Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Paremmaksi paahdetut

Parmesaanissa paahdetut maa-artisokat – sisältä pehmeät ja päältä rapeat naposteluartisokat ovat ihanaa dippailtavaa

1 h 40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 20 min

Paahda maa-artisokat rapeiksi ja dippaa valkosipuliin!

9.1.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
maa-artisokkia
½
sitruunan mehu
50 g
voita
50 g
parmesaanijuustoa raastettuna
2 tl
paprikajauhetta
½ tl
suolaa
Dippiastike
2
kokonaista valkosipulia
½
sitruuna
1 rkl + 1 dl
oliiviöljyä
1 rku
persiljaa
1 rkl
hunajaa
½ tl
suolaa

Rapeat maa-artisokat ja valkosipulidippi – ohje:

  1. Tee ensin dippikastike. Halkaise kokonaiset valkosipulit keskeltä niin, että puolikkaat pysyvät kokonaisina. Halkaise sitruuna. Laita sitruunanpuolikas ja valkosipulit leikkauspinta ylöspäin uunipellille. Voitele valkosipulit ruokalusikallisella öljyä. Paahda valkosipuleita 180-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja kullanruskeita.
  2. Purista paahtuneet valkosipulinkynnet kuoristaan sauvasekoittimen kulhoon. Lisää persilja, paahdetun sitruunan mehu, öljy, hunaja ja suola. Soseuta kastike tasaiseksi.
  3. 3. Pese maa-artisokat huolellisesti harjalla. Kuivaa ja halkaise mukulat, lohko isoimmat neljään osaan. Sulata voi ja raasta juusto.
  4. Laita maa-artisokat, voi, juusto ja mausteet kulhoon. Purista mukaan sitruunan mehu ja sekoita hyvin. Levitä maa-artisokat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes maa-artisokat ovat läpikypsiä ja juusto on sulanut rapeaksi.
  5. Tarjoa paahdetun valkosipulidipin kanssa
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt