Parsakaali-kookoskeitto – aasialaishenkinen vihreä soppa kätkee sisäänsä parsakaalia ja pinaattia
40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
Parsakaali-kookoskeitto maustetaan aasialaisittain currytahnalla ja korianterilla. Kookosmaito pehmentää vihreän currytahnan potkua. Paahdetut kookoslastut viimeistelevät keiton tarjoilukuntoon.
VE
KA
LA
MA
MU
0
Kuvat
Julkaistu 29.2.2020

Parsakaali-kookoskeitto – aasialaishenkinen vihreä soppa kätkee sisäänsä parsakaalia ja pinaattia
Reseptin ainekset (4 annosta)
Keitot
- 400 gparsakaalia
- 65 gtuoretta pinaattia
- 2kevätsipulia
- 1 rklrypsiöljyä
- 1 tlvihreää currytahnaa
- 7 dlvettä
- 1 rkukorianteria hienonnettuna
Kookosmaitoseos
- 400 mlkookosmaitoa
- 2 rklvehnäjauhoja
- 1 tlsuolaa
- ¼ tlrouhittua mustapippuria
Päälle
- 1 rklpinaatinlehtiä
- 1 rklpaahdettuja kookoslastuja
- 1 rklkorianteria
- 1 rklversoja
Parsakaali-kookoskeitto valmistetaan näin:
- Paloittele parsakaali. Hienonna pinaatti ja kevätsipulit.
- Kuumenna öljy ja currytahna kattilassa. Lisää parsakaalit, pinaatit ja sipulit. Kääntele hetken ajan.
- Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä. Lisää korianterit ja soseuta keitto.
- Sekoita kookosmaito tasaiseksi ja vatkaa vehnäjauhot sekaan.
- Laita kattila takaisin liedelle ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Lisää kookosmaitoseos ohuena nauhana keiton joukkoon. Keitä hiljalleen muutaman minuutin ajan, kunnes keitto paksunee.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa keitto pinaatinlehtien, paahdettujen kookoslastujen, korianterin ja versojen kanssa.

Parsakaalikeitto
Kotivinkki

Mausteinen linssikeitto – samettisessa arkisopassa on sopivasti potkua
Maku

Punajuurikeitto – upean purppura soppa piristetään appelsiinimehulla
Maku

Peruna-parsakaalikeitto
Maku

Kurpitsa-kookoskeitto thaimaustein – täyteläinen ja samettisen pehmeä syysherkku
Kotivinkki

Tahini-hernesosekeitto – keitä torstain toivekeitto vaihteeksi pakasteherneistä
Maku

Kukkakaali-parsakaalikeitto
Kotivinkki

Linssi-kookoskeitto
Maku