Parmesaani-tattipasta

50 min
3
0

Parmesaani-tattipasta

MU
KA
0
3
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 100 gherkkutatteja (kuivattuja, viipaloituna)
  • 1 kplsipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 kplkevätsipulia
  • 400 gspagettia
  • 1 tlrosmariinia
  • 1 rklvoita
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 1/4 dltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 2 dlruokakermaa
  • 3/4 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)

Päälle

  • 1 dlparmesaanijuustoa (lastuina)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Pane kuivatut sienet likoamaan kylmään veteen puoleksi tunneksi.

Halkaise ja kuori sipuli. Leikkaa puolikkaat ohuiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Silppua huuhdellut kevätsipulit. Keitä spagetti suolalla ja rosmariinilla maustetussa vedessä kypsäksi niin, että pastaan jää purutuntumaa.

Kuumenna voi ja öljy paistokasarissa. Lisää pannulle sipulit sekä kuiviksi puserretut tatit. Kääntele hetki ja mausta. Lisää joukkoon kerma sekä parmesaaniraaste ja anna kiehua, kunnes kastike sakenee.

Valuta pasta, kääntele tattikastike joukkoon ja tarjoa lisänä vastahöylättyjä parmesaanilastuja.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä