Maku

Tyrnihyytelöllä aateloitu pannacotta

2 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
2 h
Tyrnihyytelö on ihanan kirpeä pannacotan piristäjä! Raikas jälkiruoka kruunaa juhla-aterian ja valmistuu kätevästi etukäteen.
MU
3.1
0
Julkaistu: 20.10.2005


Ainekset (6 annosta)

Pannacotta

  • 2 1/2 kplliivatelehteä
  • 4 dlkuohukermaa
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Tyrnihyytelö

  • 1 1/2 kplliivatelehteä
  • 2 dltyrnimehua
Tulosta

Tyrnihyytelöllä maustettu pannacotta valmistuu näin:

  1. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kiehauta sillä aikaa kerma ja sokerit kattilassa.
  2. Puristele liivatelehdistä vesi ja liuota liivatteet kuumaan kermaseokseen. Jaa seos kuuteen pieneen annoskulhoon ja nosta pannacotat jääkaappiin hyytymään.
  3. Pane tyrnihyytelön liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Lämmitä tyrnimehu, puristele liivatelehdistä ylämääräinen vesi pois ja liuota liivatteet mehuun. Nosta tyrnihyytelöseos jääkaappiin.
  4. Lusikoi pehmeähköä tyrnihyytelöä pannacottien pinnalle ennen tarjoilua.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen pannacotan resepti!

Kommentoi »