


Parmesaani-tattipasta – makuelämys, joka vie ajatukset Italiaan
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Parmesaani-tattipasta on täyteläinen, aidosti italialaistyylinen pastaherkku. Kermaisa kastike kruunataan tuoreilla yrteillä sekä tietenkin tateilla!
Reseptin ainekset
4 annosta
Parmesaani-tattipasta
100 g
herkkutatteja (kuivattuja, viipaloituna)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3
kevätsipulia
400 g
spagettia
1 tl
rosmariinia
1 rkl
voita
2 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
mustapippuria
1/4 tl
suolaa
1/4 dl
tuoretta basilikaa (silputtuna)
1/4 dl
tuoretta timjamia (silputtuna)
2 dl
ruokakermaa
3/4 dl
parmesaanijuustoa (raastettuna)
Päälle
1 dl
parmesaanijuustoa (lastuina)
Parmesaani-tattipasta – ohje:
- Pane kuivatut sienet likoamaan kylmään veteen puoleksi tunniksi.
- Halkaise ja kuori sipuli. Leikkaa puolikkaat ohuiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Silppua huuhdellut kevätsipulit. Keitä spagetti suolalla ja rosmariinilla maustetussa vedessä kypsäksi niin, että pastaan jää purutuntumaa.
- Kuumenna voi ja öljy paistokasarissa. Lisää pannulle sipulit sekä kuiviksi puserretut tatit. Kääntele hetki ja mausta. Lisää joukkoon kerma sekä parmesaaniraaste ja anna kiehua, kunnes kastike sakenee.
- Valuta pasta, kääntele tattikastike joukkoon ja tarjoa lisänä vastahöylättyjä parmesaanilastuja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat