Maku

Paistettu tuorejuustopiirakka

5 h 20 min
0
0

Paistettu tuorejuustopiirakka

Paistetun tuorejuustopiirakan pohja tehdään amerikkalaisista Oreo-kekseistä. Koristele piirakka suklaalehdillä ja mantelirouheella.
Teksti Emma Iivanainen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 225 gOreo-keksejä (1/2 pakettia)
  • 3 rklvoita (sulatettuna)

Täyte

  • 400 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 kplmunaa

Koristelu

  • 10–20 kplsuklaalehteä
  • 2 rklmantelirouhetta

Tee näin

5 h 20 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h 50 min

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Murskaa keksit monitoimikoneessa tai sulje ne pussiin ja murskaa keksit kaulimella. Sekoita voisula keksimuruihin.

Leikkaa leivinpaperista vuoan kokoinen ympyrä piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Painele keksiseos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Paista pohjaa uunin keskitasolla 7 minuuttia. Nosta vuoka ritilälle jäähtymään. Laske uunin lämpötila 140 asteeseen.

Sekoita kulhossa tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi. Lisää munat yksitellen ja sekoita vain sen verran, että seos on tasaista. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta.

Paista piirakkaa uunin alatasolla 40 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä huoneenlämmössä noin tunnin ajan ja nosta se sitten jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön ajaksi.

Koristele tuorejuustopiirakka suklaalehdillä ja mantelirouheella.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä