Maku

Tyrnihyytelöllä aateloitu pannacotta

2 h 25 min
MU
2.88
0

Tyrnihyytelö on ihanan kirpeä pannacotan piristäjä! Raikas jälkiruoka kruunaa juhla-aterian ja valmistuu kätevästi etukäteen.
Tulosta
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (6 annosta)

Pannacotta

  • 2 1/2 kplliivatelehteä
  • 4 dlkuohukermaa
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Tyrnihyytelö

  • 1 1/2 kplliivatelehteä
  • 2 dltyrnimehua

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Tyrnihyytelöllä maustettu pannacotta valmistuu näin:

  1. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kiehauta sillä aikaa kerma ja sokerit kattilassa.
  2. Puristele liivatelehdistä vesi ja liuota liivatteet kuumaan kermaseokseen. Jaa seos kuuteen pieneen annoskulhoon ja nosta pannacotat jääkaappiin hyytymään.
  3. Pane tyrnihyytelön liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Lämmitä tyrnimehu, puristele liivatelehdistä ylämääräinen vesi pois ja liuota liivatteet mehuun. Nosta tyrnihyytelöseos jääkaappiin.
  4. Lusikoi pehmeähköä tyrnihyytelöä pannacottien pinnalle ennen tarjoilua.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen pannacotan resepti!

MITÄ PIDIT?
2.88