Kotivinkki

Tonnikalapasta – italialainen pasta tonnato maistuu myös arkena

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Tonnikalapastan hienous piilee helppoudessa ja herkullisessa maussa. Pastakastike syntyy käden käänteessä sekoittamalla, joten pastan keittoaika määrittää sen, kuinka nopeasti italialainen pasta tonnato löytyy lautaseltasi. Todellista arjen pikaruokaa!
MU
4.2
4
Julkaistu 23.2.2017


Reseptin ainekset (4 annosta)

Tonnikalapasta

  • 300 gspagettia
  • 2 prktonnikalaa öljyssä
  • 150 granskankermaa
  • 2 rklkapriksia
  • 2 rklchiliketsuppia
  • 2 rklruohosipulia silputtuna
  • ½sitruunan mehu
  • ¼ tlmustapippuria myllystä
  • ½ tlsuolaa
  • 1–2 dlpastan keitinvettä
  • 250 gkirsikkatomaatteja

Pinnalle

  • 2 rklparmesaanijuustoa
Tulosta

Tonnikalapasta valmistuu näin:

  1. Keitä spagetti kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta tonnikaloista öljy pois. Yhdistä keskenään tonnikala, ranskankerma, kaprikset, chiliketsuppi, ruohosipuli, sitruunamehu, pippuri ja suola ja sekoita tasaiseksi. Ohenna kastiketta pastan keitinvedellä ja sekoita sitten kastike kuuman pastan joukkoon.
  3. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja lisää pastaan. Halutessasi kuumenna tonnikalapasta vielä kertaalleen.
  4. Jaa tonnikalapasta annoksiksi ja raasta pinnalle parmesaania.
4 kommenttia