Helppo ja nopea arjen takuuruoka! Pasta puttanescan pikkusisko syntyy jää- ja kuivakaapin jämistä
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Pasta puttanescan pikkusisko on ruokatoimittaja Jatta Heinlahden arkisuosikki. Jatta on tehnyt pastaklassikosta version lisäämällä joukkoon pinaattia ja juustoa, jota italialaiset eivät yleensä yhdistä kalaan. ”Maistelin tätä anjovispastaa aikoinaan Italiassa Ischian saarella. Hämmästelin, kuinka anjovis voikaan antaa hienoa makua kastikkeelle.”
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 14.10.2021

Helppo ja nopea arjen takuuruoka! Pasta puttanescan pikkusisko syntyy jää- ja kuivakaapin jämistä
Reseptin ainekset (4 annosta )
Kastike
- 3valkosipulinkynttä
- 1punainen chili
- 200 gkirsikkatomaatteja
- 1 prk (65 g) anjovista tai sardellia
- 4 rkloliiviöljyä
- 1 ps (65 g) tuoretta pinaattia
- ¾ dl mustia oliiveja
- ½ dl tuoretta timjamia tai 1 rkl kuivattua
- 1 rklsitruunanmehua, valkoviinietikkaa tai valkoviiniä
- 1 tlmustapippuria
Lisäksi
- 300 g tagliatellepastaa tai spagettia
- parmesaanijuustoa
Pasta puttanescan pikkusisko valmistuu näin:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ajoita pastan kypsyminen kastikkeen valmistumiseen.
- Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet, pilko chili. Huuhdo ja puolita kirsikkatomaatit. Paloittele anjovikset, säästä liemi.
- Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon valkosipuli, chili, kirsikkatomaatit ja anjovikset. Kypsennä aineksia 5 minuuttia sekoitellen.
- Huuhtele ja kuivaa pinaatit. Lisää pannulle pinaatit, oliivit, timjami, sitruunanmehu ja mustapippuri.
- Kypsennä kastiketta vielä noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon ½–1 dl pastan keitinvettä. Tarkasta suola ja lisää tarvittaessa anjovisten lientä joukkoon.
- Sekoita kastike pastan joukkoon. Tarjoile pasta puttanescan pikkusisko parmesaanin kanssa.

Syksyn i-h-a-n-i-n pasta! Purppuranpunainen puolukkapestopasta yllättää pirteällä maullaan
Maku

Taivaallinen tomaattipasta! Annin uunissa -bloggaajan nopea arvibravuuri maistuu myös perheen pienimmille
Maku

Gnocchit on yllättävän helppo tehdä itse – katso ohje ja innostu pyörittelemään perunaisia palleroita!
Maku

Parempi pastapäivä! Sahramipasta on pirteän sitruunainen ja lempeän pippurinen ihanuus – ja valmis vain 8 minuutissa
Kotivinkki

Tämän reseptin takia kannattaa keittää liikaa spagettia – värikäs ja maukas pastamunakas ilahduttaa lounaalla!
Kotivinkki

Pastapäivä! Kermainen rucola-tortellinipannu ihastuttaa jo ensimmäisellä haarukallisella – ja se valmistuu vain 20 minuutissa
Maku

Italialaiset lihapullat ovat Minna Kuukan bravuuri! Radiotoimittajan mehevät pyörykät valmistuvat ilman korppujauhoja ja kypsyvät tomaattikastikkeessa
Meillä kotona

Mikä näppärä arjen ihanuus! Pinaattinen raviolilasagne valmistuu valmisravioleista ja purkkipastakastikkeesta
Maku