan keitinvedellä ja sekoita sitten kastike kuuman pastan joukkoon.
- Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja lisää pastaan. Halutessasi kuumenna tonnikalapasta vielä kertaalleen.
- Jaa tonnikalapasta annoksiksi ja raasta pinnalle parmesaania.

Tomaattinen tonnikalapasta – tämä arkipasta pelastaa, kun jääkaapista löytyy pelkkä valo
Kotivinkki

Helppo tuoretomaatti-tonnikalapasta
Maku

Tonnikalamunakas – nopea ja edullinen arkiruoka
Maku

Tonnikalamakaronilaatikko
Kotivinkki

Tonnikala-yrttipasta
Kotivinkki

Herkullinen ja helppo! Näin valmistat tonnikalalasagnen
Kotivinkki

Tonnikala-kesäkurpitsapasta
Kotivinkki

Tonnikalalasagne
Maku