Kotivinkki

Pirteämpi spagetti! Paprikapasta saa syvän makunsa paahdetuista paprikoista ja cashewpähkinöistä

45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
Paprikapasta on arjen piristäjä, jonka salaisuus on paahdetuissa paprikoissa. Soseuta paprikat ja cashewpähkinät herkulliseksi, vegaaniseksi kastikkeeksi pastalle ja ripottele sekaan vielä aurinkokuivattuja tomaatteja. Jos on oikein kiire, oikaise käyttämällä säilykepaprikoita!
VE
5
1
Julkaistu: 15.3.2021


Ainekset (3 annosta)

  • 2punaista paprikaa
  • 100 gcashewpähkinöitä
  • 1valkosipulinkynsi
  • ½chili
  • ½ tlsuolaa

Lisäksi

  • 250 gpastaa (esimerkiksi spagettia)
  • 50 gaurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
  • ½ rkupersiljaa
Tulosta

Paprikapasta valmistuu näin:

  1. Leikkaa paprikat neljään osaan ja poista kara sekä siemenet. Pane paprikat uuni­pellille (ilman leivinpaperia) kuori ylöspäin ja paahda niitä 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes paprikoiden pinta on hieman palanut. Pane paahdetut paprikat muovipussiin, jotta niistä irtoaa kuori.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Paahda pähkinät kuivalla paistinpannulla.
  4. Kuori paprikat ja pane ne tehosekoittimeen. Hienonna chili ja valkosipulinkynsi. Lisää 3/4 paahdetuista pähkinöistä, chili ja valkosipuli tehosekoittimeen, soseuta tasaiseksi ja mausta suolalla.
  5. Valuta kirsikkatomaatit. Sekoita paprikatahna pastan joukkoon ja jaa se annoksiksi. Ripottele loput paahdetuista pähkinöistä ja kirsikkatomaatit pastan päälle. Viimeistele annokset tuoreella persiljalla.

Vinkki!

Oikaise korvaamalla paahdetut paprikat 200 grammalla valmiiksi paahdettuja säilykepaprikoita.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Lisää ruokainspiraatiota arkeen! Osta Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin suosittu Samassa liemessä -keittokirja Meillä kotona -kaupoista

SISÄLTÖ JATKUU

1 kommentti