Maku

Palsternakkalaatikko

2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Palsternakkalaatikon lempeä makeus sopii loistavasti yhteen joulupöydän moninaisten makujen kanssa. Täyteläistä laatikkoa ei varmasti jää tähteeksi!
KA
3.9
4
Julkaistu 4.2.2016


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 700 gpalsternakkaa
  • 1 1/2 dlruokakermaa
  • 25 gvoita
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 dlkorppujauhoja
  • 2-3 rklsiirappia (vaaleaa)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlinkivääriä
  • 1/4 tlvalkopippuria

Päälle

  • 3 rklvoita (nokareina)
  • 1 rklkorppujauhoja
  • 2 rklmanteleita (tai hasselpähkinöitä, rouhittuna)
Tulosta

Palsternakkalaatikko – ohje:

  1. Kuori ja paloittele palsternakat. Keitä palat pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 15 minuuttia. Soseuta aivan sileäksi.
  2. Lisää kuumaan soseeseen kerma ja voi. Sekoita, kunnes voi sulaa.
  3. Vatkaa munan rakenne rikki, lisää korppujauhot ja turvota hetki. Lisää seos palsternakkasoseeseen. Mausta siirapilla (käytä ensin 2 rkl), suolalla, inkiväärillä ja pippurilla. Maista, kaipaako sose lisää mausteita.
  4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle voinokareita, korppujauhoja ja rouhittuja pähkinöitä.
  5. Kypsennä laatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

Kerman ja voin käytössä ei jouluna kannata kitsastella, mutta arkisessa versiossa voit hyvin korvata osan kermasta maidolla ja käyttää voin sijasta pullomargariinia.  

4 kommenttia