Paistetut silakat, yrtti-kurkkusalaatti ja puikulamuusi

Reseptin ainekset (4-6 annosta)
- ½ kgsilakkafileitä
- 2 tlsuolaa
- 1 dlruisjauhoja
Paistamiseen
- voita
Yrtti-kurkkusalaatti
- ½ dlomenaviinietikkaa
- 1 rklsokeria
- ¼ tlsuolaa
- ¼ tlvalkopippuria
- 1kurkku
- 1 dlyrttejä hienonnettuna (persilja, basilika ja tilli)
Sinapinsiemen-puikulamuusi
- 1 kgpuikulaperunoita
- 50 gvoita
- 3 dlmaitoa
- 1 rklsinapinsiemeniä
- ¼ tljauhettua muskottipähkinää
- 1½ tlsuolaa
Yrtti-kurkkusalaatti
1. Sekoita omenaviinietikkaan sokeri, suola ja valkopippuri. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut.
2. Kuori ja viipaloi kurkku ohueksi ja lisää kurkkusiivut etikkaliemeen.
3. Hienonna yrtit ja lisää joukkoon. Annan yrtti-kurkkusalaatin maustua 30 minuuttia.
Sinapinsiemen-puikulamuusi
1. Kuori puikulat ja keitä ne kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja hienonna perunat muusiksi.
2. Mittaa erilliseen kattilaan voi, maito, sinapinsiemenset,muskottipähkinä ja suola. Kiehautaja lisää soseutettujan perunoiden joukkoon.
Paistetut silakat
1. Sekoita suola ja jauhot keskenään ja kääntele silakkafileet jauhoseoksessa molemmin puolin.
2. Paista fileet voissa rapeaksi, pari minuuttia per puoli.
3. Voit tehdä lapsille silakkafileistä ”kalapuikkoja” irroittamalla fileet nahasta. Homma onnistuu helposti sormin vetämällä. Herkuttele paistetut silakat puikulamuusin ja yrtti-kurkkusalaatin kera.