Maku

Palsternakka-omenakeikaukset

2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
MU
KA
3.3
0
Julkaistu: 21.9.2010


Ainekset (8 kpl)

Taikina

  • 100 gpalsternakkaa
  • 100 gvoita
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklsokeria

Täyte

  • 3 kplomenaa
  • 50 gvoita
  • 1/2 dlvaahterasiirappia
Tulosta

Keitä kuorittu, paloiteltu palsternakka kypsäksi. Kaada vesi pois ja soseuta palsternakka. Jäähdytä sose. Sekoita voista, jauhoista, sokerista ja palsternakkasoseesta tasainen taikina. Muovaa taikinasta pallo ja nosta jääkaappiin viilenemään 1–2 tunniksi. Kuori omenat, poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Paista omenaviipaleita hetki voissa. Jaa omenat rasvoineen pieniin uunivuokiin (7–8 kpl). Valuta päälle vaahterasiirappia. Kauli kylmä taikina levyksi. Leikkaa levystä uunivuokien kokoisia pyörylöitä ja nosta vuokiin omenoiden päälle. Paista palsternakka-omenapiiraita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Keikauta lämpimät palsternakka-omenakeikaukset lautasille ja tarjoa kahvin kanssa sellaisenaan tai jäätelön kanssa jälkiruokana.

Kommentoi »