Paholaisen kakku – syntisen ihana leivonnainen viettelee suklaisella, tummien marjojen sävyttämällä maullaan
kasvis
1 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h
Paholaisenkakku eli devil's cake on todellinen klassikko täynnä tummia makuja! Tämä variaatio sisältää kunnon tujauksen vahvaa kahvia ja juhlavia karhunvatukoita.

Reseptin ainekset 15 annosta
Paholaisen kakku
125 gpehmeää voita
2 dlsokeria
2kananmunaa
3 ½ dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
ripaussuolaa
2 dlfariinisokeria
1 dlkaakaojauhetta
2 dlkuumaa maitokahvia (1 dl vahvaa kahvia + 1 dl maitoa)
Kostutus
1 dlmaitoa
2 tlvaniljasokeria
Täyte
2 dlboysenmarjahilloa
150 gtummaa suklaata
125 granskankermaa
Kuorrutus
½ dlfariinisokeria
½ dlkuumaa kahvia
75 gvoita
150 gtummaa suklaata
Koristelu
2 dlkarhunvatukoita
Paholaisen kakku valmistuu näin:
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen, noin 1,5 litran vetoinen vuoka. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
- Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja suola. Yhdistä toisessa kulhossa fariinisokeri ja kaakao maitokahviin. Sekoita niin, että sokeri sulaa.
- Yhdistä kaikki taikinan aineet varovasti käännellen ja kaada vuokaan. Kypsennä noin tunti. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna jäähtyä hetki vuoassa, kumoa ja jäähdytä.
- Leikkaa kakku pitkittäin kolmeen osaan. Mausta maito vaniljasokerilla ja kostuta kakun alin kerros. Lusikoi pohjalle desi hilloa.
- Sulata suklaa. Sekoita siihen ranskankerma. Lusikoi puolet hillon päälle. Laita keskimmäinen kakkulevy täytteen päälle, kostuta ja levitä loppu hillo ja täyte levylle. Laita viimeinen kakkulevy kanneksi. Kostuta.
- Liuota fariinisokeri kahviin. Sulata voi ja suklaa yhdessä. Sekoita seokset keskenään. Valuta kuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele paholaisen kakku karhunvatukoilla.