Maku

Hoi suolaisen ystävä, tässä on täydellinen herkku! Paistettu fetajuustokakku huipentaa juhlahetken

4 h 10 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
3 h 40 min
Paistetussa fetajuustokakussa yhdistellään koostumukseltaan ja voimakkuudeltaan erityyppisiä juustoja. Fetan makua pehmentävät ricotta ja perinteinen tuorejuusto. Kakku viimeistellään puolikuivatuilla tomaateilla ja basilikalla.
4.4
1
Julkaistu: 10.11.2022


Reseptin ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 200 g täysjyvädigestivekeksejä
  • 125 g voita

Täyte

  • 1 pkt (200 g) fetajuustoa
  • 1 pkt (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 pkt (250 g) ricottajuustoa
  • 4 munaa
  • 3 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 kevätsipulinvarsi hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ¼ tl chilihiutaleita

Puolikuivatut tomaatit

  • 250 g terttuminiluumutomaatteja (tai miniluumu- tai kirsikkatomaatteja)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Lisäksi

  • ½ rku basilikaa
Tulosta

Paistettu fetajuustokakku – ohje:

  1. Levitä tomaatit pellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle öljyä ja ripottele mausteita. Kuivata tomaatteja 100-asteisessa uunissa 2–3 tuntia, kunnes ne ovat pinnalta kuivuneet, mutta sisältä meheviä.
  2. Hienonna keksit. Sulata voi ja lisää keksimurskaan. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  3. Hienonna feta kulhossa haarukalla. Lisää tuorejuusto, ricotta ja munat. Sekoita tasaiseksi. Lisää lehtipersilja ja kevätsipuli sekä muut mausteet.
  4. Kaada seos keksipohjan päälle vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes kakku on hyytynyt. Anna jäähtyä.
  5. Irrota kakku vuoasta ja laita tarjoilulautaselle. Koristele paistettu fetajuustokakku puolikuivatuilla tomaateilla ja basilikalla.
1 kommentti