Parmesaani-tattipasta – makuelämys, joka vie ajatukset Italiaan
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minParmesaani-tattipasta on täyteläinen, aidosti italialaistyylinen pastaherkku. Kermaisa kastike kruunataan tuoreilla yrteillä sekä tietenkin tateilla!
MU
KA
3.8
Kuvat
Julkaistu 31.12.2006

Parmesaani-tattipasta – makuelämys, joka vie ajatukset Italiaan
Reseptin ainekset (4 annosta)
Parmesaani-tattipasta
- 100 gherkkutatteja (kuivattuja, viipaloituna)
- 1 kplsipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 kplkevätsipulia
- 400 gspagettia
- 1 tlrosmariinia
- 1 rklvoita
- 2 rkloliiviöljyä
- 1/4 tlmustapippuria
- 1/4 tlsuolaa
- 1/4 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
- 1/4 dltuoretta timjamia (silputtuna)
- 2 dlruokakermaa
- 3/4 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
Päälle
- 1 dlparmesaanijuustoa (lastuina)
Parmesaani-tattipasta valmistuu näin:
Pane kuivatut sienet likoamaan kylmään veteen puoleksi tunneksi.
Halkaise ja kuori sipuli. Leikkaa puolikkaat ohuiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Silppua huuhdellut kevätsipulit. Keitä spagetti suolalla ja rosmariinilla maustetussa vedessä kypsäksi niin, että pastaan jää purutuntumaa.
Kuumenna voi ja öljy paistokasarissa. Lisää pannulle sipulit sekä kuiviksi puserretut tatit. Kääntele hetki ja mausta. Lisää joukkoon kerma sekä parmesaaniraaste ja anna kiehua, kunnes kastike sakenee.
Valuta pasta, kääntele tattikastike joukkoon ja tarjoa lisänä vastahöylättyjä parmesaanilastuja.

Sienipestopasta – suppilovahveroista surautettu pesto on rakkautta ensi haarukallisella
Maku

Kantarellipasta
Maku

Palermon pasta
Maku

Lihapullapasta kuin paikan päällä Italiassa – ota talteen helppo resepti
Maku

Pasta carbonara – täyteläinen italialainen klassikkopasta
Maku

Artisokkapasta – täyden kympin herkku täynnä vastustamatonta makua
Maku

Pasta al pomodoro – se pikkuisen parempi tomaattipasta
Kotivinkki

Helppo artisokkapasta – valmis jo vartissa!
Kotivinkki