Maku

Palsternakkarisotto ja parilasiika

35 min
MU
GL
5
0


 

Tulosta
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplpalsternakkaa
  • 2 kplsalottisipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 1/2 dlrisottoriisiä
  • 7 dlkasvislientä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 100 gtuorejuustoa

Lisäksi

  • 600 gsiikaa (fileinä)
  • 1/2 rklrypsiöljyä
  • 1/4 tlsuolaa

Koristeluun

  • 1 tlsitruunankuoriraastetta

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Kuutioi kuoritut palsternakat ja silppua kuoritut salottisipulit.

Kuumenna öljy paistokasarissa ja pehmitä siinä sipulisilppu. Lisää palsternakkakuutiot ja riisit, anna kuullottua 2 minuuttia. Valuta kiehuvaksi kuumennettu liemi joukkoon vähitellen. Anna kypsyä miedolla lämmöllä hiljaa poristen noin 20 minuuttia.

Lisää mausteet ja tuorejuusto palsternakkarisottoon.

Tarjoa palsternakkarisotto pariloidun siian kanssa. Sipaise siikafileet öljyllä ja pariloi ne kuumassa parilassa tai pannussa kypsiksi. Mausta suolalla.

MITÄ PIDIT?
5