Maku

Parsa-vuohenjuustokakku – suosikkisalaatin maut kootaan nyt voileipäkakun muotoon!

8 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
8 h
Vuohenjuustosalaatin maku yhdistettynä vihreään tuoreeseen parsaan tekee tästä voileipäkakusta keväisen juhlapöydän hitin. Nappaa resepti!
MU
0
0
Julkaistu: 23.5.2022


Reseptin ainekset (10 annosta)

  • 1 pkt (750 g) vaaleaa paahtoleipää
  • 3 tomaattia

Täyte

  • 2 pkt (á 200 g) pehmeää vuohenjuustoa
  • 2 rs (à 150 g) ranskankermaa
  • 1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 4 rkl tuoretta timjamia
  • ¼ tl mustapippuria

Koristelu

  • 1 nippu (500 g) vihreää parsaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 pkt (200 g) vuohenjuustoa
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl balsamicosiirappia
Tulosta

Parsa-vuohenjuustokakku – ohje:

  1. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Asettele leivät työalustalle levyksi. Laita levyn päälle irtopohjavuoka (ø 22 cm) ja leikkaa reunoja pitkin neljä vuoan muotoista leipäpalaa.
  2. Halkaise tomaatit ja raasta kulhoon leikkuupinnan puolelta raastimen isolla terällä.
  3. Yhdistä täytteen aineet toisessa kulhossa. Sekoita tasaiseksi.
  4. Laita ensimmäinen leipäkerros irtopohjavuoan pohjalle ja kostuta se raastettujen tomaattien liemellä. Levitä neljäsosa täytteestä tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle. Lisää seuraava leipäkerros, kostuta ja levitä täytettä. Toista, kunnes kaikki leipäpohjat on kasattu vuokaan. Kostuta viimeinen kerros. Säilytä loppu täyte jääkaapissa. Peitä vuoka kelmulla ja laita kakku jääkaappiin maustumaan yön yli.
  5. Jatka kakun valmistusta seuraavana päivänä. Poista parsoista puumainen tyvi ja höylää parsat kuorimaveitsellä ohuiksi siivuiksi. Laita siivut kulhoon, mausta öljyllä ja suolalla.
  6. Paahda siemeniä kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia. Siirrä lautaselle.
  7. Leikkaa jääkaappikylmä vuohenjuusto 2 cm:n siivuiksi. Sulata voi pannulla. Paista juustoja pannulla pari minuuttia per puoli. Anna juustojen ruskistua rauhassa ennen kääntämistä.
  8. Ota kakku vuoasta ja aseta se tarjoilualustalle. Levitä loppu juustotäyte kakun pinnalle ja reunoille. Koristele parsalla, paistetulla juustolla, siemenillä ja balsamicosiirapilla.

Vinkki!

Tee voileipäkakulle veikeä koriste pienistä naruun sidotuista yrttinipuista. Niistä voi napata yrttejä kakkupalansa lisämausteeksi.

Kommentoi »