3,8(12)
Parmesaani-tattipasta – makuelämys, joka vie ajatukset Italiaan
Munaton
Kasvis
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Parmesaani-tattipasta on täyteläinen, aidosti italialaistyylinen pastaherkku. Kermaisa kastike kruunataan tuoreilla yrteillä sekä tietenkin tateilla!
31.12.2006
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Parmesaani-tattipasta
100 gherkkutatteja (kuivattuja, viipaloituna)
1 kplsipulia
2 valkosipulinkynttä
3 kplkevätsipulia
400 gspagettia
1 tlrosmariinia
1 rklvoita
2 rkloliiviöljyä
1/4 tlmustapippuria
1/4 tlsuolaa
1/4 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
1/4 dltuoretta timjamia (silputtuna)
2 dlruokakermaa
3/4 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
Päälle
1 dlparmesaanijuustoa (lastuina)

Parmesaani-tattipasta valmistuu näin:

Pane kuivatut sienet likoamaan kylmään veteen puoleksi tunneksi.

Halkaise ja kuori sipuli. Leikkaa puolikkaat ohuiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Silppua huuhdellut kevätsipulit. Keitä spagetti suolalla ja rosmariinilla maustetussa vedessä kypsäksi niin, että pastaan jää purutuntumaa.

Kuumenna voi ja öljy paistokasarissa. Lisää pannulle sipulit sekä kuiviksi puserretut tatit. Kääntele hetki ja mausta. Lisää joukkoon kerma sekä parmesaaniraaste ja anna kiehua, kunnes kastike sakenee.

Valuta pasta, kääntele tattikastike joukkoon ja tarjoa lisänä vastahöylättyjä parmesaanilastuja.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo