


Palsternakka-vaahterasiirappikakku
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Palsternakkakakkua kannattaa kokeilla! Liemien luvattu juures sopii kakkuun mainiosti vaahterasiirapilla ja mascarponella lepytettynä. Käytä kakkuun uuden sadon juureksia.
Reseptin ainekset
12 palaa
2
palsternakkaa (noin 350 g)
1
omena
1
appelsiini
1 dl
hasselpähkinöitä
175 g
voita
2 ¾ dl
ruokosokeria
1 dl
vaahterasiirappia
3 ¾ dl
vehnäjauhoja
2 ½ tl
leivinjauhetta
2 tl
inkivääriä
3
munaa
Täyte
250 g
mascarponejuustoa
½ dl
vaahterasiirappia
Koristeluun
tomusokeria ja appelsiininkuorisuikaleita
Valmista palsternakka-vaahterasiirappikakku näin:
- Kuori ja raasta palsternakat ja omena. Tarvitset noin 8 dl palsternakkaraastetta. Raasta myös hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista hedelmän mehu. Rouhi pähkinät.
- Sulata voi, sokeri ja siirappi kattilassa. Jäähdytä seos.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa munat voi-sokeriseokseen. Lisää joukkoon jauhoseos. Kääntele taikinaan palsternakka- ja omenaraaste, appelsiininkuori ja -mehu sekä pähkinärouhe.
- Levitä taikina voideltuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan (Ø 24 cm).
- Paista kakkua 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 45–50 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin värin. Irrota kakku vuoasta vadille hieman jäähtyneenä.
- Sekoita mascarpone ja siirappi keskenään.
- Halkaise jäähtynyt kakku ja levitä täyte kakun väliin.
- Koristele palsternakka-vaahterasiirappikakun pinta tomusokerilla ja appelsiininkuorikiehkuroilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat