Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paistettu riisi-linssipata – arjen pelastuspannu valmistuu nopeasti myös ylijääneestä riisistä

20 min

Paistettu riisi-linssipata on helppo ja nopea kasvisruoka arkeen. Keitä vain riisi, käytä kaikki ainekset pannulla ja nauti. Herkullisen maun takaa mausteiden yhdistelmä sekä ripaus tuoretta korianteria.

15.1.2020
Reseptin ainekset
4 annosta
Riisi-linssipata
2 dl
basmatiriisiä (tai 4 dl kypsää riisiä)
2
isoa sipulia
3
valkosipulinkynttä
3 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl
sokeria
1 tl
juustokuminaa
1 tl
kanelia
1 tl
korianterijauhetta
1 tl
kurkumaa
½ tl
mustapippuria
⅓ tl
cayennepippuria
½
sitruunan mehu
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 tkl (285 g)
ruskeita tai vihreitä linssejä (käyttövalmiita)
Viimeistely
1
pieni granaattiomena
1 dl
tuoretta korianteria tai minttua

Paistettu riisi-linssipata – ohje:

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa sipulit ohuiksi puolirenkaiksi ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy ja lisää sipulit. Kuumenna ensin kovalla lämmöllä, jotta sipulit saavat hiukan väriä. Laske lämpöä, lisää valkosipulit ja sokeri ja anna hautua kannen alla 15 minuuttia.
  3. Lisää joukkoon mausteet ja riisi.
  4. Paista riisiä pannulla noin 5 minuuttia, jotta se saa hiukan väriä.
  5. Huuhdo ja lisää linssit. Anna linssien lämmetä.
  6. Viimeistele linssipata granaattiomenansiemenillä ja tuoreella korianterilla tai mintulla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt