Paistetut nektariinit ja makea pähkinämuru – pannulla tirisee mehukas ja rapea kesäjälkkäri, jota haluat toisenkin satsin
30 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
10 minPaistetut nektariinit maistuvat taivaallisilta pähkinäcrumblen ja mansikkamoussen tai jäätelön kera. Kesäjälkkäri onnistuu myös grillaten mainiosti varsinkin, jos käytössä on valurautapannu. Nam!
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.7.2020

Paistetut nektariinit ja makea pähkinämuru – pannulla tirisee mehukas ja rapea kesäjälkkäri, jota haluat toisenkin satsin
Ainekset (4 annosta)
Pähkinäcrumble
- 2 dlpähkinöitä (esim. cashew, hassel)
- 50 gpehmeää voita
- ½ dlfariinisokeria
- 1 dlvehnäjauhoja
Lisäksi
- 5nektariinia
- 1 rklvoita
- ½ dlfariinisokeria
Mansikkamousse
- 2 dlkuohukermaa
- 1 dlturkkilaista jogurttia
- 1 rklsokeria
- 2 tlruusuvettä
- 3 dlmansikoita
Paistetut nektariinit valmistetaan näin:
- Aloita moussesta. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa jogurtti, sokeri ja ruusuvesi. Poista mansikoista kannat ja leikkaa marjat pieniksi kuutioiksi. Kääntele mansikat ja kermavaahto jogurttiseokseen. Pane mousse kylmään.
- Rouhi pähkinät veitsellä. Sekoita pähkinät, voi, fariinisokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi.
- Leikkaa nektariinit viipaleiksi.
- Pane valurautapannu grilliin kuumenemaan noin 5 minuutiksi. Kaada crumble kuumalle pannulle ja paista grillissä sekoitellen noin 5 minuuttia tai kunnes crumble on selvästi ruskeampaa ja rapean oloista. Lusikoi crumble pois pannulta.
- Lisää ruokalusikallinen voita, viipaloidut nektariinit ja fariinisokeria pannulle. Paista noin 5 minuuttia niin, että nektariinit pehmenevät mutta pysyvät vielä koossa. Lusikoi crumble takaisin nektariinien päälle, kuumenna ja siirrä sitten pannu grillistä pois.
- Tarjoa paistetut nektariinit ja crumble kuumina kylmän mansikkamoussen kanssa.
Vinkki!
Kokeile nektariinin sijaan persikkaa, luumua tai kirsikkaa tai yhdistä ne kaikki. Mansikkamoussen voit korvata jäätelöllä.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0