Kotivinkki

Pääsiäispasha – kevään maukas jälkiruokaherkku

12 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
12 h
Pääsiäispasha syntyi, kun paaston aikana käyttämättä jääneet maitotuotteet piti hyödyntää. Nyt se on pääsiäispöydän hurmaava herkku, munien, pupujen ja tipujen seuralainen.
2
0
Julkaistu: 5.2.2016


Ainekset (2 pientä tai 1 iso, 8–10 hengelle )

Pääsiäispasha

  • 100 gpehmeää voita
  • 2 dlsokeria
  • 1kananmuna
  • 500 gmaitorahkaa
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1 tlraastettua sitruunan kuorta
  • 1 rklsitruunan mehua
  • ½ dlpaahdettuja mantelilastuja
  • ½ dlkorintteja tai rusinoita
  • 2 dlkuohukermaa

Koristeluun

  • mantelilastuja, korintteja tai rusinoita
  • hedelmiä tai pääsiäismakeisia
Tulosta

Pääsiäispasha valmistuu näin:

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna, rahka ja vaniljasokeri.
  2. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen keltainen kuori. Lisää kuoriraaste ja sitruunan mehu seokseen.
  3. Paahda mantelilastut kuivalla ja kuumalla pannulla. Lisää mantelit ja korintit seokseen.
  4. Vaahdota kerma. Lisää se rauhallisesti nostellen rahkaseokseen. Kaada seos sideharsolla vuorattuun pashamuottiin. Laita muotin alle kulho, johon ylimääräinen neste voi valua ja nosta pasha jääkaappiin. Anna valua seuraavaan päivään. Kumoa pääsiäispasha ja koristele. 

Kommentoi »