Kotivinkki

Paholaisen kakku – syntisen ihana leivonnainen viettelee suklaisella, tummien marjojen sävyttämällä maullaan

1 h 45 min
KA
5
0

Paholaisenkakku eli devil's cake on todellinen klassikko täynnä tummia makuja! Tämä variaatio sisältää kunnon tujauksen vahvaa kahvia ja juhlavia karhunvatukoita.
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (15 annosta)

Paholaisen kakku

  • 125 gpehmeää voita
  • 2 dlsokeria
  • 2kananmunaa
  • 3 ½ dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • ripaussuolaa
  • 2 dlfariinisokeria
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • 2 dlkuumaa maitokahvia (1 dl vahvaa kahvia + 1 dl maitoa)

Kostutus

  • 1 dlmaitoa
  • 2 tlvaniljasokeria

Täyte

  • 2 dlboysenmarjahilloa
  • 150 gtummaa suklaata
  • 125 granskankermaa

Kuorrutus

  • ½ dlfariinisokeria
  • ½ dlkuumaa kahia
  • 75 gvoita
  • 150 gtummaa suklaata

Koristelu

  • 2 dlkarhunvatukoita

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h

Paholaisen kakku valmistuu näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen, noin 1,5 litran vetoinen vuoka. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja suola. Yhdistä toisessa kulhossa fariinisokeri ja kaakao maitokahviin. Sekoita niin, että sokeri sulaa.
  3. Yhdistä kaikki taikinan aineet varovasti käännellen ja kaada vuokaan. Kypsennä noin tunti. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna jäähtyä hetki vuoassa, kumoa ja jäähdytä.
  4. Leikkaa kakku pitkittäin kolmeen osaan. Mausta maito vaniljasokerilla ja kostuta kakun alin kerros. Lusikoi pohjalle desi hilloa.
  5. Sulata suklaa. Sekoita siihen ranskan­kerma. Lusikoi puolet hillon päälle. Laita keskimmäinen kakkulevy täytteen päälle, kostuta ja levitä loppu hillo ja täyte levylle. Laita viimeinen kakkulevy kanneksi. Kostuta.
  6. Liuota fariinisokeri kahviin. Sulata voi ja suklaa yhdessä. Sekoita seokset keskenään. Valuta kuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku karhunvatukoilla.
MITÄ PIDIT?
5