


Paistetut silakat, yrtti-kurkkusalaatti ja puikulamuusi
Paistetut silakat maistuu yrtti-kurkkusalaatin ja puikulamuusin kanssa joka iikalle.
Yrtti-kurkkusalaatti
1. Sekoita omenaviinietikkaan sokeri, suola ja valkopippuri. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut.
2. Kuori ja viipaloi kurkku ohueksi ja lisää kurkkusiivut etikkaliemeen.
3. Hienonna yrtit ja lisää joukkoon. Annan yrtti-kurkkusalaatin maustua 30 minuuttia.
Sinapinsiemen-puikulamuusi
1. Kuori puikulat ja keitä ne kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja hienonna perunat muusiksi.
2. Mittaa erilliseen kattilaan voi, maito, sinapinsiemenet, muskottipähkinä ja suola. Kiehauta ja lisää soseutettujen perunoiden joukkoon.
Paistetut silakat
1. Sekoita suola ja jauhot keskenään ja kääntele silakkafileet jauhoseoksessa molemmin puolin.
2. Paista fileet voissa rapeaksi, pari minuuttia per puoli.
3. Voit tehdä lapsille silakkafileistä ”kalapuikkoja” irrottamalla fileet nahasta. Homma onnistuu helposti sormin vetämällä. Herkuttele paistetut silakat puikulamuusin ja yrtti-kurkkusalaatin kera.