Kotivinkki

Voissa paistettu kuha

10 min
3.55
1

Ruskistetussa voissa paistettu kuha on taivaallisen hyvää, maku on pähkinäisen täyteläinen.
Tulosta
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski

Ainekset (2 annosta)

  • 300–400 gkuhafileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2–3 rklvoita

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

1. Valitse mahdollisimman suuri kuhafilee. Suuren fileen selkäosasta saa kauniita ja paksuja annospaloja. Tunnustele sormella fileen keskellä kulkeva ruotorivi. Poista ruodot leikkaamalla fileestä kapean kiilan muotoinen pala pois. Leikkaa kala annospaloiksi ja suolaa sekä pippuroi palat molemmin puolin. 2. Sulata voi paistinpannussa. Anna sen ruskistua, jolloin voihin tulee pähkinäinen maku. Lisää kalapalat. Paista hieman keskilämpöä kovemmalla. Kallista pannua välillä ja valele lusikalla ruskistunutta voita kalapalan päälle. Käännä parin minuutin jälkeen ja paista toinen puoli samalla tavalla. Tarjoa paistettu kuha heti.

Tarjoa kuhan kanssa herkullista hernehummusta.

MITÄ PIDIT?
3.55