Omenasose
16 h 40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
16 h Omenasose on paras tapa säilöä jättimäinen omenasato, etkä tarvitse kuin ripauksen sokeria. Höyrytä omenapalat, mausta mieleiseksi ja pakasta kätevinä annoksina. Sulata omenasosetta paitsi puuron ja jogurtin päälle, myös leivonnaisiin ja jälkiruokiin.
GL
MA
MU
3.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 25.10.2016

Omenasose
Reseptin ainekset (30 annosta)
Omenasose
- 2000 gomenaa
- 1 1/2 dlvettä
- 2 dlsokeria
- 3 kpltähtianista
- 1 kplkanelitankoa
Omenasose valmistuu näin:
- Pese omenat ja kuori ne halutessasi. Lohko omenat ja poista siemenkodat.
- Mittaa kattilaan omenat, vesi ja sokeri. Lisää mausteet mukaan maustepussissa.
- Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua välillä sekoitellen, kunnes omenat ovat pehmenneet ja soseutuneet. Voit jättää rakenteeseen hiukan sattumia, tai keittää soseen täysin sileäksi.
- Poista maustepussi ja jaa sose pakastusrasioihin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta jääkaappiin yön ajaksi ja pakasta vasta jääkaappikylmänä.
- Sose säilyy pakastimessa useita kuukausia.
Vinkki!
Voit maustaa soseen tähtianiksen ja kanelin sijaan jauhetulla kardemummalla (2 tl), vaniljasokerilla (1 tl) tai calvadosilla, rommilla tai konjakilla (2 rkl).
Kesäomenoiden ohuet kuoret hajoavat keitettäessä soseeseen. Jos keität sosetta paksukuorisemmista talviomenoista, ne kannattaa kuoria.

Normandialainen omenapiirakka – ranskalaisklassikko saa hurmaavan makunsa calvadoksesta
Maku

Omenapiirakka – rakastettu klassikko täynnä makua
Maku

Kaura-omenapaistos pannulla – vartissa valmis takuuvarma herkkuhitti
Maku

Kaikkien aikojen parhaat omenapiirakat – 10 rakastetuinta reseptiämme, jotka vievät kielen mennessään

Suolaisenmakea omena-pekonipizza
Kotivinkki

Tarte tatin
Maku

Omenahillo uunissa – paahteisen karamellisoitunut syysherkku valmistuu miltei itsestään
Kotivinkki

Vähäsokerinen omenahillo uunissa
Maku