4,8(5)
Palsternakka-vaahterasiirappikakku
1 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Palsternakkakakkua kannattaa kokeilla! Liemien luvattu juures sopii kakkuun mainiosti vaahterasiirapilla ja mascarponella lepytettynä. Käytä kakkuun uuden sadon juureksia.
Julkaistu 2.9.2014
Maku
Reseptin ainekset 12 palaa
2palsternakkaa (noin 350 g)
1omena
1appelsiini
1 dlhasselpähkinöitä
175 gvoita
2 ¾ dlruokosokeria
1 dlvaahterasiirappia
3 ¾ dlvehnäjauhoja
2 ½ tlleivinjauhetta
2 tlinkivääriä
3munaa
Täyte
250 gmascarponejuustoa
½ dlvaahterasiirappia
Koristeluun
tomusokeria ja appelsiininkuorisuikaleita

Valmista palsternakka-vaahterasiirappikakku näin:

  1. Kuori ja raasta palsternakat ja omena. Tarvitset noin 8 dl palsternakkaraastetta. Raasta myös hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista hedelmän mehu. Rouhi pähkinät.
  2. Sulata voi, sokeri ja siirappi kattilassa. Jäähdytä seos.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  4. Vatkaa munat voi-sokeriseokseen. Lisää joukkoon jauhoseos. Kääntele taikinaan palsternakka- ja omenaraaste, appelsiininkuori ja -mehu sekä pähkinärouhe.
  5. Levitä taikina voideltuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan (Ø 24 cm).
  6. Paista kakkua 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 45–50 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin värin. Irrota kakku vuoasta vadille hieman jäähtyneenä.
  7. Sekoita mascarpone ja siirappi keskenään.
  8. Halkaise jäähtynyt kakku ja levitä täyte kakun väliin.
  9. Koristele palsternakka-vaahterasiirappikakun pinta tomusokerilla ja appelsiininkuorikiehkuroilla.
5 kommenttia