


Parsakaali-kookoskeitto – aasialaishenkinen vihreä soppa kätkee sisäänsä parsakaalia ja pinaattia
40 min
Parsakaali-kookoskeitto maustetaan aasialaisittain currytahnalla ja korianterilla. Kookosmaito pehmentää vihreän currytahnan potkua. Paahdetut kookoslastut viimeistelevät keiton tarjoilukuntoon.
Reseptin ainekset
4 annosta
Keitot
400 g
parsakaalia
65 g
tuoretta pinaattia
2
kevätsipulia
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
vihreää currytahnaa
7 dl
vettä
1 rku
korianteria hienonnettuna
Kookosmaitoseos
400 ml
kookosmaitoa
2 rkl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
1 rkl
pinaatinlehtiä
1 rkl
paahdettuja kookoslastuja
1 rkl
korianteria
1 rkl
versoja
Parsakaali-kookoskeitto valmistetaan näin:
- Paloittele parsakaali. Hienonna pinaatti ja kevätsipulit.
- Kuumenna öljy ja currytahna kattilassa. Lisää parsakaalit, pinaatit ja sipulit. Kääntele hetken ajan.
- Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä. Lisää korianterit ja soseuta keitto.
- Sekoita kookosmaito tasaiseksi ja vatkaa vehnäjauhot sekaan.
- Laita kattila takaisin liedelle ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Lisää kookosmaitoseos ohuena nauhana keiton joukkoon. Keitä hiljalleen muutaman minuutin ajan, kunnes keitto paksunee.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa keitto pinaatinlehtien, paahdettujen kookoslastujen, korianterin ja versojen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat