Palsternakka-vaahterasiirappikakku
1 h
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
30 minPalsternakkakakkua kannattaa kokeilla! Liemien luvattu juures sopii kakkuun mainiosti vaahterasiirapilla ja mascarponella lepytettynä. Käytä kakkuun uuden sadon juureksia.
4.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 2.9.2014

Palsternakka-vaahterasiirappikakku
Reseptin ainekset (12 palaa)
- 2palsternakkaa (noin 350 g)
- 1omena
- 1appelsiini
- 1 dlhasselpähkinöitä
- 175 gvoita
- 2 ¾ dlruokosokeria
- 1 dlvaahterasiirappia
- 3 ¾ dlvehnäjauhoja
- 2 ½ tlleivinjauhetta
- 2 tlinkivääriä
- 3munaa
Täyte
- 250 gmascarponejuustoa
- ½ dlvaahterasiirappia
Koristeluun
- tomusokeria ja appelsiininkuorisuikaleita
Valmista palsternakka-vaahterasiirappikakku näin:
- Kuori ja raasta palsternakat ja omena. Tarvitset noin 8 dl palsternakkaraastetta. Raasta myös hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista hedelmän mehu. Rouhi pähkinät.
- Sulata voi, sokeri ja siirappi kattilassa. Jäähdytä seos.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa munat voi-sokeriseokseen. Lisää joukkoon jauhoseos. Kääntele taikinaan palsternakka- ja omenaraaste, appelsiininkuori ja -mehu sekä pähkinärouhe.
- Levitä taikina voideltuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan (Ø 24 cm).
- Paista kakkua 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 45–50 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin värin. Irrota kakku vuoasta vadille hieman jäähtyneenä.
- Sekoita mascarpone ja siirappi keskenään.
- Halkaise jäähtynyt kakku ja levitä täyte kakun väliin.
- Koristele palsternakka-vaahterasiirappikakun pinta tomusokerilla ja appelsiininkuorikiehkuroilla.