


Pääsiäispasha – kevään maukas jälkiruokaherkku
12 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 0 min
Pääsiäispasha syntyi, kun paaston aikana käyttämättä jääneet maitotuotteet piti hyödyntää. Nyt se on pääsiäispöydän hurmaava herkku, munien, pupujen ja tipujen seuralainen.
Reseptin ainekset
2 pientä tai 1 iso, 8–10 hengelle
Pääsiäispasha
100 g
pehmeää voita
2 dl
sokeria
1
kananmuna
500 g
maitorahkaa
1 rkl
vaniljasokeria
1 tl
raastettua sitruunan kuorta
1 rkl
sitruunan mehua
½ dl
paahdettuja mantelilastuja
½ dl
korintteja tai rusinoita
2 dl
kuohukermaa
Koristeluun
mantelilastuja, korintteja tai rusinoita
hedelmiä tai pääsiäismakeisia
Pääsiäispasha – ohje:
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna, rahka ja vaniljasokeri.
- Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen keltainen kuori. Lisää kuoriraaste ja sitruunan mehu seokseen.
- Paahda mantelilastut kuivalla ja kuumalla pannulla. Lisää mantelit ja korintit seokseen.
- Vaahdota kerma. Lisää se rauhallisesti nostellen rahkaseokseen. Kaada seos sideharsolla vuorattuun pashamuottiin. Laita muotin alle kulho, johon ylimääräinen neste voi valua ja nosta pasha jääkaappiin. Anna valua seuraavaan päivään. Kumoa pääsiäispasha ja koristele.
Vinkki!
Kurkkaa myös pääsiäisen suosituin pashaohjeemme.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat