Paistettu riisi-linssipata – arjen pelastuspannu valmistuu nopeasti myös ylijääneestä riisistä
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Paistettu riisi-linssipata on helppo ja nopea kasvisruoka arkeen. Keitä vain riisi, käytä kaikki ainekset pannulla ja nauti. Herkullisen maun takaa mausteiden yhdistelmä sekä ripaus tuoretta korianteria.
VE
GL
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 15.1.2020

Paistettu riisi-linssipata – arjen pelastuspannu valmistuu nopeasti myös ylijääneestä riisistä
Ainekset (4 annosta)
Riisi-linssipata
- 2 dlbasmatiriisiä (tai 4 dl kypsää riisiä)
- 2isoa sipulia
- 3valkosipulinkynttä
- 3 rklrypsi- tai oliiviöljyä
- 1 tlsokeria
- 1 tljuustokuminaa
- 1 tlkanelia
- 1 tlkorianterijauhetta
- 1 tlkurkumaa
- ½ tlmustapippuria
- ⅓ tlcayennepippuria
- ½sitruunan mehu
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 1 tkl (285 g)ruskeita tai vihreitä linssejä (käyttövalmiita)
Viimeistely
- 1pieni granaattiomena
- 1 dltuoretta korianteria tai minttua
Paistettu riisi-linssipata valmistuu näin:
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa sipulit ohuiksi puolirenkaiksi ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy ja lisää sipulit. Kuumenna ensin kovalla lämmöllä, jotta sipulit saavat hiukan väriä. Laske lämpöä, lisää valkosipulit ja sokeri ja anna hautua kannen alla 15 minuuttia.
- Lisää joukkoon mausteet ja riisi.
- Paista riisiä pannulla noin 5 minuuttia, jotta se saa hiukan väriä.
- Huuhdo ja lisää linssit. Anna linssien lämmetä.
- Viimeistele linssipata granaattiomenansiemenillä ja tuoreella korianterilla tai mintulla.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0