3,9(52)
Paras gluteeniton pulla
Gluteeniton
2 h 10 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 1 h 20 min
Tämän lähemmäs vehnäpullaa ei gluteeniton pulla pääse. Kruunaa pullat herkullisella rahkatäytteellä.
29.5.2017
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
noin 20 kpl
50 ghiivaa
5 dlmaitoa
2 tlpsylliumia
1kananmuna
2 dlsokeria
1 rklkardemummaa
1 tlsuolaa
75 gvoita tai margariinia
2 dlriisijauhoja
n. 7 ½ dlgluteenitonta jauhoseosta
Täyte
1 prkmaitorahkaa (250 g)
2 rklsitruunamehua
1kananmuna
½–1 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
½ dlrusinoita
Voiteluun
1kananmuna

Paras gluteeniton pulla – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää psyllium ja anna turvota 10 minuuttia.
  2. Sekoita joukkoon muna, sokeri, mausteet, pehmeä voi ja riisijauhot. Lisää joukkoon gluteenitonta jauhoseosta desi kerrallaan samalla sähkövatkaimella sekoittaen. Anna vatkaimen pyöriä vielä hetki jauhojen lisäämisen jälkeen. Öljyä kätesi ja pyöritä taikinasta noin 20 pullaa. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Peitä pullat liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  3. Valmista gluteenittomien pullien kohotessa täyte sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
  4. Paina kohonneisiin pulliin halkaisijaltaan 5-senttisen lasin pohjalla syvennykset. Kasta pohjaa tarvittaessa gluteenittomaan jauhoseokseen, niin taikina ei tartu lasiin. Voitele pullan reunat munalla ja lusikoi täyte syvennyksiin. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes gluteenittomat pullat saavat kauniin värin.
5 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo