Kotivinkki

Ruskea kastike

10 min
0
0

Ruskea kastike

Ruskea kastike ansaitsee ylistyslaulun. Sen avulla syntyy täyttävä arkiateria vähemmälläkin lihamäärällä. Onnistut takuuvarmasti, kun käytät yhtä paljon sekä rasvaa että jauhoja ja lisäät liemen jauhosuurukseen kuumana.
Teksti Marja Samuli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 dlvoimakkaan makuista lihalientä
  • 2 rklvoita tai margariinia
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • (½ tl suolaa)
  • (½ tl pippuria)

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

1. Kiehauta lihaliemi omassa kattilassaan. Valmista se liemikuutiosta tai fondista pakkauksen ohjeen mukaan. Voit käyttää myös tetroissa myytäviä valmiita lihaliemiä tai kastikepohjia (esimerkiksi demi glace).

2. Lämmitä pannu kuumaksi, sulata voi ja lisää vehnäjauhot. Ruskista vehnäjauhoja koko ajan sekoittaen kunnes seos muistuttaa väriltään kinuskia.

3. Kaada kuuma lihaliemi jauhosuuruksen sekaan muutamassa erässä koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa. Vähennä sitten lämpöä ja keitä hiljalleen 5–10 minuuttia, jotta kastikkeen maku tiivistyy.

4. Maista ja mausta ruskea kastike tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Ruskea kastike sopii esimerkiksi makkaran, lihapullien, lihasuikaleiden, pihvien ja kyljysten kastikkeeksi tai kastikepohjaksi.

 

Ideoita soveltamiseen
– Pehmennä makua lisäämällä valmiiseen kastikkeeseen tilkka kermaa, ranskankermaa tai murennettua pippurituorejuustoa.
– Piristä makua sekoittamalla joukkoon ruokalusikallinen karpalohyytelöä.
– Mausta ruskea kastike 1–2 teelusikallisella dijonsinappia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä