Maku

Palsternakka-vaahterasiirappikakku

1 h
4.8
4

Palsternakka-vaahterasiirappikakku

Palsternakkakakkua kannattaa kokeilla! Liemien luvattu juures sopii kakkuun mainiosti vaahterasiirapilla ja mascarponella lepytettynä. Käytä kakkuun uuden sadon juureksia.
Teksti Juulia Reinikka
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 2 kplpalsternakkaa
  • 1 kplomenaa
  • 1 kplappelsiinia
  • 1 dlhasselpähkinöitä
  • 175 gvoita
  • 2 3/4 dlruokosokeria
  • 1 dlvaahterasiirappia
  • 3 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 2 1/2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlinkivääriä
  • 3 kplmunaa

Täyte

  • 250 gmascarponejuustoa
  • 1/2 dlvaahterasiirappia

Lisäksi

  • Koristeluun tomusokeria ja appelsiininkuorisuikaleita

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista palsternakka-vaahterasiirappikakku näin:

Kuori ja raasta palsternakat ja omena. Tarvitset noin 8 dl palsternakkaraastetta. Raasta myös hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista hedelmän mehu. Rouhi pähkinät.

Sulata voi, sokeri ja siirappi kattilassa. Jäähdytä seos.

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Vatkaa munat voi-sokeriseokseen. Lisää joukkoon jauhoseos. Kääntele taikinaan palsternakka- ja omenaraaste, appelsiininkuori ja -mehu sekä pähkinärouhe.

Levitä taikina voideltuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan (Ø 24 cm).

Paista kakkua 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 45–50 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin värin. Irrota kakku vuoasta vadille hieman jäähtyneenä.

Sekoita mascarpone ja siirappi keskenään.

Halkaise jäähtynyt kakku ja levitä täyte kakun väliin.

Koristele palsternakka-vaahterasiirappikakun pinta tomusokerilla ja appelsiininkuorikiehkuroilla.

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä