Kotivinkki

Palsternakkatarallit ja sitruunamarinoidut oliivit – pala Italiaa omassa keittiössäsi

1 h 35 min
KA
0
0

Italialaiset suolarinkelit, tarallit, maustetaan palsternakalla. Purkkioliivit saavat sitruunasta ihanan kirpeän marinadin.
Tulosta
Teksti Taina Vuohelainen
Kuvat Arto Vuohelainen

Ainekset (n. 30 kpl taralleja, 2 dl oliiveja)

Palsternakka-tarallit

  • 4 dlvehnäjauhoja (+ ½ dl leivontaan)
  • 1 tlsuolaa
  • ¾ dloliiviöljyä
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1–1½ palsternakkaa keitettynä ja soseutettuna (n. 100–150 g)
  • sormisuolaa

Sitruunamarinoidut oliivit

  • 1 purkkimustia oliiveja
  • ½ sitruuna viipaleina (luomu)
  • 3valkosipulin kynttä
  • 1 tlkuivattua rosmariinia
  • 2 tlkuivattua timjamia
  • 1 tlbasilikaa
  • ½ dloliiviöljyä

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN55 min
PASSIIVINEN40 min

Palsternakkatarallit valmistuvat näin:

  1. Sekoita kulhossa jauhot ja suola, lisää öljy, viini ja palsternakkasose puuhaarukalla sekoittaen. Kaada taikina työpöydälle, vaivaa käsin muutama minuutti ja nosta taikina jääkaappiin vartiksi.
  2. Ripota leivontaan tarkoitetut jauhot työpöydälle, leivo taikinasta pötkö ja leikkaa 30 palaa. Pyöritä ne 1 cm paksuiksi ja 12–15 cm pitkiksi pötköiksi. Taita pötköt pisaran muotoon, paina kevyesti liitoskohtaa, nosta leivinpaperille ja peitä leivinliinalla.
  3. Keitä noin 3 litraa vettä isossa kattilassa. Kun vesi poreilee, pudota muutama taralli varovasti veteen ja keitä taralleja reilu puoli minuuttia. Tarallit painuvat ensin pohjaan mutta nousevat sopivasti keitettyinä pinnalle. Nostele tarallit reikäkauhalla leivinpaperille.
  4. Jäähdytä taralleja noin 5 minuuttia ja ripottele suolaa pintaan ennen paistamista. Paista tarallit 200 asteessa kullanruskeiksi 20–30 minuuttia. Tarjoa snackseinä maukkaan juuston sekä oliivien kanssa.

Sitruunamarinoidut oliivit:

  1. Valuta oliivit, kaada kannelliseen astiaan, viipaloi päälle sitruuna ja purista valkosipulit. Yhdistä mausteiden ja öljyn kanssa. Sekoita ja säilytä kannellisessa astiassa jääkaapissa.
MITÄ PIDIT?
0