Paistettava puolukka-juustokakku

3 h 15 min
3
0

Paistettava puolukka-juustokakku

Syksyn ihanin juustokakku marmoroidaan puolukkasoseella. Tee puolukkajuustokakku mieluiten päivää ennen tarjoamista. 
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

Pohja

  • 150 gvoita (kylmää)
  • 1 1/2 dlmuscovadosokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 kplmunaa

Täyte

  • 400 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
  • 200 gturkkilaista jogurttia
  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 dlpuolukkasosetta (sokeroitua)

Tee näin

3 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h 45 min

Sekoita kuutioitu voi, sokeri, vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe monitoimikoneessa murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Voit valmistaa taikinan myös käsin.

Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun neliön tai suorakaiteen muotoisen vuoan (20 cm x 25 cm) pohjalle. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Sekoita kaikki täytteen ainekset puolukkasosetta lukuun ottamatta. Levitä täyte muropohjalle.

Lisää täytteen päälle puolukkasosetippoja. Vedä soseen läpi rennosti haarukalla, jotta pintaan syntyy marmorikuvioita.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes täyte asettuu ja saa kauniin värin. Anna juustokakun jäähtyä ja asettua ennen tarjoamista.

Rakenteesta tulee jämäkämpi ja helpommin leikattava, jos nostat kakun peitettynä yön yli jääkaappiin.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä