Parsa-vuohenjuustokakku – suosikkisalaatin maut kootaan nyt voileipäkakun muotoon!
8 h 40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
8 h Vuohenjuustosalaatin maku yhdistettynä vihreään tuoreeseen parsaan tekee tästä voileipäkakusta keväisen juhlapöydän hitin. Nappaa resepti!
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.5.2022

Parsa-vuohenjuustokakku – suosikkisalaatin maut kootaan nyt voileipäkakun muotoon!
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 1 pkt (750 g) vaaleaa paahtoleipää
- 3 tomaattia
Täyte
- 2 pkt (á 200 g) pehmeää vuohenjuustoa
- 2 rs (à 150 g) ranskankermaa
- 1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 4 rkl tuoretta timjamia
- ¼ tl mustapippuria
Koristelu
- 1 nippu (500 g) vihreää parsaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 dl pinjansiemeniä
- 1 pkt (200 g) vuohenjuustoa
- 2 rkl voita
- 1 rkl balsamicosiirappia
Parsa-vuohenjuustokakku – ohje:
- Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Asettele leivät työalustalle levyksi. Laita levyn päälle irtopohjavuoka (ø 22 cm) ja leikkaa reunoja pitkin neljä vuoan muotoista leipäpalaa.
- Halkaise tomaatit ja raasta kulhoon leikkuupinnan puolelta raastimen isolla terällä.
- Yhdistä täytteen aineet toisessa kulhossa. Sekoita tasaiseksi.
- Laita ensimmäinen leipäkerros irtopohjavuoan pohjalle ja kostuta se raastettujen tomaattien liemellä. Levitä neljäsosa täytteestä tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle. Lisää seuraava leipäkerros, kostuta ja levitä täytettä. Toista, kunnes kaikki leipäpohjat on kasattu vuokaan. Kostuta viimeinen kerros. Säilytä loppu täyte jääkaapissa. Peitä vuoka kelmulla ja laita kakku jääkaappiin maustumaan yön yli.
- Jatka kakun valmistusta seuraavana päivänä. Poista parsoista puumainen tyvi ja höylää parsat kuorimaveitsellä ohuiksi siivuiksi. Laita siivut kulhoon, mausta öljyllä ja suolalla.
- Paahda siemeniä kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia. Siirrä lautaselle.
- Leikkaa jääkaappikylmä vuohenjuusto 2 cm:n siivuiksi. Sulata voi pannulla. Paista juustoja pannulla pari minuuttia per puoli. Anna juustojen ruskistua rauhassa ennen kääntämistä.
- Ota kakku vuoasta ja aseta se tarjoilualustalle. Levitä loppu juustotäyte kakun pinnalle ja reunoille. Koristele parsalla, paistetulla juustolla, siemenillä ja balsamicosiirapilla.
Vinkki!
Tee voileipäkakulle veikeä koriste pienistä naruun sidotuista yrttinipuista. Niistä voi napata yrttejä kakkupalansa lisämausteeksi.

Kakku kuin sushi! Japanilainen voileipäkakku ihastuttaa raikkailla täytteillään, ja näyttävä koristelukin syntyy ilahduttavan helposti
Maku

Parsatäytteinen voileipäkakku – hyydytettävä suolainen juustokakku on juhlapöydän vetonaula
Maku

Vegaaninen voileipäkakku – täytä juhlapöydän hurmuri avokadohummuksella ja kääri söpösti rullalle!
Meillä kotona

Kreikkalainen voileipäkakku – lumoavan raikas maku syntyy tsatsikin ja fetan yhdistelmästä
Kotivinkki

Värikäs saaristolaisvoileipäkakku – kesän kaunein herkku! Maltaisten kerrosten välissä maistuvat sitruunainen kalatahna ja raikkaat kasvistäytteet
Meillä kotona

Skagen-voileipäkakku lainaa makunsa klassikkoleivältä – kokoa helppo mutta kaunis kakku näppärästi vuokaan!
Kotivinkki

Kahvipöydän raitapaidat! Söpöt voileipäkakkuleivokset valmistuvat vähällä vaivalla pieniin tai isoihin kemuihin
Maku

Savulohikääretorttu – pyöräytä voileipäkakku iloisesti rullalle!
Kotivinkki