Kotivinkki

Hernehummus

10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
Hernehummus syntyy helposti pakasteherneistä ja on loistava vaihtoehto perinteiselle kihhernehummukselle.
4.2
1
Julkaistu: 13.4.2016


Ainekset (2–4 annosta)

  • 1 pspakasteherneitä (200 g)
  • 3 rklsitruunan mehua
  • 1valkosipulinkynsi
  • 2 rkltahinia eli seesaminsiementahnaa
  • 1 rklneitsytoliiviöljyä
  • ⅓ tljeeraa
  • ½–1 tlsuolaa
  • ripaus mustapippuria
Tulosta
1. Sulata herneet, purista sitruunan mehu ja kuori valkosipulinkynsi.
2. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Anna hernehummuksen maustua jääkaapissa vaikka yön yli. Kirkkaanvihreä väri haalistuu hieman säilytyksen aikana. Tarjoa hernehummus esimerkiksi salaatin kaverina tai leivänpäällä.
MITÄ PIDIT?
4.17
1 kommentti