Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Palsternakka-vaahterasiirappikakku

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Palsternakkakakkua kannattaa kokeilla! Liemien luvattu juures sopii kakkuun mainiosti vaahterasiirapilla ja mascarponella lepytettynä. Käytä kakkuun uuden sadon juureksia.

2.9.2014
Reseptin ainekset
12 palaa
2
palsternakkaa (noin 350 g)
1
omena
1
appelsiini
1 dl
hasselpähkinöitä
175 g
voita
2 ¾ dl
ruokosokeria
1 dl
vaahterasiirappia
3 ¾ dl
vehnäjauhoja
2 ½ tl
leivinjauhetta
2 tl
inkivääriä
3
munaa
Täyte
250 g
mascarponejuustoa
½ dl
vaahterasiirappia
Koristeluun
tomusokeria ja appelsiininkuorisuikaleita

Valmista palsternakka-vaahterasiirappikakku näin:

  1. Kuori ja raasta palsternakat ja omena. Tarvitset noin 8 dl palsternakkaraastetta. Raasta myös hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista hedelmän mehu. Rouhi pähkinät.
  2. Sulata voi, sokeri ja siirappi kattilassa. Jäähdytä seos.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  4. Vatkaa munat voi-sokeriseokseen. Lisää joukkoon jauhoseos. Kääntele taikinaan palsternakka- ja omenaraaste, appelsiininkuori ja -mehu sekä pähkinärouhe.
  5. Levitä taikina voideltuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan (Ø 24 cm).
  6. Paista kakkua 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 45–50 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin värin. Irrota kakku vuoasta vadille hieman jäähtyneenä.
  7. Sekoita mascarpone ja siirappi keskenään.
  8. Halkaise jäähtynyt kakku ja levitä täyte kakun väliin.
  9. Koristele palsternakka-vaahterasiirappikakun pinta tomusokerilla ja appelsiininkuorikiehkuroilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt