Hernehummus
10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
Hernehummus syntyy helposti pakasteherneistä ja on loistava vaihtoehto perinteiselle kihhernehummukselle.
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 13.4.2016

Hernehummus
Reseptin ainekset (2–4 annosta)
- 1 pspakasteherneitä (200 g)
- 3 rklsitruunan mehua
- 1valkosipulinkynsi
- 2 rkltahinia eli seesaminsiementahnaa
- 1 rklneitsytoliiviöljyä
- ⅓ tljeeraa
- ½–1 tlsuolaa
- ripaus mustapippuria
1. Sulata herneet, purista sitruunan mehu ja kuori valkosipulinkynsi.
2. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Anna hernehummuksen maustua jääkaapissa vaikka yön yli. Kirkkaanvihreä väri haalistuu hieman säilytyksen aikana. Tarjoa hernehummus esimerkiksi salaatin kaverina tai leivänpäällä.