Maku

Helppo ja nopea arjen takuuruoka! Pasta puttanescan pikkusisko syntyy jää- ja kuivakaapin jämistä

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Pasta puttanescan pikkusisko on ruokatoimittaja Jatta Heinlahden arkisuosikki. Jatta on tehnyt pastaklassikosta version lisäämällä joukkoon pinaattia ja juustoa, jota italialaiset eivät yleensä yhdistä kalaan. ”Maistelin tätä anjovispastaa aikoinaan Italiassa Ischian saarella. Hämmästelin, kuinka anjovis voikaan antaa hienoa makua kastikkeelle.”
4.3
1
Julkaistu: 14.10.2021


Ainekset (4 annosta )

Kastike

  • 3valkosipulinkynttä
  • 1punainen chili
  • 200 gkirsikkatomaatteja
  • 1 prk (65 g) anjovista tai sardellia
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 1 ps (65 g) tuoretta pinaattia
  • ¾ dl mustia oliiveja
  • ½ dl tuoretta timjamia tai 1 rkl kuivattua
  • 1 rklsitruunanmehua, valkoviinietikkaa tai valkoviiniä
  • 1 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 300 g tagliatellepastaa tai spagettia
  • parmesaanijuustoa
Tulosta

Pasta puttanescan pikkusisko valmistuu näin:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ajoita pastan kypsyminen kastikkeen valmistumiseen.
  2. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet, pilko chili. Huuhdo ja puolita kirsikkatomaatit. Paloittele anjovikset, säästä liemi.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon valkosipuli, chili, kirsikkatomaatit ja anjovikset. Kypsennä aineksia 5 minuuttia sekoitellen.
  4. Huuhtele ja kuivaa pinaatit. Lisää pannulle pinaatit, oliivit, timjami, sitruunanmehu ja mustapippuri.
  5. Kypsennä kastiketta vielä noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon ½–1 dl pastan keitinvettä. Tarkasta suola ja lisää tarvittaessa anjovisten lientä joukkoon.
  6. Sekoita kastike pastan joukkoon. Tarjoile pasta puttanescan pikkusisko parmesaanin kanssa.
1 kommentti