Pakastettava omenasose

16 h 40 min
3.5
0

Pakastettava omenasose

GL
MA
MU
0
3.5
Kellarittoman omenasose säilyy parhaiten pakkasessa. Pakastettava sose on myös loistovalinta, kun haluat käyttää vähemmän sokeria.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 annosta)

  • 2000 gomenaa
  • 1 1/2 dlvettä
  • 2 dlsokeria
  • 3 kpltähtianista
  • 1 kplkanelitankoa

Tee näin

16 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN16 h

Valmista pakastettava omenasose näin:

Pese omenat ja kuori ne halutessasi. Lohko omenat ja poista siemenkodat.

Mittaa kattilaan omenat, vesi ja sokeri. Lisää mausteet mukaan maustepussissa.

Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua välillä sekoitellen, kunnes omenat ovat pehmenneet ja soseutuneet. Voit jättää rakenteeseen hiukan sattumia, tai keittää soseen täysin sileäksi.

Poista maustepussi ja jaa sose pakastusrasioihin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta jääkaappiin yön ajaksi ja pakasta vasta jääkaappikylmänä.

Sose säilyy pakastimessa useita kuukausia.

*Kesäomenoiden ohuet kuoret hajoavat keitettäessä soseeseen. Jos keität sosetta paksukuorisemmista talviomenoista, ne kannattaa kuoria.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä