Kotivinkki

Voissa paistettu kuha

10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
Ruskistetussa voissa paistettu kuha on taivaallisen hyvää, maku on pähkinäisen täyteläinen.
3.8
1
Julkaistu 13.4.2016


Reseptin ainekset (2 annosta)

  • 300–400 gkuhafileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2–3 rklvoita
Tulosta

Paistettu kuha – ohje:

  1. Valitse mahdollisimman suuri kuhafilee. Suuren fileen selkäosasta saa kauniita ja paksuja annospaloja. Tunnustele sormella fileen keskellä kulkeva ruotorivi. Poista ruodot leikkaamalla fileestä kapean kiilan muotoinen pala pois. Leikkaa kala annospaloiksi ja suolaa sekä pippuroi palat molemmin puolin.
  2. Sulata voi paistinpannussa. Anna sen ruskistua, jolloin voihin tulee pähkinäinen maku. Lisää kalapalat. Paista hieman keskilämpöä kovemmalla. Kallista pannua välillä ja valele lusikalla ruskistunutta voita kalapalan päälle. Käännä parin minuutin jälkeen ja paista toinen puoli samalla tavalla. Tarjoa paistettu kuha heti.

Vinkki!

Tarjoa paistetun kuhan kanssa esimerkiksi herkullista hernehummusta.

1 kommentti