Kotivinkki

Parsakaali-juustomakaroni – hieman vihreämpi (mutta silti ihanan juustoinen) versio klassisesta lohturuoasta

40 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen20 min
Parsakaali-juustomakaronissa klassinen mac and cheese saa vihreän raikastuksen yrteistä ja parsakaalista. Cheddarista ja parmesaanista valmistettu juustokastike ei takuulla jätä ketään kylmäksi!
KA
0
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (4 annosta)

Parsakaali-juustomakaroni

  • 1keskikokoinen parsakaali
  • 350 gkuviopastaa
  • 1valkosipulinkynsi
  • 4 rklvoita
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 5 dltäysmaitoa
  • 2 tldijonsinappia
  • 2 tlraastettua sitruunankuorta
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 250 gkypsytettyä cheddaria raastettuna
  • 100 gparmesaania raastettuna
  • 3 rklpanko- tai korppujauhoja
Tulosta

Parsakaali-juustomakaroni valmistetaan näin:

  1. Irrota parsakaali nupuiksi. Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä parsakaalin kanssa 2 minuuttia vähemmän kuin pastapaketin keitto-ohje neuvoo.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota sitä pannulla voissa muutama minuutti. Lisää jauhot ja sekoittele niitä muutama minuutti. Kaada maito pannulle ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Keitä kastiketta 5 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes se paksuuntuu. Mausta sinapilla, sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla.
  3. Ota kattila liedeltä. Lisää joukkoon raastettu cheddar ja puolet raastetusta parmesaanista.
  4. Sekoita kastike, keitetty pasta ja parsakaalit. Laita seos uunivuokaan. Ripottele päälle loppu parmesaani ja pankojauhot.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
0