Maku

Parmesaani-tattipasta – makuelämys, joka vie ajatukset Italiaan

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Parmesaani-tattipasta on täyteläinen, aidosti italialaistyylinen pastaherkku. Kermaisa kastike kruunataan tuoreilla yrteillä sekä tietenkin tateilla!
MU
KA
3.8
0
Julkaistu: 31.12.2006


Reseptin ainekset (4 annosta)

Parmesaani-tattipasta

  • 100 gherkkutatteja (kuivattuja, viipaloituna)
  • 1 kplsipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 kplkevätsipulia
  • 400 gspagettia
  • 1 tlrosmariinia
  • 1 rklvoita
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 1/4 dltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 2 dlruokakermaa
  • 3/4 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)

Päälle

  • 1 dlparmesaanijuustoa (lastuina)
Tulosta

Parmesaani-tattipasta valmistuu näin:

Pane kuivatut sienet likoamaan kylmään veteen puoleksi tunneksi.

Halkaise ja kuori sipuli. Leikkaa puolikkaat ohuiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Silppua huuhdellut kevätsipulit. Keitä spagetti suolalla ja rosmariinilla maustetussa vedessä kypsäksi niin, että pastaan jää purutuntumaa.

Kuumenna voi ja öljy paistokasarissa. Lisää pannulle sipulit sekä kuiviksi puserretut tatit. Kääntele hetki ja mausta. Lisää joukkoon kerma sekä parmesaaniraaste ja anna kiehua, kunnes kastike sakenee.

Valuta pasta, kääntele tattikastike joukkoon ja tarjoa lisänä vastahöylättyjä parmesaanilastuja.

Kommentoi »