


Palsternakkalaatikko
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Palsternakkalaatikon lempeä makeus sopii loistavasti yhteen joulupöydän moninaisten makujen kanssa. Täyteläistä laatikkoa ei varmasti jää tähteeksi!
Reseptin ainekset
4 annosta
700 g
palsternakkaa
1 1/2 dl
ruokakermaa
25 g
voita
1 kpl
munaa
1/2 dl
korppujauhoja
2-3 rkl
siirappia (vaaleaa)
1 tl
suolaa
1/2 tl
inkivääriä
1/4 tl
valkopippuria
Päälle
3 rkl
voita (nokareina)
1 rkl
korppujauhoja
2 rkl
manteleita (tai hasselpähkinöitä, rouhittuna)
Palsternakkalaatikko – ohje:
- Kuori ja paloittele palsternakat. Keitä palat pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 15 minuuttia. Soseuta aivan sileäksi.
- Lisää kuumaan soseeseen kerma ja voi. Sekoita, kunnes voi sulaa.
- Vatkaa munan rakenne rikki, lisää korppujauhot ja turvota hetki. Lisää seos palsternakkasoseeseen. Mausta siirapilla (käytä ensin 2 rkl), suolalla, inkiväärillä ja pippurilla. Maista, kaipaako sose lisää mausteita.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle voinokareita, korppujauhoja ja rouhittuja pähkinöitä.
- Kypsennä laatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
Kerman ja voin käytössä ei jouluna kannata kitsastella, mutta arkisessa versiossa voit hyvin korvata osan kermasta maidolla ja käyttää voin sijasta pullomargariinia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat