3,6(112)
Paistettu piparijuustokakku
Kasvis
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Tässä juustokakussa on piparia pohjassa, täytteessä ja koristeissa. Tarjoa vaikka pikkujouluissa juustojen ja glögin kanssa!
31.10.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
175 gpipareita
80 gvoita
Täyte
600 gtuorejuustoa
2 dlranskankermaa
1 dlsokeria
2munaa
100 gpipareita
1 tlkanelia
1/2 tljauhettua inkivääriä
Koristeeksi
5piparia
koristegeeliä (valkoista)

Paistettu piparijuustokakku – ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
  2. Pingota leivinpaperi 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.
  3. Murskaa pohjan keksit monitoimikoneessa tai kaulinta ja pakastepussia käyttäen. Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, laita kylmään odottamaan.
  4. Vatkaa keskenään tuorejuusto, sokeri ja ranskankerma. Lisää joukkoon munat, karkeasti murskatut piparit (käsissä murskaamalla saa parhaimman lopputuloksen) ja mausteet.
  5. Kaada seos pohjan päälle, kopauta pari kertaa pöytää vasten jotta mahdolliset ilmakuplat nousevat pintaan.
  6. Paista uunin alatasolla n. 40–50 minuuttia. Kakku on sopivaa, kun se on hyytynyt reunoilta mutta on keskeltä vielä selvästi märkää ja hyllyvää.
  7. Kun kakku on saavuttanut sopivan kypsyyden, avaa uunin ovi hetkeksi ja laita takaisin kiinni. Ota uunista lämpö pois ja anna juustokakun hyytyä jälkilämmössä n. tunnin ajan. Ota kakku huoneenlämpöön, anna jäähtyä vielä mielellään yön yli jääkaapissa.
  8. Ennen tarjoilua koristele piparit haluamallasi tavalla valkoista koristegeeliä käyttäen. Geeli jähmettyy melko nopeasti, mutta piparit kannattaa koristella jo edellisenä päivänä. Halkaise kekseistä paloja ja koristele kakku rennosti piparinpaloilla ja tomusokerilla.
9 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.