Kotivinkki

Pasha pääsiäiseksi

12 h 30 min
1
0

Pasha pääsiäiseksi

Pasha syntyi, kun paaston aikana käyttämättä jääneet maitotuotteet piti hyödyntää. Nyt se on pääsiäispöydän hurmaava herkku, munien, pupujen ja tipujen seuralainen.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Pirita Särmä
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 pientä tai 1 iso, 8–10 hengelle )

  • 100 gpehmeää voita
  • 2 dlsokeria
  • 1kananmuna
  • 500 gmaitorahkaa
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1 tlraastettua sitruunan kuorta
  • 1 rklsitruunan mehua
  • ½ dlpaahdettuja mantelilastuja
  • ½ dlkorintteja tai rusinoita
  • 2 dlkuohukermaa

Pashan koristeluun

  • mantelilastuja, korintteja tai rusinoita
  • hedelmiä tai pääsiäismakeisia

Tee näin

12 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN12 h

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna, rahka ja vaniljasokeri.

2. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen keltainen kuori. Lisää kuoriraaste ja sitruunan mehu seokseen.

3. Paahda mantelilastut kuivalla ja kuumalla pannulla. Lisää mantelit ja korintit seokseen.

4. Vaahdota kerma. Lisää se rauhallisesti nostellen rahkaseokseen. Kaada seos sideharsolla vuorattuun pashamuottiin. Laita muotin alle kulho, johon ylimääräinen neste voi valua ja nosta pasha jääkaappiin. Anna valua seuraavaan päivään. Kumoa pasha ja koristele. 

MITÄ PIDIT?
1
Katso myös nämä