3,6(18)
Omenasose
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Kasvis
Laktoositon
Vegaaninen
16 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 16 h
Omenasose on paras tapa säilöä jättimäinen omenasato, etkä tarvitse kuin ripauksen sokeria. Höyrytä omenapalat, mausta mieleiseksi ja pakasta kätevinä annoksina. Sulata omenasosetta paitsi puuron ja jogurtin päälle, myös leivonnaisiin ja jälkiruokiin.
25.10.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
30 annosta
Omenasose
2 kgomenaa
1 1/2 dlvettä
2 dlsokeria
3tähtianista
1kanelitanko

Omenasose – ohje:

  1. Pese omenat ja kuori ne halutessasi. Lohko omenat ja poista siemenkodat.
  2. Mittaa kattilaan omenat, vesi ja sokeri. Lisää mausteet mukaan maustepussissa.
  3. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua välillä sekoitellen, kunnes omenat ovat pehmenneet ja soseutuneet. Voit jättää rakenteeseen hiukan sattumia, tai keittää soseen täysin sileäksi.
  4. Poista maustepussi ja jaa sose pakastusrasioihin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta jääkaappiin yön ajaksi ja pakasta vasta jääkaappikylmänä.
  5. Omenasose säilyy pakastimessa useita kuukausia.

Vinkki!

Voit maustaa omenasoseen tähtianiksen ja kanelin sijaan jauhetulla kardemummalla (2 tl), vaniljasokerilla (1 tl) tai calvadosilla, rommilla tai konjakilla (2 rkl).

Kesäomenoiden ohuet kuoret hajoavat keitettäessä soseeseen. Jos keität sosetta paksukuorisemmista talviomenoista, ne kannattaa kuoria.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.