Kotivinkki

Parhaat mustikkaletut

45 min
0
0

Parhaat mustikkaletut

Nämä sitruuna-mustikkaletut eivät ole mitään arkiohukaisia! Taikinaan ripsautetaan unikonsiemeniä, sisään tulee pehmeä mustikkamascarponetäyte ja päälle ripotellaan marengin muruja ja mustikoita.
Teksti Marita Suontausta
Kuvat Lisa Björner/Idecor Images
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 lettua )

  • 5 dlmaitoa
  • 3kananmunaa
  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 rklsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1sitruunan kuori raastettuna
  • 2 rklunikonsiemeniä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • voita paistamiseen

Mustikkatäyte

  • 3 dlkuohukermaa
  • 200 gmarscarpone- tai tuorejuustoa
  • 2 ½ rkltomusokeria
  • ½ tlvaniljasokeria
  • ½sitruunan kuori raastettuna
  • 2 dlpakastemustikoita

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

1. Vatkaa maito ja munat kulhossa. Lisää jauhot, sokeri, suola, vaniljasokeri, sitruunankuoriraaste ja unikonsiemenet. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Sekoita lopuksi joukkoon öljy.

2. Paista voissa ohuita lettuja. Anna jäähtyä.

3. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon mascarpone. Mausta sokereilla ja sitruunankuoriraasteella. Lisää kohmeiset mustikat.

4. Laita mustikkaseosta letuille ja kääri mustikkaletut rullalle. Lisää päälle mustikoita, marenkia, sitruunankuoriraastetta ja tomusokeria.

Suosittelemme myös näitä

Ihanat kookos-banaaniletut

Lettutaikina x 4

Kookosletut ja passionsiirappi

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä