Maku

Paneroidut haukisipsit

40 min
3.3
0

Paneroidut haukisipsit

Teksti Juha Jormanainen
Kuvat Juha Jormanainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 ghaukea (fileenä, nahaton)
  • 3 kplmunaa

Leivitykseen

  • 1/2 dlmausteseosta (taco)
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlruisjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa

Paistamiseen

  • 2 rklruokaöljyä
  • 2 rklvoita

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Leikkaa haukifileestä hyvin ohuita viipaleita graavilohen tapaan. Taputtele viipaleet ohuiksi kämmenellä.

Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Valmista toiseen kulhoon leivitysseos ja mausta se suolalla. Upota haukiviipale ensin munaseokseen ja pyörittele se sitten leivitysseoksessa.

Paista koesipsi pannulla runsaassa voin ja öljyn sekoituksessa. Maista ja lisää suolaa, jos on tarvis.

Paista loput sipsit kovalla lämmöllä runsaassa voin ja öljyn sekoituksessa. Paistoaika on vain muutama kymmenen sekuntia per puoli.

Nosta valmiit huakisipsit talouspaperin päälle, jolloin paperi imee niistä liiat rasvat pois.

Tarjoa paneroidut haukisipsit haaleina tai kylminä dippikastikkeiden ja oluen kera.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä