3,7(17)
Paholaisen kakku – syntisen ihana leivonnainen viettelee suklaisella, tummien marjojen sävyttämällä maullaan
kasvis
1 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h
Paholaisenkakku eli devil's cake on todellinen klassikko täynnä tummia makuja! Tämä variaatio sisältää kunnon tujauksen vahvaa kahvia ja juhlavia karhunvatukoita.
Julkaistu 12.6.2019
Kotivinkki
Reseptin ainekset 15 annosta
Paholaisen kakku
125 gpehmeää voita
2 dlsokeria
2kananmunaa
3 ½ dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
ripaussuolaa
2 dlfariinisokeria
1 dlkaakaojauhetta
2 dlkuumaa maitokahvia (1 dl vahvaa kahvia + 1 dl maitoa)
Kostutus
1 dlmaitoa
2 tlvaniljasokeria
Täyte
2 dlboysenmarjahilloa
150 gtummaa suklaata
125 granskankermaa
Kuorrutus
½ dlfariinisokeria
½ dlkuumaa kahvia
75 gvoita
150 gtummaa suklaata
Koristelu
2 dlkarhunvatukoita

Paholaisen kakku valmistuu näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen, noin 1,5 litran vetoinen vuoka. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja suola. Yhdistä toisessa kulhossa fariinisokeri ja kaakao maitokahviin. Sekoita niin, että sokeri sulaa.
  3. Yhdistä kaikki taikinan aineet varovasti käännellen ja kaada vuokaan. Kypsennä noin tunti. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna jäähtyä hetki vuoassa, kumoa ja jäähdytä.
  4. Leikkaa kakku pitkittäin kolmeen osaan. Mausta maito vaniljasokerilla ja kostuta kakun alin kerros. Lusikoi pohjalle desi hilloa.
  5. Sulata suklaa. Sekoita siihen ranskan­kerma. Lusikoi puolet hillon päälle. Laita keskimmäinen kakkulevy täytteen päälle, kostuta ja levitä loppu hillo ja täyte levylle. Laita viimeinen kakkulevy kanneksi. Kostuta.
  6. Liuota fariinisokeri kahviin. Sulata voi ja suklaa yhdessä. Sekoita seokset keskenään. Valuta kuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele paholaisen kakku karhunvatukoilla.
Kommentoi »