Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pannulla paistetut lihapullat saavat ihanan rapean pinnan – ota talteen suosittu klassikkoreseptimme!

40 min

Pannulla lihapullat paistuvat nopeasti tarjoiluvalmiiksi. Erityisrapea pinta tuo oman lisänsä jo muutenkin herkulliseen klassikkoruokaan. Näitä lihapullia on lähes mahdoton vastustaa!

21.10.2018
Reseptin ainekset
45 kpl
Paistetut lihapullat
1 dl
korppujauhoja
2 dl
kermaviiliä
1 dl
sipulia
1 rkl
voita
500 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1 kpl
munaa
1 tl
suolaa
1/2 tl
valkopippuria

Pannulla paistetut lihapullat – ohje:

  1. Sekoita korppujauhot ja kermaviili kulhossa. Anna turvota hetki.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista sipulisilppu kevyesti rasvassa pannulla ja anna jäähtyä ennen murekeseokseen lisäämistä.
  3. Lisää muut aineet ja vaivaa murekemassa tasaiseksi.
  4. Tee taikinasta kostealle työlaudalle pari tankoa ja paloittele ne samankokoisiksi paloiksi. Pyörittele kostein käsin pyöryköiksi.
  5. Paista pyörykät voissa pannulla pienissä erissä kauniin ruskeiksi. Kiehauta kuumalla pannulla paistoerien välillä vähän vettä ja säästä tämä liemi halutessasi ruskeaa kastiketta varten.
  6. Nosta lihapullat pois pannulta ja tarjoile.

Lihapullat erilaisina versioina

Kevennetty: Käytä taikinaan vähärasvaista jauhelihaa ja nesteeksi rasvatonta maitoa tai kivennäisvettä. Kypsennä lihapullat uunissa 225 asteessa 15–20 minuuttia. Valmista kevyempi kastike lihaliemestä sekä kevytkermasta ja suurusta kastike kastikesuuruksella.

Karsittu: Korvaa korppujauhe gluteenittomalla korppujauheella tai 2 viipaleella raastettua gluteenitonta leipää. Jos haluat maidottoman vaihtoehdon käytä nesteenä kivennäisvettä tai lihalientä ja paista öljyssä. Munan voit tarvittaessa jättää mureketaikinasta pois.

Uudistettu: Voit korvata korppujauheen 2–3 vaalealla leipäviipaleella tai parilla keitetyllä hienonnetulla perunalla. Leivät voit hienontaa tai turvottaa suoraan nesteessä.

Tuunattu: Kun kaipaat vaihtelua lihapullien makuun kokeile maustajaksi erilaisia yrttejä ja valmiita maustekastikkeita, vaikkapa chilikastiketta, pestoa tai currytahnaa. Sujauta mureketaikinan sekaan mausteiden kanssa hienonnettuja ja esikypsennettyjä sieniä, kasviksia, juustoa, kapriksia tai kuivattuja hedelmiä.

Vinkki!

Haluaisitko valmistaa lihapullat uunissa? Kurkkaa siinä tapauksessa tämä lihapullien resepti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt