


Hoi suolaisen ystävä, tässä on täydellinen herkku! Paistettu fetajuustokakku huipentaa juhlahetken
4 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 40 min
Paistetussa fetajuustokakussa yhdistellään koostumukseltaan ja voimakkuudeltaan erityyppisiä juustoja. Fetan makua pehmentävät ricotta ja perinteinen tuorejuusto. Kakku viimeistellään puolikuivatuilla tomaateilla ja basilikalla.
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
200 g
täysjyvädigestivekeksejä
125 g
voita
Täyte
1 pkt (200 g)
fetajuustoa
1 pkt (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1 pkt (250 g)
ricottajuustoa
4
munaa
3 rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
kevätsipulinvarsi hienonnettuna
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
¼ tl
chilihiutaleita
Puolikuivatut tomaatit
250 g
terttuminiluumutomaatteja (tai miniluumu- tai kirsikkatomaatteja)
1 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
½ rku
basilikaa
Paistettu fetajuustokakku – ohje:
- Levitä tomaatit pellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle öljyä ja ripottele mausteita. Kuivata tomaatteja 100-asteisessa uunissa 2–3 tuntia, kunnes ne ovat pinnalta kuivuneet, mutta sisältä meheviä.
- Hienonna keksit. Sulata voi ja lisää keksimurskaan. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Hienonna feta kulhossa haarukalla. Lisää tuorejuusto, ricotta ja munat. Sekoita tasaiseksi. Lisää lehtipersilja ja kevätsipuli sekä muut mausteet.
- Kaada seos keksipohjan päälle vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes kakku on hyytynyt. Anna jäähtyä.
- Irrota kakku vuoasta ja laita tarjoilulautaselle. Koristele paistettu fetajuustokakku puolikuivatuilla tomaateilla ja basilikalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat