


Paistetut nektariinit ja makea pähkinämuru – pannulla tirisee mehukas ja rapea kesäjälkkäri, jota haluat toisenkin satsin
30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min
Paistetut nektariinit maistuvat taivaallisilta pähkinäcrumblen ja mansikkamoussen tai jäätelön kera. Kesäjälkkäri onnistuu myös grillaten mainiosti varsinkin, jos käytössä on valurautapannu. Nam!
Reseptin ainekset
4 annosta
Pähkinäcrumble
2 dl
pähkinöitä (esim. cashew, hassel)
50 g
pehmeää voita
½ dl
fariinisokeria
1 dl
vehnäjauhoja
Lisäksi
5
nektariinia
1 rkl
voita
½ dl
fariinisokeria
Mansikkamousse
2 dl
kuohukermaa
1 dl
turkkilaista jogurttia
1 rkl
sokeria
2 tl
ruusuvettä
3 dl
mansikoita
Paistetut nektariinit valmistetaan näin:
- Aloita moussesta. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa jogurtti, sokeri ja ruusuvesi. Poista mansikoista kannat ja leikkaa marjat pieniksi kuutioiksi. Kääntele mansikat ja kermavaahto jogurttiseokseen. Pane mousse kylmään.
- Rouhi pähkinät veitsellä. Sekoita pähkinät, voi, fariinisokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi.
- Leikkaa nektariinit viipaleiksi.
- Pane valurautapannu grilliin kuumenemaan noin 5 minuutiksi. Kaada crumble kuumalle pannulle ja paista grillissä sekoitellen noin 5 minuuttia tai kunnes crumble on selvästi ruskeampaa ja rapean oloista. Lusikoi crumble pois pannulta.
- Lisää ruokalusikallinen voita, viipaloidut nektariinit ja fariinisokeria pannulle. Paista noin 5 minuuttia niin, että nektariinit pehmenevät mutta pysyvät vielä koossa. Lusikoi crumble takaisin nektariinien päälle, kuumenna ja siirrä sitten pannu grillistä pois.
- Tarjoa paistetut nektariinit ja crumble kuumina kylmän mansikkamoussen kanssa.
Vinkki!
Kokeile nektariinin sijaan persikkaa, luumua tai kirsikkaa tai yhdistä ne kaikki. Mansikkamoussen voit korvata jäätelöllä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat