Paistettu tuorejuustopiirakka

Ainekset (12 palaa)
Pohja
- 225 gOreo-keksejä (1/2 pakettia)
- 3 rklvoita (sulatettuna)
Täyte
- 400 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
- 3/4 dlsokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 2 kplmunaa
Koristelu
- 10–20 kplsuklaalehteä
- 2 rklmantelirouhetta
Tee näin
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Murskaa keksit monitoimikoneessa tai sulje ne pussiin ja murskaa keksit kaulimella. Sekoita voisula keksimuruihin.
Leikkaa leivinpaperista vuoan kokoinen ympyrä piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Painele keksiseos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Paista pohjaa uunin keskitasolla 7 minuuttia. Nosta vuoka ritilälle jäähtymään. Laske uunin lämpötila 140 asteeseen.
Sekoita kulhossa tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi. Lisää munat yksitellen ja sekoita vain sen verran, että seos on tasaista. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 40 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä huoneenlämmössä noin tunnin ajan ja nosta se sitten jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön ajaksi.
Koristele tuorejuustopiirakka suklaalehdillä ja mantelirouheella.