


Parsakaali-juustomakaroni – hieman vihreämpi (mutta silti ihanan juustoinen) versio klassisesta lohturuoasta
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Parsakaali-juustomakaronissa klassinen mac and cheese saa vihreän raikastuksen yrteistä ja parsakaalista. Cheddarista ja parmesaanista valmistettu juustokastike ei takuulla jätä ketään kylmäksi!
Reseptin ainekset
4 annosta
Parsakaali-juustomakaroni
1
keskikokoinen parsakaali
350 g
kuviopastaa
1
valkosipulinkynsi
4 rkl
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
täysmaitoa
2 tl
dijonsinappia
2 tl
raastettua sitruunankuorta
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
250 g
kypsytettyä cheddaria raastettuna
100 g
parmesaania raastettuna
3 rkl
panko- tai korppujauhoja
Viimeistely
tuoreyrttiä esimerkiksi basilikaa
Parsakaali-juustomakaroni valmistetaan näin:
- Irrota parsakaali nupuiksi. Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä parsakaalin kanssa 2 minuuttia vähemmän kuin pastapaketin keitto-ohje neuvoo.
- Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota sitä pannulla voissa muutama minuutti. Lisää jauhot ja sekoittele niitä muutama minuutti. Kaada maito pannulle ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Keitä kastiketta 5 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes se paksuuntuu. Mausta sinapilla, sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla.
- Ota kattila liedeltä. Lisää joukkoon raastettu cheddar ja puolet raastetusta parmesaanista.
- Sekoita kastike, keitetty pasta ja parsakaalit. Laita seos uunivuokaan. Ripottele päälle loppu parmesaani ja pankojauhot.
- Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Viimeistele tuoreyrtillä esimerkiksi basilikalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat