Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Palsternakkalaatikko

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Palsternakkalaatikon lempeä makeus sopii loistavasti yhteen joulupöydän moninaisten makujen kanssa. Täyteläistä laatikkoa ei varmasti jää tähteeksi!

4.2.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
700 g
palsternakkaa
1 1/2 dl
ruokakermaa
25 g
voita
1 kpl
munaa
1/2 dl
korppujauhoja
2-3 rkl
siirappia (vaaleaa)
1 tl
suolaa
1/2 tl
inkivääriä
1/4 tl
valkopippuria
Päälle
3 rkl
voita (nokareina)
1 rkl
korppujauhoja
2 rkl
manteleita (tai hasselpähkinöitä, rouhittuna)

Palsternakkalaatikko – ohje:

  1. Kuori ja paloittele palsternakat. Keitä palat pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 15 minuuttia. Soseuta aivan sileäksi.
  2. Lisää kuumaan soseeseen kerma ja voi. Sekoita, kunnes voi sulaa.
  3. Vatkaa munan rakenne rikki, lisää korppujauhot ja turvota hetki. Lisää seos palsternakkasoseeseen. Mausta siirapilla (käytä ensin 2 rkl), suolalla, inkiväärillä ja pippurilla. Maista, kaipaako sose lisää mausteita.
  4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle voinokareita, korppujauhoja ja rouhittuja pähkinöitä.
  5. Kypsennä laatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

Kerman ja voin käytössä ei jouluna kannata kitsastella, mutta arkisessa versiossa voit hyvin korvata osan kermasta maidolla ja käyttää voin sijasta pullomargariinia.  

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt