Kotivinkki

Hernehummus

10 min
0
0

Hernehummus

Hernehummus syntyy helposti pakasteherneistä ja on loistava vaihtoehto perinteiselle kihhernehummukselle.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (2–4 annosta)

  • 1 pspakasteherneitä (200 g)
  • 3 rklsitruunan mehua
  • 1valkosipulinkynsi
  • 2 rkltahinia eli seesaminsiementahnaa
  • 1 rklneitsytoliiviöljyä
  • ⅓ tljeeraa
  • ½–1 tlsuolaa
  • ripaus mustapippuria

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

1. Sulata herneet, purista sitruunan mehu ja kuori valkosipulinkynsi.

2. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Anna hernehummuksen maustua jääkaapissa vaikka yön yli. Kirkkaanvihreä väri haalistuu hieman säilytyksen aikana. Tarjoa hernehummus esimerkiksi salaatin kaverina tai leivänpäällä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä