Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ruskea kastike – perinteinen resepti, joka palauttaa mieleen makumuistot mummolasta

10 min

Ruskea kastike ansaitsee ylistyslaulun. Sen avulla syntyy täyttävä arkiateria vähemmälläkin lihamäärällä. Onnistut takuuvarmasti, kun käytät yhtä paljon sekä rasvaa että jauhoja ja lisäät liemen jauhosuurukseen kuumana.

Reseptin ainekset
4 annosta
Ruskea kastike
4 dl
voimakkaan makuista lihalientä
2 rkl
voita tai margariinia
2 rkl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
½ tl
pippuria

Ruskea kastike – ohje:

  1. Kiehauta lihaliemi omassa kattilassaan. Valmista se liemikuutiosta tai fondista pakkauksen ohjeen mukaan. Voit käyttää myös tetroissa myytäviä valmiita lihaliemiä tai kastikepohjia (esimerkiksi demi glace).
  2. Lämmitä pannu kuumaksi, sulata voi ja lisää vehnäjauhot. Ruskista vehnäjauhoja koko ajan sekoittaen kunnes seos muistuttaa väriltään kinuskia.
  3. Kaada kuuma lihaliemi jauhosuuruksen sekaan muutamassa erässä koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa. Vähennä sitten lämpöä ja keitä hiljalleen 5–10 minuuttia, jotta kastikkeen maku tiivistyy.
  4. Maista ja mausta ruskea kastike tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Vinkit!

  • Ruskea kastike sopii esimerkiksi makkaran, lihapullien, lihasuikaleiden, pihvien ja kyljysten kastikkeeksi tai kastikepohjaksi.
  • Ruskean kastikkeen maun salaisuus piilee huolellisessa ruskistamisessa ja voissa. Maltti on valttia, sillä ruskistus on valmista vasta, kun jauhot tuoksuvat ja niiden väri on paahtunut kinuskin sävyiseksi.
  • Saat erityisen maukkaan ruskean kastikkeen, kun haudutat sitä tunnin tai pari miedolla lämmöllä. Jos vesi vähenee liikaa, lorauta sekaan lisää.
  • Pehmennä makua lisäämällä valmiiseen kastikkeeseen tilkka kermaa, ranskankermaa tai murennettua pippurituorejuustoa. Piristä makua sekoittamalla joukkoon ruokalusikallinen karpalohyytelöä. Voit myös maustaa kastikkeen 1–2 teelusikallisella dijonsinappia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt