


Paistettu riisi-linssipata – arjen pelastuspannu valmistuu nopeasti myös ylijääneestä riisistä
20 min
Paistettu riisi-linssipata on helppo ja nopea kasvisruoka arkeen. Keitä vain riisi, käytä kaikki ainekset pannulla ja nauti. Herkullisen maun takaa mausteiden yhdistelmä sekä ripaus tuoretta korianteria.
Reseptin ainekset
4 annosta
Riisi-linssipata
2 dl
basmatiriisiä (tai 4 dl kypsää riisiä)
2
isoa sipulia
3
valkosipulinkynttä
3 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl
sokeria
1 tl
juustokuminaa
1 tl
kanelia
1 tl
korianterijauhetta
1 tl
kurkumaa
½ tl
mustapippuria
⅓ tl
cayennepippuria
½
sitruunan mehu
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 tkl (285 g)
ruskeita tai vihreitä linssejä (käyttövalmiita)
Viimeistely
1
pieni granaattiomena
1 dl
tuoretta korianteria tai minttua
Paistettu riisi-linssipata – ohje:
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa sipulit ohuiksi puolirenkaiksi ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy ja lisää sipulit. Kuumenna ensin kovalla lämmöllä, jotta sipulit saavat hiukan väriä. Laske lämpöä, lisää valkosipulit ja sokeri ja anna hautua kannen alla 15 minuuttia.
- Lisää joukkoon mausteet ja riisi.
- Paista riisiä pannulla noin 5 minuuttia, jotta se saa hiukan väriä.
- Huuhdo ja lisää linssit. Anna linssien lämmetä.
- Viimeistele linssipata granaattiomenansiemenillä ja tuoreella korianterilla tai mintulla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat