Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Helppo ja nopea arjen takuuruoka! Pasta puttanescan pikkusisko syntyy jää- ja kuivakaapin jämistä

30 min

Pasta puttanescan pikkusisko on ruokatoimittaja Jatta Heinlahden arkisuosikki. Jatta on tehnyt pastaklassikosta version lisäämällä joukkoon pinaattia ja juustoa, jota italialaiset eivät yleensä yhdistä kalaan. ”Maistelin tätä anjovispastaa aikoinaan Italiassa Ischian saarella. Hämmästelin, kuinka anjovis voikaan antaa hienoa makua kastikkeelle.”

14.10.2021
Reseptin ainekset
4 annosta
Kastike
3
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
200 g
kirsikkatomaatteja
1 prk (65 g)
anjovista tai sardellia
4 rkl
oliiviöljyä
1 ps (65 g)
tuoretta pinaattia
¾ dl
mustia oliiveja
½ dl
tuoretta timjamia tai 1 rkl kuivattua
1 rkl
sitruunanmehua, valkoviinietikkaa tai valkoviiniä
1 tl
mustapippuria
Lisäksi
300 g
tagliatellepastaa tai spagettia
parmesaanijuustoa

Pasta puttanescan pikkusisko valmistuu näin:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ajoita pastan kypsyminen kastikkeen valmistumiseen.
  2. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet, pilko chili. Huuhdo ja puolita kirsikkatomaatit. Paloittele anjovikset, säästä liemi.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon valkosipuli, chili, kirsikkatomaatit ja anjovikset. Kypsennä aineksia 5 minuuttia sekoitellen.
  4. Huuhtele ja kuivaa pinaatit. Lisää pannulle pinaatit, oliivit, timjami, sitruunanmehu ja mustapippuri.
  5. Kypsennä kastiketta vielä noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon ½–1 dl pastan keitinvettä. Tarkasta suola ja lisää tarvittaessa anjovisten lientä joukkoon.
  6. Sekoita kastike pastan joukkoon. Tarjoile pasta puttanescan pikkusisko parmesaanin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt