Maku

Paistetut lihapullat

40 min
3.9
5

Paistetut lihapullat

Pannulla paistaen lihapullat saavat ihanan rapean pinnan. Lihapullat sopivat niin arkeen kuin illanistujaisiin tai brunssille. Tällä reseptillä onnistut!
Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (45 kpl)

  • 1 dlkorppujauhoja
  • 2 dlkermaviiliä
  • 1 dlsipulia
  • 1 rklvoita
  • 500 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Herkulliset lihapullat valmistat näin:

Sekoita korppujauhot ja kermaviili kulhossa. Anna turvota hetki.

Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista sipulisilppu kevyesti rasvassa pannulla ja anna jäähtyä ennen murekeseokseen lisäämistä.

Lisää muut aineet ja vaivaa murekemassa tasaiseksi.

Tee taikinasta kostealle työlaudalle pari tankoa ja paloittele ne samankokoisiksi paloiksi. Pyörittele kostein käsin pyöryköiksi.

Paista pyörykät voissa pannulla pienissä erissä kauniin ruskeiksi. Kiehauta kuumalla pannulla paistoerien välillä vähän vettä ja säästä tämä liemi kastiketta varten.

Nosta lihapullat syrjään ja valmista kastike.

•Kevennetty: Käytä taikinaan vähärasvaista jauhelihaa ja nesteeksi rasvatonta maitoa tai kivennäisvettä. Kypsennä lihapullat uunissa 225 asteessa 15–20 minuuttia. Valmista kevyempi kastike lihaliemestä sekä kevytkermasta ja suurusta kastike kastikesuuruksella.

•Karsittu: Korvaa korppujauhe gluteenittomalla korppujauheella tai 2 viipaleella raastettua gluteenitonta leipää. Jos haluat maidottoman vaihtoehdon käytä nesteenä kivennäisvettä tai lihalientä ja paista öljyssä. Munan voit tarvittaessa jättää mureketaikinasta pois.

•Uudistettu: Voit korvata korppujauheen 2–3 vaalealla leipäviipaleella tai parilla keitetyllä hienonnetulla perunalla. Leivät voit hienontaa tai turvottaa suoraan nesteessä.

•Kun kaipaat vaihtelua lihapullien makuun kokeile maustajaksi erilaisia yrttejä ja valmiita maustekastikkeita, vaikkapa chilikastiketta, pestoa tai currytahnaa. Sujauta mureketaikinan sekaan mausteiden kanssa hienonnettuja ja esikypsennettyjä sieniä, kasviksia, juustoa, kapriksia tai kuivattuja hedelmiä.

Vinkki!

Valmis sipulikeittoainespussi auttaa kiireistä lihapullan pyörittäjää. Sekoita pussin sisus nesteeseen ja vaivaa jauheliha joukkoon.
MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä