Maku

Parsakaali-kookoskeitto – aasialaishenkinen vihreä soppa kätkee sisäänsä parsakaalia ja pinaattia

40 min
{
Aktiivinen40 min
Passiivinen
Parsakaali-kookoskeitto maustetaan aasialaisittain currytahnalla ja korianterilla. Kookosmaito pehmentää vihreän currytahnan potkua. Paahdetut kookoslastut viimeistelevät keiton tarjoilukuntoon.
VE
0
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (4 annosta)

Keitot

  • 400 gparsakaalia
  • 65 gtuoretta pinaattia
  • 2kevätsipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 tlvihreää currytahnaa
  • 7 dlvettä
  • 1 rkukorianteria hienonnettuna

Kookosmaitoseos

  • 400 mlkookosmaitoa
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlrouhittua mustapippuria

Päälle

  • 1 rklpinaatinlehtiä
  • 1 rklpaahdettuja kookoslastuja
  • 1 rklkorianteria
  • 1 rklversoja
Tulosta

Parsakaali-kookoskeitto valmistetaan näin:

  1. Paloittele parsakaali. Hienonna pinaatti ja kevätsipulit.
  2. Kuumenna öljy ja currytahna kattilassa. Lisää parsakaalit, pinaatit ja sipulit. Kääntele hetken ajan.
  3. Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä. Lisää korianterit ja soseuta keitto.
  4. Sekoita kookosmaito tasaiseksi ja vatkaa vehnäjauhot sekaan.
  5. Laita kattila takaisin liedelle ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Lisää kookosmaitoseos ohuena nauhana keiton joukkoon. Keitä hiljalleen muutaman minuutin ajan, kunnes keitto paksunee.
  6. Mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Tarjoa keitto pinaatinlehtien, paahdettujen kookoslastujen, korianterin ja versojen kanssa.
MITÄ PIDIT?
0