


Hernehummus
10 min
Hernehummus syntyy helposti pakasteherneistä ja on loistava vaihtoehto perinteiselle kihhernehummukselle.
Reseptin ainekset
2–4 annosta
1 ps
pakasteherneitä (200 g)
3 rkl
sitruunan mehua
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
tahinia eli seesaminsiementahnaa
1 rkl
neitsytoliiviöljyä
⅓ tl
jeeraa
½–1 tl
suolaa
ripaus mustapippuria
1. Sulata herneet, purista sitruunan mehu ja kuori valkosipulinkynsi.
2. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Anna hernehummuksen maustua jääkaapissa vaikka yön yli. Kirkkaanvihreä väri haalistuu hieman säilytyksen aikana. Tarjoa hernehummus esimerkiksi salaatin kaverina tai leivänpäällä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat