


Paholaisen kakku – ihana leivonnainen viettelee suklaisella, tummien marjojen sävyttämällä maullaan
1 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 0 min
Paholaisenkakku eli devil's cake on todellinen klassikko täynnä tummia makuja! Tämä variaatio sisältää kunnon tujauksen vahvaa kahvia ja juhlavia karhunvatukoita.
Reseptin ainekset
15 annosta
Paholaisen kakku
125 g
pehmeää voita
2 dl
sokeria
2
kananmunaa
3 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa
2 dl
fariinisokeria
1 dl
kaakaojauhetta
2 dl
kuumaa maitokahvia (1 dl vahvaa kahvia + 1 dl maitoa)
Kostutus
1 dl
maitoa
2 tl
vaniljasokeria
Täyte
2 dl
boysenmarjahilloa
150 g
tummaa suklaata
125 g
ranskankermaa
Kuorrutus
½ dl
fariinisokeria
½ dl
kuumaa kahvia
75 g
voita
150 g
tummaa suklaata
Koristelu
2 dl
karhunvatukoita
Paholaisen kakku – ohje:
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen, noin 1,5 litran vetoinen vuoka. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
- Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja suola. Yhdistä toisessa kulhossa fariinisokeri ja kaakao maitokahviin. Sekoita niin, että sokeri sulaa.
- Yhdistä kaikki taikinan aineet varovasti käännellen ja kaada vuokaan. Kypsennä noin tunti. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna jäähtyä hetki vuoassa, kumoa ja jäähdytä.
- Leikkaa kakku pitkittäin kolmeen osaan. Mausta maito vaniljasokerilla ja kostuta kakun alin kerros. Lusikoi pohjalle desi hilloa.
- Sulata suklaa. Sekoita siihen ranskankerma. Lusikoi puolet hillon päälle. Laita keskimmäinen kakkulevy täytteen päälle, kostuta ja levitä loppu hillo ja täyte levylle. Laita viimeinen kakkulevy kanneksi. Kostuta.
- Liuota fariinisokeri kahviin. Sulata voi ja suklaa yhdessä. Sekoita seokset keskenään. Valuta kuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele paholaisen kakku karhunvatukoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat