


Parhaat mustikkaletut
45 min
Nämä sitruuna-mustikkaletut eivät ole mitään arkiohukaisia! Taikinaan ripsautetaan unikonsiemeniä, sisään tulee pehmeä mustikkamascarponetäyte ja päälle ripotellaan marengin muruja ja mustikoita.
Reseptin ainekset
10 lettua
5 dl
maitoa
3
kananmunaa
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 rkl
sokeria
½ tl
suolaa
1 tl
vaniljasokeria
1
sitruunan kuori raastettuna
2 rkl
unikonsiemeniä
1 rkl
rypsiöljyä
voita paistamiseen
Mustikkatäyte
3 dl
kuohukermaa
200 g
marscarpone- tai tuorejuustoa
2 ½ rkl
tomusokeria
½ tl
vaniljasokeria
½
sitruunan kuori raastettuna
2 dl
pakastemustikoita
Mustikkaletut – ohje:
- Vatkaa maito ja munat kulhossa. Lisää jauhot, sokeri, suola, vaniljasokeri, sitruunankuoriraaste ja unikonsiemenet. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Sekoita lopuksi joukkoon öljy.
- Paista voissa ohuita lettuja. Anna jäähtyä.
- Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon mascarpone. Mausta sokereilla ja sitruunankuoriraasteella. Lisää kohmeiset mustikat.
- Laita mustikkaseosta letuille ja kääri mustikkaletut rullalle. Lisää päälle mustikoita, marenkia, sitruunankuoriraastetta ja tomusokeria.
Vinkki!
Katso myös ikisuosittu perinteisen lettutaikinan ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat