Maku

Passiohedelmä-vanukasleivokset

1 h 10 min
0
0

Passiohedelmä-vanukasleivokset

Inspiraatio näihin suloisiin passiohedelmäpiiraisiin tulee portugalilaisista Pastéis de Belém -leivoksista, joissa yhdistyvät voitaikinapohja ja vaniljavanukastäyte. Passioleivosten vaniljainen vanukastäyte saa uunissa paahteisen maun, jota passiohedelmän raikkaus rikkoo.
Teksti Annamaria Niemelä
Kuvat Annamaria Niemelä
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Rahka-voitaikina

  • 125 gvoita
  • 125 gmaitorahkaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 4 dlkevytmaitoa
  • 2 rklmaissitärkkelystä
  • 2 kplvaniljatankoa (tai 2 tl vaniljatahnaa)
  • 1 dlvettä
  • 2 dlsokeria
  • 4 kplkeltuaista
  • 4 kplpassiohedelmää

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN20 min

Sekoita kulhossa pehmeä voi ja rahka. Lisää jauhot ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetulla alustalla levyksi, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kuumenna maito lähes kiehuvaksi. Ota desi maitoa eri kulhoon ja sekoita siihen maissitärkkelys. Lisää suurus maidon joukkoon, kuumenna muutaman minuutin ajan sekoitellen, kunnes maito paksuuntuu. Sekoita joukkoon halkaistujen vaniljatankojen siemenet.

Kiehauta vesi ja sokeri toisessa kattilassa ja anna poreilla sekoittelematta 4 minuutin ajan. Sekoita sokerisiirappi maidon joukkoon. Anna hieman jäähtyä.

Sekoita keltuaiset yksi kerrallaan hieman jäähtyneeseen vanukastäytteeseen.

Kauli taikina levyksi (20 cm x 30 cm) ja taittele se kolmeen osaan niin, että pidemmän sivun reunat kääntyvät sisäänpäin. Kauli litteäksi ja käännä taikina niin, että voit taitella lyhyemmän reunan sivut sisäänpäin. Toista tämä kolme kertaa, niin saat lehtevän taikinan.

Voitele muffinipelti. Kauli taikina parin millin paksuiseksi ja leikkaa muotilla koloja suurempia ympyröitä taikinasta, asettele koloihin.

Kaada taikinakuppeihin täytettä lähes täyteen, jätä hieman kohoamisvaraa. Halkaise passiohedelmät ja lusikoi siemenet leivosten päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia, tai kunnes leivokset ovat saaneet väriä.

Anna leivosten jäähtyä kokonaan ja nosta ne pois vuoasta. Tarjoile jääkaappikylminä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä