Palsternakkalaatikko
2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
2 h Palsternakkalaatikon lempeä makeus sopii loistavasti yhteen joulupöydän moninaisten makujen kanssa. Täyteläistä laatikkoa ei varmasti jää tähteeksi!
KA
3.9
Kuvat
Julkaistu 4.2.2016

Palsternakkalaatikko
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 700 gpalsternakkaa
- 1 1/2 dlruokakermaa
- 25 gvoita
- 1 kplmunaa
- 1/2 dlkorppujauhoja
- 2-3 rklsiirappia (vaaleaa)
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlinkivääriä
- 1/4 tlvalkopippuria
Päälle
- 3 rklvoita (nokareina)
- 1 rklkorppujauhoja
- 2 rklmanteleita (tai hasselpähkinöitä, rouhittuna)
Palsternakkalaatikko – ohje:
- Kuori ja paloittele palsternakat. Keitä palat pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 15 minuuttia. Soseuta aivan sileäksi.
- Lisää kuumaan soseeseen kerma ja voi. Sekoita, kunnes voi sulaa.
- Vatkaa munan rakenne rikki, lisää korppujauhot ja turvota hetki. Lisää seos palsternakkasoseeseen. Mausta siirapilla (käytä ensin 2 rkl), suolalla, inkiväärillä ja pippurilla. Maista, kaipaako sose lisää mausteita.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle voinokareita, korppujauhoja ja rouhittuja pähkinöitä.
- Kypsennä laatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
Kerman ja voin käytössä ei jouluna kannata kitsastella, mutta arkisessa versiossa voit hyvin korvata osan kermasta maidolla ja käyttää voin sijasta pullomargariinia.