4,8(4)
Passionhedelmä-vanukasleivokset – portugalilaisten Pastéis de Belém -leivosten inspiroima resepti
Kasvis
1 h 10 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 20 min
Inspiraatio näihin suloisiin passionhedelmä-vanukasleivoksiin tulee portugalilaisista Pastéis de Belém -leivoksista, joissa yhdistyvät voitaikinapohja ja vaniljavanukastäyte. Passionleivosten vaniljainen vanukastäyte saa uunissa paahteisen maun, jota passionhedelmän raikkaus rikkoo.
Reseptin ainekset
12 kpl
Rahka-voitaikina
125 gvoita
125 gmaitorahkaa
2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
Täyte
4 dlkevytmaitoa
2 rklmaissitärkkelystä
2 kplvaniljatankoa (tai 2 tl vaniljatahnaa)
1 dlvettä
2 dlsokeria
4 kplkeltuaista
4 kplpassiohedelmää

Passiohedelmä-vanukasleivokset valmistuvat näin:

  1. Sekoita kulhossa pehmeä voi ja rahka. Lisää jauhot ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetulla alustalla levyksi, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Kuumenna maito lähes kiehuvaksi. Ota desi maitoa eri kulhoon ja sekoita siihen maissitärkkelys. Lisää suurus maidon joukkoon, kuumenna muutaman minuutin ajan sekoitellen, kunnes maito paksuuntuu. Sekoita joukkoon halkaistujen vaniljatankojen siemenet.
  3. Kiehauta vesi ja sokeri toisessa kattilassa ja anna poreilla sekoittelematta 4 minuutin ajan. Sekoita sokerisiirappi maidon joukkoon. Anna hieman jäähtyä.
  4. Sekoita keltuaiset yksi kerrallaan hieman jäähtyneeseen vanukastäytteeseen.
  5. Kauli taikina levyksi (20 cm x 30 cm) ja taittele se kolmeen osaan niin, että pidemmän sivun reunat kääntyvät sisäänpäin. Kauli litteäksi ja käännä taikina niin, että voit taitella lyhyemmän reunan sivut sisäänpäin. Toista tämä kolme kertaa, niin saat lehtevän taikinan.
  6. Voitele muffinipelti. Kauli taikina parin millin paksuiseksi ja leikkaa muotilla koloja suurempia ympyröitä taikinasta, asettele koloihin.
  7. Kaada taikinakuppeihin täytettä lähes täyteen, jätä hieman kohoamisvaraa. Halkaise passiohedelmät ja lusikoi siemenet leivosten päälle.
  8. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia, tai kunnes leivokset ovat saaneet väriä.
  9. Anna leivosten jäähtyä kokonaan ja nosta ne pois vuoasta. Tarjoile jääkaappikylminä.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo