Paholaisen kakku – syntisen ihana leivonnainen viettelee suklaisella, tummien marjojen sävyttämällä maullaan
1 h 45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
1 h Paholaisenkakku eli devil's cake on todellinen klassikko täynnä tummia makuja! Tämä variaatio sisältää kunnon tujauksen vahvaa kahvia ja juhlavia karhunvatukoita.
KA
3.4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 12.6.2019

Paholaisen kakku – syntisen ihana leivonnainen viettelee suklaisella, tummien marjojen sävyttämällä maullaan
Ainekset (15 annosta)
Paholaisen kakku
- 125 gpehmeää voita
- 2 dlsokeria
- 2kananmunaa
- 3 ½ dlvehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- ripaussuolaa
- 2 dlfariinisokeria
- 1 dlkaakaojauhetta
- 2 dlkuumaa maitokahvia (1 dl vahvaa kahvia + 1 dl maitoa)
Kostutus
- 1 dlmaitoa
- 2 tlvaniljasokeria
Täyte
- 2 dlboysenmarjahilloa
- 150 gtummaa suklaata
- 125 granskankermaa
Kuorrutus
- ½ dlfariinisokeria
- ½ dlkuumaa kahia
- 75 gvoita
- 150 gtummaa suklaata
Koristelu
- 2 dlkarhunvatukoita
Paholaisen kakku valmistuu näin:
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen, noin 1,5 litran vetoinen vuoka. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
- Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja suola. Yhdistä toisessa kulhossa fariinisokeri ja kaakao maitokahviin. Sekoita niin, että sokeri sulaa.
- Yhdistä kaikki taikinan aineet varovasti käännellen ja kaada vuokaan. Kypsennä noin tunti. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna jäähtyä hetki vuoassa, kumoa ja jäähdytä.
- Leikkaa kakku pitkittäin kolmeen osaan. Mausta maito vaniljasokerilla ja kostuta kakun alin kerros. Lusikoi pohjalle desi hilloa.
- Sulata suklaa. Sekoita siihen ranskankerma. Lusikoi puolet hillon päälle. Laita keskimmäinen kakkulevy täytteen päälle, kostuta ja levitä loppu hillo ja täyte levylle. Laita viimeinen kakkulevy kanneksi. Kostuta.
- Liuota fariinisokeri kahviin. Sulata voi ja suklaa yhdessä. Sekoita seokset keskenään. Valuta kuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku karhunvatukoilla.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.4