


Paremmaksi paahdetut
Parmesaanissa paahdetut maa-artisokat – sisältä pehmeät ja päältä rapeat naposteluartisokat ovat ihanaa dippailtavaa
1 h 40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 20 min
Paahda maa-artisokat rapeiksi ja dippaa valkosipuliin!
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
maa-artisokkia
½
sitruunan mehu
50 g
voita
50 g
parmesaanijuustoa raastettuna
2 tl
paprikajauhetta
½ tl
suolaa
Dippiastike
2
kokonaista valkosipulia
½
sitruuna
1 rkl + 1 dl
oliiviöljyä
1 rku
persiljaa
1 rkl
hunajaa
½ tl
suolaa
Rapeat maa-artisokat ja valkosipulidippi – ohje:
- Tee ensin dippikastike. Halkaise kokonaiset valkosipulit keskeltä niin, että puolikkaat pysyvät kokonaisina. Halkaise sitruuna. Laita sitruunanpuolikas ja valkosipulit leikkauspinta ylöspäin uunipellille. Voitele valkosipulit ruokalusikallisella öljyä. Paahda valkosipuleita 180-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja kullanruskeita.
- Purista paahtuneet valkosipulinkynnet kuoristaan sauvasekoittimen kulhoon. Lisää persilja, paahdetun sitruunan mehu, öljy, hunaja ja suola. Soseuta kastike tasaiseksi.
- 3. Pese maa-artisokat huolellisesti harjalla. Kuivaa ja halkaise mukulat, lohko isoimmat neljään osaan. Sulata voi ja raasta juusto.
- Laita maa-artisokat, voi, juusto ja mausteet kulhoon. Purista mukaan sitruunan mehu ja sekoita hyvin. Levitä maa-artisokat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes maa-artisokat ovat läpikypsiä ja juusto on sulanut rapeaksi.
- Tarjoa paahdetun valkosipulidipin kanssa
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat