Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Palsternakka-omenakeikaukset

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
21.9.2010
Reseptin ainekset
8 kpl
Taikina
100 g
palsternakkaa
100 g
voita
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
sokeria
Täyte
3 kpl
omenaa
50 g
voita
1/2 dl
vaahterasiirappia

Keitä kuorittu, paloiteltu palsternakka kypsäksi. Kaada vesi pois ja soseuta palsternakka. Jäähdytä sose. Sekoita voista, jauhoista, sokerista ja palsternakkasoseesta tasainen taikina. Muovaa taikinasta pallo ja nosta jääkaappiin viilenemään 1–2 tunniksi. Kuori omenat, poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Paista omenaviipaleita hetki voissa. Jaa omenat rasvoineen pieniin uunivuokiin (7–8 kpl). Valuta päälle vaahterasiirappia. Kauli kylmä taikina levyksi. Leikkaa levystä uunivuokien kokoisia pyörylöitä ja nosta vuokiin omenoiden päälle. Paista palsternakka-omenapiiraita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Keikauta lämpimät palsternakka-omenakeikaukset lautasille ja tarjoa kahvin kanssa sellaisenaan tai jäätelön kanssa jälkiruokana.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt