


Tätien tapaan
Palsternakka- tarte tatin − suolaisen keikauspiirakan päätähtenä loistavat karamellisoidut palsternakat
2 h 5 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h 30 min
Suolaisen tarte tatinin salaisuus on palsternakkojen ja salottisipuleiden karamellisoinnissa. Piirakan kruunaa pähkinäinen vuohenjuustotahna.
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
150 g
voita
3¾ dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kylmää vettä
Täyte
3 (noin 450 g)
pientä palsternakkaa
4
salottisipulia
2 rkl
oliiviöljyä
25 g
voita
2
rosmariininoksaa
2 rkl
balsamiviinietikkaa
1 rkl
ruokosokeria
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
1 rs (150 g)
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
hunajaa
¼ tl
mustapippuria
1 dl
saksanpähkinöitä
Palsternakka- tarte tatin − ohje:
- Mittaa jauhot ja huoneenlämpöinen voi kulhoon, nypi murumaiseksi. Lisää vesi ja muotoile taikina palloksi. Kääri taikina kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa 1 tunti.
- Kuori palsternakat ja sipulit. Leikkaa palsternakat pitkittäin noin 1 cm:n viipaleiksi ja puolita sipulit.
- Kuumenna öljy ja voi valurautaisessa pannussa (ø 22 cm). Paista palsternakkaviipaleita molemmin puolin 2–3 minuuttia. Ota palsternakat sivuun ja laita sipulit pannulle leikkauspinta alaspäin. Paista hetki. Lisää yrtit, etikka, sokeri, suola ja mustapippuri pannulle ja hauduta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Ota pannu liedeltä ja asettele palsternakat sipuleiden joukkoon.
- Kauli taikina pannun kokoiseksi pyöreäksi levyksi ja laita se täytteiden päälle. Paina taikinan reunat tiiviisti juuresten ja pannuun reunan väliin.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa piirakka ylösalaisin tarjoilulautaselle.
- Vatkaa vuohenjuusto, öljy ja hunaja notkeaksi. Paahda pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia ja rouhi pähkinät. Ripottele rouhe juuston pinnalle. Tarjoa juusto piirakan kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat