Palsternakkarisotto ja parilasiika

35 min
5
0

Palsternakkarisotto ja parilasiika

MU
GL
0
5
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplpalsternakkaa
  • 2 kplsalottisipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 1/2 dlrisottoriisiä
  • 7 dlkasvislientä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 100 gtuorejuustoa

Lisäksi

  • 600 gsiikaa (fileinä)
  • 1/2 rklrypsiöljyä
  • 1/4 tlsuolaa

Koristeluun

  • 1 tlsitruunankuoriraastetta

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Kuutioi kuoritut palsternakat ja silppua kuoritut salottisipulit.

Kuumenna öljy paistokasarissa ja pehmitä siinä sipulisilppu. Lisää palsternakkakuutiot ja riisit, anna kuullottua 2 minuuttia. Valuta kiehuvaksi kuumennettu liemi joukkoon vähitellen. Anna kypsyä miedolla lämmöllä hiljaa poristen noin 20 minuuttia.

Lisää mausteet ja tuorejuusto palsternakkarisottoon.

Tarjoa palsternakkarisotto pariloidun siian kanssa. Sipaise siikafileet öljyllä ja pariloi ne kuumassa parilassa tai pannussa kypsiksi. Mausta suolalla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä