Maku

Paistettu riisi-linssipata – arjen pelastuspannu valmistuu nopeasti myös ylijääneestä riisistä

20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen
Paistettu riisi-linssipata on helppo ja nopea kasvisruoka arkeen. Keitä vain riisi, käytä kaikki ainekset pannulla ja nauti. Herkullisen maun takaa mausteiden yhdistelmä sekä ripaus tuoretta korianteria.
VE
GL
0
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

Riisi-linssipata

  • 2 dlbasmatiriisiä (tai 4 dl kypsää riisiä)
  • 2isoa sipulia
  • 3valkosipulinkynttä
  • 3 rklrypsi- tai oliiviöljyä
  • 1 tlsokeria
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlkorianterijauhetta
  • 1 tlkurkumaa
  • ½ tlmustapippuria
  • ⅓ tlcayennepippuria
  • ½sitruunan mehu
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 tkl (285 g)ruskeita tai vihreitä linssejä (käyttövalmiita)

Viimeistely

  • 1pieni granaattiomena
  • 1 dltuoretta korianteria tai minttua
Tulosta

Paistettu riisi-linssipata valmistuu näin:

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa sipulit ohuiksi puolirenkaiksi ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy ja lisää sipulit. Kuumenna ensin kovalla lämmöllä, jotta sipulit saavat hiukan väriä. Laske lämpöä, lisää valkosipulit ja sokeri ja anna hautua kannen alla 15 minuuttia.
  3. Lisää joukkoon mausteet ja riisi.
  4. Paista riisiä pannulla noin 5 minuuttia, jotta se saa hiukan väriä.
  5. Huuhdo ja lisää linssit. Anna linssien lämmetä.
  6. Viimeistele linssipata granaattiomenansiemenillä ja tuoreella korianterilla tai mintulla.
MITÄ PIDIT?
0